Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Vau, mitä maisemia! Pieni Karhunkierros on Suomen upeimpia vaellusreittejä

Shutterstock artikkelin kuva
Suomen matkailu
Oulangan kansallispuistossa Kuusamon kupeessa sijaitseva Pieni Karhunkierros on 12 kilometrin mittainen rengasreitti, joka sopii monenlaisille patikoijille.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 22.09.2020
facebook   whatsapp

Vietä unohtumaton päivä Oulangan kansallispuistossa

Pieni Karhunkierros on monelle tuttu vaellusreitti, sillä 12 kilometrin matka on täynnä hyvin näyttäviä kohteita. Oulangan kansallispuiston eteläisimmässä osassa sijaitsevalle reitin varrella on muun muassa kuohuvia koskia, jyrkkiä kallioita ja suojaisia metsiä. Patikoija pääsee kulkemaan myös riippusiltoja pitkin ja näkemään komean vesiputouksen.

Reitti onkin hyvin suosittu erityisesti heinä–elokuussa, jolloin on paras aika vierailla Pienellä Karhunkierroksella. Myös kesä- ja syyskuu ovat hyviä ajankohtia noin kuuden tunnin mittaiselle päivävaellukselle.

Pieni Karhunkierros on keskivaativa reitti, sillä matkan varrella on runsaasti portaita, mikä tarkoittaa rengasreitin kiertämissuunnasta riippuen joko rutkasti nousua tai laskua. Reitin voi kulkea ilman sen suurempia varusteita tavallisilla ulkoiluvarusteilla, mutta mukaan kannattaa varata runsaasti evästä. Pienelle Karhunkierrokselle pääsee myös talvisin, jolloin matkaan on syytä varustautua pitävillä kengillä ja lämpimillä vaatteilla.

Rengasreitin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu Myllykosken vanha mylly, joka sijaitsee kosken kupeessa. Myös Jyrävän yhdeksän metrin korkuinen vesiputous, näyttävä kitkajoki sekä Kallioportti ja Harrisuvanto kuuluvat reitin kohokohtiin. Matkan varrella on myös monia riippusiltoja.

Pienen Karhunkierroksen lähtöpiste sijaitsee Juumassa, ja sinne pääsee helposti autolla.

Katso kuvat Pienestä Karhunkierroksesta!

Henkilön Nico (@nicomerjo) jakama julkaisu

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.