Hyppää sisältöön

Hiihtoloma Virossa – vinkit Tallinnaan, rinteisiin ja kylpylöihin

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 14.02.2014
Oletko lähdössä Viroon viettämään hiihtolomaa? Tallinnasta pääsee kätevästi myös muihin kohteisiin.

Talvilajeja ja Titanic-näyttely Tallinnassa

Tallinnassa voi harrastaa talvilajeja jopa keskellä kaupunkia. Laulujuhlien areenana tunnettu lava on otettu sesonkikäyttöön puistona, jossa voi kokeilla snowtubingia, harjoitella laskettelua ja lumilautailua tai hiihtää 1,8 kilometrin pituisella ladulla.

Luistelukenttiä löytyy Piritasta sekä Harju-kadulta keskellä vanhaakaupunkia. Kaikilta radoilta voi myös vuokrata luistimet. Murtomaahiihtoa voi harrastaa myös Nõmmen ja Piritan hyvin hoidetuilla hiihtoladuilla, jotka ovat suosittuja paikallisten keskuudessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pakkassäätä voi toki paeta myös sisätiloihin. Lentosataman merimuseossa on maaliskuun loppuun asti esillä suosittu Titanic-näyttely, joka tempaa kävijän mukaan historialliselle merimatkalle.

Rentoutumista ja hemmottelua kaipaavien kannattaa suunnata kylpylään tai kauneushoitolaan hakemaan uutta puhtia lopputalveen. Hyvään lomaan kuuluu tietenkin myös hyvä ruoka, jota voi nauttia vaikkapa jossakin Viron 50 parhaasta ravintolasta.

Kiviõliin laskettelemaan

Laskettelurinteisiin kaipaavien kannattaa suunnata Kiviõlin seikkailukeskukseen Itä-Virumaalle, jonne avattiin viime talvena Viron pisimpien rinteiden laskettelukeskus.

Noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitsevan keskuksen rinnepituudet ovat 400–700 metriä. Kävijöitä kiinnostanee myös Baltian suurin lumilautailupuisto, jossa on half-pipe. Kiviõlissa järjestetään 28.2.–2.3. ensimmäistä kertaa suuri lumilautailutapahtuma Estonian SlopeStyle Open 2014, jossa nähdään myös suomalaisia huippunimiä.

Talviaktiviteeteista voi vaihtaa vapaalle alueen kylpylöissä. Lähin kylpylä-hotelli sijaitsee Sakan kartanossa Suomenlahden rannalla. Lyhyen ajomatkan päässä sijaitsee myös Toilan kylpylä, jossa on erilaisia saunoja sekä luksusta kaipaaville suunnattu Wellness-keskus Orhidee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiviõlistä hurauttaa nopeasti myös perinteiseen Narva-Jõesuu Spa & Sanatooriumiin tai uudempaan Meresuu Spa & Hotelliin.

Ahtaita paikkoja kaihtamattomien kannattaa suunnata Kohtlan kaivospuistoon, jonka maanalainen museo tarjoaa jännittävän kierroksen kahdeksan metrin syvyydessä maan alla. Vierailijat pääsevät kulkemaan kaivosmiesten jalanjäljissä – ja halutessaan nauttimaan myös kaivosmiehen lounaan maanalaisessa ruokalassa.

Pärnun talviset kasvot

Pärnun seudulla on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet Jõulumäen virkistyskeskuksessa, jossa on hyvät mahdollisuudet hiihtoon, patikointiin ja mäenlaskuun. Keskuksesta voi myös vuokrata suksia, joten omia ei välttämättä tarvitse raahata mukaan.

Talvitunnelmaa voi kokea Pärnun keskustassa Jääfestivaalien aikaan 15.–24. helmikuuta. Koko perheen tapahtuma tuo talviseen kylpyläkaupunkiin kesäsesongin kaltaista vilskettä, kun jääveistokset, musiikki, näyttelyt, tanssi ja kilpailut täyttävät kaupungin. Erikoisuuksina mukana ovat jäinen elokuvateatteri ja kokonaan lumesta tehty sauna.

Kylpyläkaupungista löytyy lempinimensä mukaisesti useita vaihtoehtoja rentoutumiseen. Estonia Medical Spassa voi kokeilla Kuolleenmeren allasta tai kylmähoitoa, jossa viivytään 100–120 pakkasasteessa muutaman minuutin ajan. Hemmottelu- ja terveyspalveluja tarjoavat Pärnussa myös Viiking Spa ja Tervis-kylpylähotelli.

Lapsiperheille sopii hyvin Tervise Paradiis -kylpylän vesipuisto, joka on Viron suurin. Vesiliukumäet, putoukset sekä uima- ja porealtaat takaavat hauskan päivän koko perheelle.

Otepää – talvipääkaupunkiin ulkoilemaan

Viron talvipääkaupunki ja suosittu talviurheilukeskus Otepää on ihanteellinen paikka aktiivisesta hiihtolomasta haaveileville. Kohde sijaitsee kolmen tunnin päässä Tallinnasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehvandin ja Käärikun hiihtokeskukset tarjoavat laskettelu- ja hiihtomahdollisuuden lisäksi myös paljon muita talvihuveja luistelusta avantouintiin ja sauvakävelystä moottorikelkkailuun. Otepään keskustassa sijaitsee Snowtubing-puisto, jossa pääsee laskemaan renkaalla 12 erilaista tubing-mäkeä.

Maaliskuun 9. päivä Käärikun hiihtokeskuksessa kilpaillaan 14 kilometrin pituisella Kekkosen ladulla Kekkosen hiihdossa. Nimensä reitti on saanut Suomen entisen presidentin mukaan: Kekkonen vieraili alueella vuonna 1964 – ja tänä vuonna vierailusta on kulunut pyöreät 50 vuotta.

Lähde ja kuva: Visit Estonia

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Lapsiperheen vinkit Tallinnaan

Lasten kanssa Tallinnassa – kaikki mitä tarvitset onnistuneeseen matkaan

Jägalan vesiputous

Tiesitkö jo tästä? Tallinnasta on helppo tehdä retki upealle vesiputoukselle – katso kuvat

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja