Hyppää sisältöön

Seychellien parhaat aktiviteetit – lomaparatiisi on muutakin kuin rantoja

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 18.05.2024
Mikä on sinun lajisi: sukellus, patikointi, surffaus vai golf? Lue mitä kaikkea voit tehdä Seychelleillä.

1. Pinnan alla odottaa värikäs maailma

Jos haluat yhdistää rantalomaan vesiurheilulajeja, on Seychellit mainio vaihtoehto. 115 saaresta koostuva valtio on sukeltajalle todellinen aarreaitta.

Ympäri vuoden lämpimänä pysyvä merivesi tekee Seychelleistä miellyttävän sukelluspaikan. Ilmastonmuutos sekoittaa välillä pakkaa, mutta yleensä vuoden paras sukellusaika on huhti–toukokuu ja loka–marraskuu. Seychelleillä voi kuitenkin sukeltaa vuoden ympäri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seychelleiltä puuttuvat myös monia sukelluskohteita vaivaavat ruuhkat. Sukelluksia järjestävät toimijat ovat yleensä pienempiä, eikä vesillä tarvitse väistellä muita ryhmiä. Venematkat sukelluspaikoille kestävät keskimäärin vain noin 20 minuuttia.

Seychellien sisäsaarten vedenalainen maailma on vilkas ja värikäs. Sukeltajat voivat törmätä esimerkiksi keihäsrauskuihin, valashaihin, perhokaloihin ja mustekaloihin. Alueelta löytyy myös mielenkiintoisia hylkyjä sukelluksia varten.

ShutterstockSeychellit sukellus
Seychellien vesissä voi nähdä esimerkiksi kilpikonnia.

Eksoottisimmat bongaukset tehdään yleensä Seychellien uloimpien saarten kupeessa sijaitsevilla sukelluspaikoilla. Täällä voi nähdä esimerkiksi paholaisrauskuja, delfiinejä, kilpikonnia ja valaita.

Pinnan alle on mahdollista päästä vaikka sinulla ei olisikaan lajista aiempaa kokemusta. Seychelleiltä löytyy sukelluskouluja, jotka järjestäjät sekä täyden palvelun sukelluskursseja että päivän mittaisia sukelluskokeiluja.

Mikäli et ole kiinnostunut varsinaisesta sukeltamisesta, voi Seychellien vedenalaisesta maailmasta saada kosketuksen myös snorklailemalla. Kirkas vesi mahdollistaa mielenkiintoiset näkymät ilman, että laskeutuu syvälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Kokeile kalaonnea turkooseissa vesissä

Kalastamisesta kiinnostuneet matkailijat voivat paeta ruuhkaisimpia kala-apajia Seychelleille. Saarilla riittää kalakantaa, eikä siitä tarvitse kilpailla massojen kanssa. Seychellien kalavedet sopivat sekä amatööreille että kokeneemmille kalastajille.

Tyypillisiä kalasaaliita Seychelleillä voivat olla esimerkiksi barrakuda, tonnikala, miekkakala ja pallokala. Erityisesti pallokalasaaliiden määrän kerrotaan lisääntyneen saarilla.

Kalastamisen kokeilu on Seychelleillä helppoa, sillä harrastuskalastajat eivät tarvitse erillistä kalastuslupaa. Saarten sijaintien ansiosta kalastusretkille on helppo lähteä päiväksi tai vaikka puoleksi päiväksi.

Erinomaisia kalastuspaikkoja löytyy noin 40 kilometrin päässä Mahén saaresta. Mikäli käytössäsi on enemmän aikaa, voit lähteä jopa 100 kilometrin päähän: Birdin ja Denisin saarilla saalis voi olla vielä parempi.

Innokkaita kalastajia kiinnostaa varmasti tieto siitä, että Seychelleillä on rikottu monia kalastukseen liittyviä ennätyksiä. Kalastuksen eri muodot ovat Seychelleillä esillä – valitse mieleisesi lukuisten vaihtoehtojen joukosta perhokalastuksesta yökalastukseen.

>> Lue lisää kalastuksesta Seychelleillä

3. Seychellien patikointireitit

Kaikki Seychellien aktiviteetit eivät liity mereen, vaikka se onkin yleensä tärkein syy saapua saarille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seychellien patikointireitit ovat mukavan mittaisia ja sopivat useimmille matkailijoille. Patikointireissuun ei tarvitse varata koko päivää, sillä monet hienot reitit voi kävellä noin 1–2 tunnissa, eivätkä ne edellytä huippukuntoa.

