Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Herkuttelijan Heidelberg – viisi ravintolavinkkiä

Riikka Krenn artikkelin kuva
Hyvää ruokaa Heidelbergissä - esittelyssä viisi ravintolaa, joissa vatsasi täyttyy varmuudella herkullisesti.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 04.05.2017
facebook   whatsapp

Heidelbergin tunnelmaan pääsee parhaiten illan hämärtyessä

Saksassa Frankfurtin eteläpuolella sijaitsevan Heidelbergin ravintolatarjonta on kaupungin kokoon nähden runsas. Keskustan kävelykaduilla on viinitupia, ravintoloita, jäätelöpaikkoja ja viihtyisiä kahviloita vieri vieressä. Kesäpäivää on täällä helppo viettää rennosti terassilla istuskellen.

Heidelberg on tyypillinen päiväretkikohde, jossa kävijät eivät välttämättä viivy yön ylitse. Aidoimman Heidelbergiin pääsee kuitenkin kokemaan vasta kesäillan hämärtyessä. Siksi kannattaa varata kaupunkiin vähintään yksi yöpyminen vaikka matka jatkuisikin heti seuraavana aamuna. Näin saat mahdollisuuden nauttia saksalaisherkkuja pitkän kaavan illallisella – ja ehkäpä ehdit lisäksi vierailla myös viinituvassa tai parissa.

Paikallinen on parasta

Heidelbergissä vieraillessa kannattaa unohtaa pikaruokapaikat, sillä paikallista ruokaa on saatavilla aivan yhtä helposti ja lähes yhtä edullisesti. Perinteinen saksalaisruoka on usein tuhtia ja aina tuoretta sekä maukasta. Kausimakuja ja laadukkaita raaka-aineita arvostetaan. Nyrkkisääntönä voi pitää, että aina kannattaa tilata kausilistalta jos vain ravintolalla on sellainen tarjolla. Esimerkiksi kevään parsakausi ja syksyn sienisesonki tuovat pöytään parhaan paikallistarjonnan. Myös monipuoliset riistaruoat kuuluvat olennaisesti täkäläisen keittiön valikoimaan.

Paikalliseen ruokaan sopivat tietenkin seudun viinit tai lähipanimoiden oluet. Näissä kunkin ravintolan henkilökunta osaa opastaa parhaiten. Pyydä rohkeasti suosituksia ja kokeile uutta.

Kokosimme esittelyyn viisi heidelbergiläistä ravintolaa avuksesi hyvän ruokapaikan etsintään. Tämä on kuitenkin vain suppea otos tarjonnasta. Parhaan kokemuksen saat, kun seikkailet hieman vanhankaupungin kaduilla ja valitset sieltä juuri omaan makuusi vetoavan viinituvan tai ravintolan. Heidelbergin vanhankaupungin pääkatu on Hauptstraße, jonka varrella ja lähikortteleisa on paitsi hyvät ostosmahdollisuudet myös vieri vieressä kahviloita ja ravintoloita. Karlsplatz-, Kornmarkt- ja Marktplatz-aukioiden ympäriltä löytyy myös kiinnostavia ruokapaikkoja – kun valitset jonkun näistä aloituspisteeksi, et voi epäonnistua ravintolan etsinnässä.

Katso viisi ravintolavinkkiä Heidelbergistä ja valitse omasi!

Bierbretzel

Olutta, makkaraa, pretzeleitä. Siinä tämän ravintolan perinteinen ja yksinkertainen ydin. Bierbretzel on toiminut jo vuodesta 1752 saakka ja paikan miljöö on sen mukainen: tummaa puuta, paksuja kankaita sekä historian havinaa jokaisessa nurkassa. Bierbretzeliin voi tulla joko kokonaiselle aterialle tai yhtä hyvin myös vain tuopin tai viinilasin äärelle.

Ravintolan erikoisuuksiin kuuluvat erilaiset makkarat, schnitzelit ja paksut pataruoat. Pöytään voi tilata myös oman oluthanan tai Rittermahl-aterian, joka nautitaan keskiajan hengessä käsin syöden ja olutta juomasarvesta särpien.

Bierbretzel
Hauptstraße 184
69117 Heidelberg

Goldener Hecht

Heidelbergin Kultaisen Hauen valtti on sen sijainti. Ravintolalla on mukava ulkoterassi pienellä aukiolla Neckar-joen ylittävän Karl-Theodor-Brücken kupeessa. Täällä ei olla aivan pahimmilla turistikaduilla, mutta silti ei tarvitse poistua vanhankaupungin tunnelmalliselta alueelta. Goldener Hecht on hyvä esimerkki siitä, mitä tyypilliset saksalaiset ravintolat parhaimmillaan ovat: tasaista laatua ja hyvää palvelua kohtuullisin hinnoin.

Goldener Hecht
Steingasse 2
69117 Heidelberg

Hans im Glück Burgergrill

Hans im Glück on nimensä mukaisesti hampurilaispaikka. Perinteisten lihaburgerien lisäksi tarjolla on myös vegaanisia vaihtoehtoja. Ravintola sijaitsee aivan vanhankaupugin ytimessä Hauptstraßen varrella.

Hans im Glück on hyvin suosittu ja ilta-aikaan pöytää saattaa joutua jonottamaan. Tee siis varaus ennakkoon tai varaudu pieneen odotukseen jos olet liikkeellä vilkkaana aikana. Persoonallisen viihtyisästä koivupuin koristellusta ilmeestään huolimatta kyseessä on ketjuravintola, joten saman sarjan paikkoihin voi törmätä myös muualla Saksassa.

Hans im Glück
Hauptstraße 187
69117 Heidelberg

Scharffs Schlossweinstube

Heidelbergin linnassa sijaitseva Scharffs Schlossweinstube tarjoilee saksalaisia makuja gourmet-versioina. Tämä Michelin-tähteä jo 25 vuotta kantanut ravintola on hyvä valinta herkuttelijalle, joka ei piittaa hintalapusta. Useamman ruokalajin menut maksavat ruokalajien määrästä riippuen noin 80-150 euroa.

Sijainti linnassa korkealla kukkulalla tarkoittaa pientä vaivannäköä paluumatkalla takaisin hotellille, mutta ravintola on ratkaissut tämän tarjoamalla taksikuljetuksen kymmenen kilometrin säteellä jos ruokailijoita on vähintään neljä.

Scharffs Schlossweinstube
Schlosshof 1
69117 Heidelberg

My Currywurst

Jotain aivan muuta kuin Michelin-ruokaa, mutta varmasti saksalaista ja yhtä varmasti maistuvaa. Jos sittenkin päädyt pikaruokaan, kokeile currywurstia. Tämä makkaraa, tomaattikastiketta ja currya sisältävä annos kuuluu perinteisesti Berliinin erikoisuuksiin, mutta myös muissa Saksan kolkissa sitä tarjoillaan pikaruokana katukojuissa ja markkinoilla.

Heidelbergin My Currywurst tarjoilee currywurstista paikallisversion: makkaroiden raaka-aineet tulevat lähiseudun tuottajilta, leipä leivotaan heidelbergiläisessä leipomossa ja perunoidenkin luvataan olevan paikallisia.

My Currywurst
Hauptstraße 166
69117 Heidelberg

Teksti ja kuva: Riikka Krenn

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.