hero taustakuva

Haussa edullinen rantakohde? Viisi syytä matkustaa Bulgariaan

iStockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Bulgarian valtteja ovat pitkä ja aurinkoinen kesä sekä edullinen hintataso. Lue viisi syytä matkustaa Bulgariaan!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 18.07.2016
facebook   whatsapp

1. Aurinko hellii lomalaista Bulgariassa

Mustanmeren rannalla sijaitseva Bulgaria soveltuu mainiosti kesän eteläiseksi lomakohteeksi, sillä maassa riittää lämpöä toukokuusta syyskuulle. Lämpötilat vaihtelevat kesäkaudella 25 ja 30 asteen välillä, mutta mittari voi nousta kuumimpina päivinä jopa 40 asteeseen.

Jos lämpötilat käyvät tukalan kuumiksi, tarjoaa merivesi mukavaa viilennystä. Veden lämpötila pysyy kesälläkin noin 20 asteessa.

2. Halpa hintataso houkuttaa

Bulgarian hintataso on suomalaisittain hyvin edullinen, ja se onkin yksi syy kohteen houkuttelevuuteen. Niin syöminen, ostosten tekeminen kuin majoittuminenkin on Bulgariassa halpaa, joten maahan voi matkustaa rantaloman lisäksi myös puhtaasti ostosmatkalle.

Hyviä ostoskohteita ovat Varna ja Burgas, mutta myös Bulgarian pääkaupunki Sofia tarjoaa runsaasti shoppailumahdollisuuksia. Tavallisimpia Bulgarian-tuliaisia ovat vaatteet, mausteet sekä paikalliset alkoholijuomat.

Halvan hintatason lisäksi Bulgariaan matkustaminen on myös melko edullista, sillä tarjoushintaisia äkkilähtöjä voi napata Mustanmeren rannalle jopa muutamalla sadalla eurolla.

3. Upeat rantakohteet

Bulgarian suosituimmat matkakohteet Varnan Kultahietikko, Sunny Beach ja Albena sijaitsevat rannikolla. Varnan Kultahietikko ja Sunny Beach ovat kaikkien rantaleijonien suosiossa, Albena on erityisesti perhekohde.

Maan rantakohteet ovat muun Bulgarian tavoin halpoja, joten loma tulee edulliseksi myös turistien suosimilla alueilla.

Bulgaria
Bulgarian vuoristot houkuttelevat maahan myös aktiivimatkailijoita.

4. Monipuolinen aktiviteettitarjonta

Edullinen hintataso mahdollistaa myös extreme-aktiviteettien kokeilemisen, ja erityisesti Bulgarian rantakohteissa on tarjolla monenlaisia aktiviteetteja. Rannoilla voi harrastaa rauhallisia vesiurheilulajeja kuten esimerkiksi suppailua, mutta myös hurjapäitä miellyttäviä kokemuksia vesihiihdosta vauhdikkaaseen vesiskootteriajeluun sekä purjelautailuun. Lisäksi rantakohteiden tuntumassa on useita vesipuistoja, jotka ovat erityisesti perheen pienimpien mieleen.

Bulgaria on myös loistava patikointikohde, ja maan lukuisat vuoristot ja kauniit järvialueet houkuttelevat runsaasti aktiivimatkailijoita. Paras aika liikuntalomalle on kevät tai syksy.

5. Kiehtova kulttuuri

Bulgaria tarjoaa matkailijalle myös kiinnostavia kulttuurikokemuksia, sillä maassa voi havaita niin kreikkalaisia, turkkilaisia kuin slaavilaisiakin vaikutteita. Heittäydy bulgarialaisten kulttuuriperinteiden vietäväksi esimerkiksi Sunny Beachin läheisyydessä sijaitsevassa Nessebarin kaupungissa, joka on Unescon maailmanperintökohde. Historialliseen Nessebariin on helppo tehdä päiväretki rantakohteesta käsin.

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Flickr / Qabluna, Martin Martinov

>> Löydä edulliset lennot Bulgariaan Rantapallon lentohaun avulla!

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Olen käynyt 20 kertaa Bulgriassa: 1 kerta Kultahietikolla,2 kertaa Elenitessä,2 kertaa uudessa Nessebarissa ja 15 kertaa Sanny beatsilla,kaikki paikat ovat hienoja.


  2. Olen käynyt 20 kertaa Bulgriassa: 1 kerta Kultahietikolla,2 kertaa Elenitessä,2 kertaa uudessa Nessebarissa ja 15 kertaa Sanny beatsilla,kaikki paikat ovat hienoja.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.