ShutterstockSeychellien patikointireitit
Saariin on helppo tutustua jalkapatikassa.

Suosituimpia reittejä matkailijoiden keskuudessa ovat esimerkiksi Copolia, Anse Major ja Morne Blanc Mahén saarella. La Diguen saaren korkein kohta Nid d’Aigle tarkoittaa kotkanpesää.

Varaudu patikointiin tropiikin edellyttämällä tavalla: mukana on oltava runsaasti vettä, hattu pään suojaamista varten sekä aurinkorasva, jota voit lisätä tarpeen mukaan reitin varrella.

>> Lue lisää ja löydä sopiva reitti Seychelleillä

4. Purjehdi unelmien saaristossa

Oletko aina halunnut purjehtia klassisissa tropiikin maisemissa? Seychellit on mainio paikka toteuttaa unelma, sillä purjehdus on saarilla on erittäin suosittu harrastus. Sopivan mittaiset välimatkat, ihanteelliset sääolot ja turvalliset ankkurointimahdollisuudet luovat miellyttävät puitteet.

Purjehduksen voi aloittaa esimerkiksi pääsaari Mahélta, josta löytyy yli 65 rantaa. Rannikolla on myös useita idyllisiä poukamia, jotka suorastaan kutsuvat rentoutumaan. Mahéa ympäröiviä saaria ovat muun muassa Silhouette, Île Recif, Frégate sekä Cousin ja Cousine.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockGrand Anse Beach
Purjehdus on suosittu tapa nähdä Seychellejä.

Mahélta matkaa on luonteva jatkaa ainakin Praslinin saarelle, joka on Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon listatun Vallée de Mai -luonnonpuiston kotisaari. Toinen visiitin arvoinen saari on La Digue upeine rantoineen.

Veneilystä kiinnostuneilla matkailijoilla riittää Seychelleillä vaihtoehtoja purjeveneistä moottorilla käyviin veneisiin. Valitsetko veneen, jossa on miehistö vai haluatko purjehtia itse? Haluatko vesille vain päiväretken verran vai etsitkö menopeliä, jossa voit myös majoittua?

Purjehdusreissuun voi helposti yhdistää myös kalastusta tai sukellusta.

5. Seychelleillä voi myös surffata

Seychellit ei ehkä kuulu maailman kuuluisimpien surffikohteiden joukkoon, mutta lainelautailu on suosittua erityisesti huhtikuusta lokakuuhun. Parhaat puitteet löytyvät Mahén ja La Diguen saarilta.

Mahén aallot ovat verrattain pieniä, joten Seychellit onkin hyvä harjoittelupaikka aloittelijoille. Merivesi on lämmintä vuoden ympäri, eikä aalloilla ole ruuhkaa. Vasta-alkajien kannattaa palkata opettaja jostakin saaren surffikouluista.

Seychellien parhaina surffispotteina pidetään esimerkiksi Grand Ansea, Intendancea ja North-East Pointia. Surffaajien tulee huomioida, että virtaukset voivat olla voimakkaita.

6. Seychellien golfkentät

Testaatko lomalla mielelläsi paikalliset golfkentät? Seychelleillä viheriöitä pääsee kiertämään harvinaisen upeissa maisemissa.

ShutterstockConstance Lemuria Golf
Constance Lemurian golfkentältä aukeaa hieno merimaisema.

Seychelleillä on kaksi golfkenttää. 9-reikäinen Seychelles Golf Club sijaitsee Mahén saarella. Kentällä on helppo vierailla, jos majoittuu pääsaarella.

Seychellien ainoa 18-reikäinen golfkenttä toimii Constance Lemuria -hotellin yhteydessä Praslinin saarella. Komeilla maisemilla varustettu kenttä on avoinna myös muille kuin hotellivieraille, mutta varaus on tehtävä etukäteen.

>> Lue lisää vinkkejä Seychelleille

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Paratiisirannat

Vau, mitä rantaparatiiseja! Näitä kohteita on hankala vastustaa – katso kuvat

Seychellien luksushotellit

Luulitko, ettei hotellin uima-allas voi enää yllättää? Katso mitä kaikkea tästä paratiisista löytyy

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja