Hyppää sisältöön

Haussa edullinen rantakohde? Viisi syytä matkustaa Bulgariaan

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 22.02.2024
Bulgarian valtteja ovat pitkä ja aurinkoinen kesä sekä edullinen hintataso. Lue viisi syytä matkustaa Bulgariaan!

1. Aurinko hellii lomalaista Bulgariassa

Mustanmeren rannalla sijaitseva Bulgaria soveltuu mainiosti kesän eteläiseksi lomakohteeksi, sillä maassa riittää lämpöä toukokuusta syyskuulle. Lämpötilat vaihtelevat kesäkaudella 25 ja 30 asteen välillä, mutta mittari voi nousta kuumimpina päivinä jopa 40 asteeseen.

ShutterstockDyuni, Bulgaria
PItkät hiekkarannat ja lämpimät kesäpäivät houkuttavat matkailijoita Bulgariaan, ja syystä.

Jos lämpötilat käyvät tukalan kuumiksi, tarjoaa merivesi mukavaa viilennystä. Veden lämpötila pysyy kesälläkin noin 20 asteessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lämmön lisäksi Bulgarian rantakohteissa nautitaan kesäkuukausina hyvin suurella todennäköisyydellä myös aurinkoisista päivistä, sillä aurinkovarmuus on erinomainen.

2. Halpa hintataso houkuttaa

Bulgarian hintataso on suomalaisittain hyvin edullinen, ja se onkin yksi syy kohteen houkuttelevuuteen. Niin syöminen, ostosten tekeminen kuin majoittuminenkin on Bulgariassa halpaa, joten maahan voi matkustaa rantaloman lisäksi myös puhtaasti ostosmatkalle.

ShutterstockSofia, Bulgaria
Rantakohteiden lisäksi Bulgarian-lomalla kannattaa vierailla myös kaupungeissa, erityisesti jos lomashoppailu kuuluu matkasuunnitelmiin.

Hyviä ostoskohteita ovat Varna ja Burgas, mutta myös Bulgarian pääkaupunki Sofia tarjoaa runsaasti shoppailumahdollisuuksia. Tavallisimpia Bulgarian-tuliaisia ovat vaatteet, mausteet sekä paikalliset alkoholijuomat. Jos shoppailu ei ole sinun juttusi, edullisesta hintatasosta voi nauttia satsaamalla loman puitteisiin: varaa tavallista parempi hotelli ja herkuttele hyvissä ravintoloissa vaikka jokaisena lomapäivänä.

Halvan hintatason lisäksi Bulgariaan matkustaminen on myös melko edullista, sillä tarjoushintaisia äkkilähtöjä voi napata Mustanmeren rannalle jopa muutamalla sadalla eurolla.

3. Upeat rantakohteet

Bulgaria tunnetaan erinomaisesta hinta-laatusuhteestaan erityisesti rantakohteiden osalta, ja halpaa rantalomaa etsivät ovatkin vuosien ajan suuntaneet katseensa juuri Bulgariaan. Maan suosituimmat ja parhaat rantakohteet ovat Varnan Kultahietikko, Sunny Beach, Nessebar ja Albena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Varnan Kultahietikko ja Sunny Beach ovat kaikkien rantaleijonien suosiossa, Albena on erityisesti perhekohde. Bulgarian rantakohteille on tyypillistä edullinen hintataso ja runsas palvelutarjonta, joten Bulgarian-lomalla on erinomainen mahdollisuus kokeilla esimerkiksi uusia vesiurheilulajeja tai muita elämyksiä.

ShutterstockKultahietikko, Bulgaria
Leveä hiekkaranta on Varnan Kultahietikon valttikortti, ja tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden nautiskella rantaelämästä palvelujen äärellä.

Jos haluat kokea Bulgarian rantakohteet rauhassa ja välttää hellepiikit, ovat kevät ja syksy myös hyviä matkustusajankohtia. Silloin saa parhaat palat lämpimästä säästä ja rauhallisesta tunnelmasta, mutta tulee varautua siihen, että palvelutarjonta ei ole kuumimman sesongin tasolla, vaan osa paikoista voi olla suljettuna.

4. Monipuolinen aktiviteettitarjonta

Edullinen hintataso mahdollistaa myös extreme-aktiviteettien kokeilemisen, ja erityisesti Bulgarian rantakohteissa on tarjolla monenlaisia aktiviteetteja. Rannoilla voi harrastaa rauhallisia vesiurheilulajeja kuten esimerkiksi suppailua, mutta myös hurjapäitä miellyttäviä kokemuksia vesihiihdosta vauhdikkaaseen vesiskootteriajeluun sekä purjelautailuun. Lisäksi rantakohteiden tuntumassa on useita vesipuistoja, jotka ovat erityisesti perheen pienimpien mieleen.

ShutterstockDevetaki, Bulgaria
Bulgarian vuoriston luontokohteet mykistävät ja tarjoavat mahdollisuuden kokea rantakohteistaan tunnettu matkailumaa uudella tavalla.

Rantakohteille tyypillisten vesiaktiviteettien lisäksi Bulgariassa voi nautiskella myös muunlaisesta aktiviteettitarjonnasta. Maassa on rutkasti vuoristoa ja näyttäviä järvialueita, mitkä tarjoavat mainiot puitteet patikkaretkille.

Jos kuitenkin suunnittelet aktiivista lomaa Bulgariassa muista, että keskikesä ei ole paras mahdollinen ajankohta aktiivimatkailijalle, vaan vaellusmatka kannattaa suunnitella mieluummin keväälle tai syksylle.

5. Kiehtova kulttuuri

Bulgaria tarjoaa matkailijalle sijaintinsa ansiosta loputtomasti kiinnostavia kulttuurikokemuksia, sillä maassa voi havaita niin kreikkalaisia, turkkilaisia kuin slaavilaisiakin vaikutteita. Heittäydy bulgarialaisten kulttuuriperinteiden vietäväksi esimerkiksi Sunny Beachin läheisyydessä sijaitsevassa Nessebarin kaupungissa, joka on Unescon maailmanperintökohde.

ShutterstockBulgaria
Bulgarian rikas kulttuuri ulottuu kaupungeista maaseudulle.

Paras tapa kokea bulgarialainen kulttuuri on suunnata maan pieniin kyliin ja laulu- sekä tanssitapahtumiin tai vaihtoehtoisesti pääkaupunki Sofiaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Löydä edulliset lennot Bulgariaan Rantapallon lentohaun avulla!

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kesällä suorat lennot Burgasiin

Suorilla lennoilla Turusta Bulgariaan – Wizz Air avaa uuden reitin kesäkuussa

Sarandë, Albania

Balkanin parhaat – koe ainakin nämä 10 kohdetta

Kesän 2020 matkatoimistojen uutuudet

Kokeile tulevana kesänä jotain uutta – tässä ovat matkatoimistojen kesän 2020 uutuuskohteet

Varna, Bulgaria

Suunnitteletko rantalomaa Bulgariassa? Näin löydät parhaan paikan auringosta – kuusi parasta rantaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja