Kuva: Shutterstock
Tarkista passin kunto ennen Balin-matkaa

Passin kunto saattaa katkaista matkan jo lentokentällä – varaudu tiukkaan sääntöön Balilla

Pidä huolta siitä, että passisi on hyvässä kunnossa Balille matkustettaessa.

Balin matka voi tyssätä passin kunnon takia

Suunnitteletko matkaa Indonesian suosituimmalle lomasaarelle Balille? Tarkista hyvissä ajoin, ettei passissasi ole minkäänlaisia vaurioita.

The West Australian kertoo pariskunnasta, jonka matka Balille katkesi jo Perthin lentokentällä Australiassa. Syynä oli yhdeksän vuotta vanhasta passista löytynyt pieneksi kuvailtu vaurio, joka esti pääsyn halpalentoyhtiö Batik Airin lennolle.

Lentoyhtiö oli perustellut asiaa Denpasarin lentokentän tiukentuneilla säännöillä. Paikalliset viranomaiset sakottavat lentoyhtiöitä 5 000 Australian dollarilla eli noin 3 000 eurolla, jos nämä tuovat Balille vahingoittuneen passin kanssa matkustavia lomailijoita. Lisäksi matkustaja saatetaan lähettää takaisin kotiin.

Passista oli lähetetty kuva lentoyhtiön Balin-toimistolle, mutta se hylättiin liian riskialttiina. Batik Airin mukaan lentoyhtiötä oli jo sakotettu useita kertoja, ja monet matkustajat oli lähetetty takaisin Australiaan.

Pariskunta onnistui myöhemmin varaamaan uudet lennot Indonesia AirAsia -yhtiön kautta. Myös tämä lentoyhtiö kuitenkin vahvisti, että Balilla on nykyään käytössä tiukemmat säännöt passien kunnon suhteen.

Indonesia AirAsian henkilökunnan mukaan lentoyhtiöllä on niin ikään ollut tapauksia, joissa matkustaja on käännytetty kotiin passin kunnon takia. AirAsian edustajan mukaan yhtiö noudattaa kulloinkin voimassa olevia sääntöjä. Vastuu passin kunnosta on matkustajalla.

Vaihda vaurioitunut passi uuteen ennen matkaa

Samanlaisia kokemuksia on marraskuussa matkustaneella brittipariskunnalla, jonka oli tarkoitus lomailla Balilla. Koiran jyrsimä pala passissa tarkoitti sitä, ettei lennolle ollut asiaa. Samalla passilla oli aiemmin matkustettu Euroopan maihin sekä Singaporeen.

Balille matkustettaessa on pidettävä huolta myös siitä, että passi on voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen. Matkailijalta vaaditaan myös lippu ulos maasta.

Bali on viime vuosina kasvattanut suosiotaan suomalaisten keskuudessa parantuneiden yhteyksien myötä. Lisäksi Indonesia luopui viisumikäytännöstä lyhyillä lomilla. Suomalaiset voivat nykyään lomailla maassa 30 päivää ilman viisumia.

Bali ei ole ainoa kohde, jonne matkustettaessa oman passin kuntoa tulee silmäillä kriittisesti. Jos passissa on näkyviä vaurioita kuten repeämiä, vesivaurioita tai irtoamaisillaan olevia sivuja, voi lentoyhtiö kieltäytyä päästämästä matkustajaa lennolle lähes missä tahansa.

Passissa kannattaa aina käyttää suojakuoria, jotka estävät kansia ja sivuja taittumasta ja repeämästä. Passin kunnon arviointi lentokentällä on aina tapauskohtaista.

Lue myös: Varo näitä Balilla – 6 tyypillistä mokaa, joihin turistien on helppo sortua

Lähde: The West Australian, The Sun
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 4.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 2,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia