Kuva: Shutterstock
Balkanin halvat lomat

Koe Balkanin suosituimmat lomakohteet edullisesti – toukokuussa rantalomalle alle 300 eurolla

Balkanin kohteet kasvattavat suosiotaan vuodesta toiseen ja Kroatian lisäksi yhä useampi haaveilee lomasta Montenegrossa tai Albaniassa. Katso toukokuun edullisimmat matkat ja lähde lomailemaan halvalla kesän nouseviin lomakohteisiin!

Kroatia

Edellisinä kesinä Kroatia on noussut vauhdilla suomalaismatkailijoiden suosikkikohteisiin. Maan lomakohteista löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun, sillä Kroatiassa lomaa voi viettää niin kauniilla rannoilla, historiallisissa kaupungeissa kuin tunnelmallisilla saarilla.

Kroatia
Shutterstock
Kroatian lomakohteet ovat hurmanneet monet suomalaismatkailijat.

Kroatian tunnetuimmat kohteet ovat Dubrovnik ja Split, joissa kiinnostavien nähtävyyksien täyttämä kaupunkiloma yhdistyy helposti rentoihin rantapäiviin. Auringonpalvojia ja vesipetoja houkuttelevia kohteita taas ovat muun muassa Makarskan Riviera sekä Bracin ja Hvarin saaret. Kroatiassa on myös upeita luontokohteita, kuten Plitvicen ja Krkan kansallispuistot.

Toukokuu on mainiota aikaa matkustaa Kroatiaan, sillä säät ovat jo lämpimät, mutta muita lomailijoita on vielä vilkasta sesonkia vähemmän. Suomesta on suorat lennot moniin Kroatian kaupunkeihin, kuten Dubrovnikiin, Splitiin ja Pulaan, minkä lisäksi maan lomakohteet kuuluvat monien matkatoimistojen pakettimatkatarjontaan.

Toukokuun matkat Kroatiaan alk. 314 €

Montenegro

Monipuolinen Montenegro tarjoaa lomailijalle mahdollisuuden kokea yhden loman aikana ihania rantoja, upeita luontokohteita sekä kiinnostavia kaupunkeja. Välimatkat ovat maassa lyhyitä, joten Montenegro on ihanteellinen kohde autolomailuun.

Montenegro
Shutterstock
Montenegron-lomalla voi kokea kauniita rantoja, kiinnostavia kaupunkeja ja upeaa luontoa.

Montenegron tunnetuimpia matkakohteita ovat Kotor ja Budva. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Kotorinlahden rannalla sijaitseva Kotor hurmaa matkailijan kauniilla arkkitehtuurilla ja paikallisilla ruokaherkuilla. Budva taas on Montenegron suosituimpiin lukeutuva rantakohde. Upeista luontokohteista haaveilevan matkailijan kannattaa ottaa suunnaksi Durmitorin kansallispuisto, josta löytyy niin mahtavia vuoristomaisemia kuin kattava aktiviteettitarjonta.

Montenegroon ei ole Suomesta suoria lentoja, mutta esimerkiksi Budvaan on tarjolla pakettimatkoja. Omatoimimatkailijalle kätevin tapa matkustaa Montenegroon on ottaa suorat lennot Dubrovnikiin ja jatkaa matkaa autolla Montenegron puolelle.

Toukokuun matkat Montenegroon alk. 345 €

Albania

Albania on Balkanin kohteista vielä Kroatiaa ja Montenegroa tuntemattomampi, mutta pikkuhiljaa maa alkaa nousta myös suuren yleisön tietoisuuteen. Tänä keväänä kannattaakin suunnata Albaniaan ja kokea nouseva lomakohde ennen muita, sillä toistaiseksi maan hintataso on vielä erittäin edullinen ja matkailijoita on suhteellisen vähän.

Albania on seuraava nouseva matkakohde Balkanilla.

Albaniassa onnistuu edullinen rantaloma ja suosituimpia kohteita ovat esimerkiksi Sarandë ja Durrës. Jylhät vuoret, vehreät metsät ja kirkkaat järvet tarjoavat puitteet myös aktiivilomailuun ja maan pääkaupunki Tirana yllättää esimerkiksi herkullisella ravintola- ja kahvilakulttuurilla.

Albaniaan pääsee Suomesta pakettimatkoilla, mutta suoria reittilentoja maahan ei vielä ole. Kreikan suosittu lomasaari Korfu sijaitsee aivan Albanian edustalla, joten Korfun kautta voi saapua kätevästi myös Albanian rantakohteisiin.

Toukokuun matkat Albaniaan alk. 395 €

Bulgaria

Jos edullinen hinta on tärkein kriteeri matkakohteen valinnassa, on Bulgaria ehdoton ykkösvaihtoehto. Maan rantakohteet, kuten Sunny Beach ja Varnan kultahietikko, hemmottelevat lomailijaa pitkillä hiekkarannoilla, monipuolisilla aktiviteeteilla, kattavilla palveluilla ja edullisella hintatasolla.

Bulgarian rantakohteet houkuttelevat erityisesti halvalla hintatasolla.

Bulgariaan on helppo matkustaa Suomesta, sillä saatavilla on sekä pakettimatkoja suosituimpiin kohteisiin että suoria lentoyhteyksiä omatoimimatkailijoille. Toukokuussa lämpötilat ovat jo miellyttävän lämpimiä rantalomailuun, joten jos haluaa toteuttaa loman pienellä budjetilla, kannattaa Bulgariaan matkustaa jo ennen kesäsesongin alkua.

Toukokuun matkat Bulgariaan alk. 251 €

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Istockphoto

Päivitetty: 22.3.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia