Kuva: Shutterstock
Wolfe Creek, Australia

Tämän mystisen paikan vain harvat tunsivat Australiassa – tositapahtumiin perustuva kauhuelokuva muutti kaiken

Takavuosien kauhuelokuva on hengittänyt uutta elämää vähemmän tunnetulle nähtävyydelle Australiassa.

Wolfe Creek liitetään kauhuelokuvaan Australiassa

Länsi-Australiassa sijaitseva Wolfe Creek Craterin kansallispuisto ei yleensä yllä maan upeimpien luontopaikkojen listoille. Monet Australiassa lomailleet matkailijat eivät ikinä ole kuulleetkaan koko paikasta.

Wolfe Creekin kraatteri on maailman toiseksi suurin kraatteri, josta on löydetty meteoriitin palasia. Halkaisijaltaan jopa 880 metrin mittaisen kraatterin voisi kuvitella olevan mielenkiintoinen paikka itsessään, mutta kuuluisin kansallispuisto on lähes samannimisestä elokuvasta.

Vuonna 2005 ilmestynyt Wolf Creek on pienen budjetin australialainen kauhuelokuva, jossa kolme reppureissaajaa joutuu murhaajan jahtaamiksi. Elokuvan tapahtumapaikkana on Australian mystinen outback. Erilaisesta kirjoitusasusta huolimatta elokuvan nimi viittaa Wolfe Creek Crateriin.

Elokuva sai keskinkertaiset arvostelut, mutta Australiassa matkailevien reppureissaajien keskuudessa se saavutti varsinaisen kulttimaineen. Harva Australian takamailla autoillut reissaaja on voinut välttyä kuulemasta elokuvasta ja sitä innoittaneista tarinoista.

Elokuvaa mainostettiin tositapahtumiin pohjautuvana, mutta täysin samanlaisesta tarinasta ei ole kyse. Leffa on saanut inspiraationsa Australiassa 80-90-lukujen vaihteessa tapahtuneista ”reppureissaajamurhista”, joista vastasi sarjamurhaaja Ivan Milat.

Moni on saattanut kuulla myös Joanne Leesin tapauksesta. Vuonna 2001 brittiläinen Lees oli automatkalla poikaystävänsä kanssa, kun kolmas henkilö pysäytti heidät tien päällä takamailla. Leesin poikaystävä menetti henkensä, ja Lees siepattiin kunnes tämä onnistui pakenemaan.

Näin pääset Wolfe Creekin kraatterille

Tosielämän sarjamurhat eivät tapahtuneet lähelläkään Wolfe Creek Crateria vaan toisella puolella maata Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa. Leesin tragedia puolestaan sijoittui lähemmäs Australian Pohjoisterritorioon.

Wolf Creek kuvattiin suurimmaksi osaksi Etelä-Australiassa. Elokuva sai myöhemmin jatko-osan, joka julkaistiin vuonna 2014.

Jos haluat nähdä Wolfe Creekin omin silmin, on paras aika vierailulle kansallispuiston mukaan toukokuusta lokakuuhun. Kansallispuiston lähin kaupunki on Halls Creek, josta on kraatterille noin viiden tunnin ajomatka.

Wolfe Creek Craterin syrjäinen sijainti tarkoittaa sitä, ettei kävijöitä vieläkään ole tungokseksi asti. Lähellä kraatteria ei varsinaisesti ole mitään. Matkailijoiden tulee muistaa pakata mukaan runsaasti vettä.

On helppo ymmärtää, miksi Australian outback on uskottava ympäristö kauhuelokuvalle. Pitkillä, tyhjillä teillä apua voi joutua odottelemaan kauan – täällä olet luonnon ja mahdollisten hyökkääjien armoilla.

Wolfe Creekin kansallispuistossa retkeily ja valokuvaus ovat suosituimpia aktiviteetteja. Kraatterin reunalle on mahdollista kiivetä, mutta sen sisään matkailijoilla ei ole asiaa.

Jos ajatus kauhuelokuvasta alkaa kuumottaa kesken vierailun, on helppo lohduttautua muistuttamalla itseään ettei paikalla ole mitään tekemistä oikeiden murhien kanssa – vain lainattu nimi, jonka entistä useammat nyt tunnistavat.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia kansallispuistosta!

A post shared by Frazer (@frazerphillips) on

A post shared by Leslie Rodriguez (@o.oleslie) on

A post shared by Luana ? (@luana__) on

A post shared by Mitch Cox (@mitch.cox) on

Lähde: Parks & Wildlife Service, ABC Australia, News.com.au
Kuvat: Instagram

Päivitetty: 22.8.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia