Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tässä ovat Viron parhaat ravintolat – katso lista ja lähde herkuttelulomalle

Visit Estonia / Tilt Motus artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Virossa voi herkutella pikkurahalla ja maan erinomainen ravintolatarjonta yhdistettynä halpaan hintatasoon tarjoaa mahdollisuuden kokea useita tasokkaita ruokaelämyksiä yhden matkan aikana.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 08.01.2018
facebook   whatsapp

Löydä oma suosikkisi

Kansainvälinen White Guide Nordic listaa Pohjoismaiden sekä Viron parhaat ravintolat. Erinomaisesta ruokakulttuurista ja ravintoloiden korkeasta tasosta tunnetussa Virossa on kymmeniä listaukseen nostettuja ravintoloita.

White Guide -arvostelujärjestelmä rankkaa ravintolat neljään eri kategoriaan: kansainvälisen huipputason ravintoloihin, erittäin korkean tason ravintoloihin, korkean tason ravintoloihin ja hyviin ravintoloihin.

Korkeimmat arvostelut saaneita eli kansainvälisen huipputason ravintoloita Virossa on kolme: Tallinnassa sijaitsevat NOA Chef’s Hall ja Alexander Chef’s Table sekä Muhun saarella sijaitseva Alexander. Kaikkein parhaimmaksi näistä listautui vuonna 2018 NOA Chef’s Hall, jonka kokonaispistemäärä oli 91. Toisella sijalla olevan Alexander Chef’s Table -ravintolan pistemäärä on 87.

Kaikkiaan virolaisia ravintoloita on hyväksytty listalle 63. Suositeltavien ravintoloiden joukossa sijaitsee paikkoja muun muassa Tallinnassa, Pärnussa ja Tartossa.

Kansainvälisen huipputason ravintolat

NOA Chef’s Hall, Tallinna
Alexander Chef’s Table, Tallinna
Alexander, Muhu

Erittäin korkean tason ravintolat

Ö, Tallinna
JUUR, Tallinna

Korkean tason ravintolat

NOA, Tallinna
Horisont Restaurant & Bar, Tallinna
Art Priori, Tallinna
Ribe, Tallinna
Cru, Tallinna
Bordoo, Tallinna
Leib Restoran, Tallinna
Rannahotell Restoran, Pärnu
FARM, Tallinna
Parrot MiniBar, Tallinna
Põhjaka, Paide
Tchaikovsky, Tallinna
Hõlm, Tartto
Salt, Tallinna
Moon, Tallinna
Wicca, Tallinna
Ruhe, Tallinna
Mon Repos Peakoka korrus, Tallinna
OKO, Kaberneeme
GMP Pühajarve restoran, Otepää
Kaks Kokka, Tallinna
MEKK, Tallinna

Hyvät ravintolat

Tammuri Talu, Otepää
Umami Resto, Tallinna
Tuljak, Tallinna
Enoteca Lucca, Tallinna
Tai Boh, Tallinna
Ööbiku Gastronoomiatalu, Kuimetsa
Paju Villa, Tallinna
NOK NOK, Tallinna
Kolm Sibulat, Tallinna
Kärme Küülik, Haapsalu
Kohvik Fellin, Viljandi
Konrad, Tallinna
Pull, Tallinna
Chedi, Tallinna
Umb Roht, Tartto
Dirhami Kalakohvik, Dirhami
Raimond, Pärnu
Mon Repos, Tallinna
Haku, Tallinna
Lihuniku Äri ja Restoran, Tartto
Ku-Kuu, Kuressaare
Mix, Tallinna
Kaheksa Jalga, Triigi
Lyon Viru, Tallinna
Fii, Tartto
Mon Ami, Pärnu
Kohvik Kalambuur, Tallinna
Wöse, Wöse
Kadriorg, Tallinna
Villa Wesset, Pärnu
Antonius, Tartto
Aed, Tallinna
MEAT Resto & Butchery, Tallinna
Kohvik Retro, Kuressaare
Polpo, Tartto

>> Lue myös: Ravintolan varaaminen Viron-matkaa varten helpottuu: näin se onnistuu suomeksi

Lähde: White Guide
Kuva: Visit Estonia / Tilt Motus

Lue kommentit (19) Jätä kommentti

 1. Yksi paikka vain Pärnusta? Varmaan kaikissa ravintoloissa syönyt tässä kylässä ja tuo ranna on huonoin… lehtla, sweet rosie ja alexandri pub vaikka nyt esimerkkinä paremmista….
  Rahalla taitaa olla iso merkitys tällekkin listalle pääsyyn…


 2. Pärnussa oleva Hea Maa kuuluisi minun mielestäni listalle.


 3. Itse pidän pihveistä paljon joten Restoran Argentiina on suosikkini. Pihvit grillataan useisiin pöytiin näkyvässä keittiössä hiiligrillillä. Ei ole tullut kertaakaan pettymystä ruuan suhteen, hintataso on tosin hiukan korkeampi kuin monessa muussa ravintolassa. Suosittelen lämpimästi pihvien ystäville.


 4. Täysin uusi brittiläiseen tyylin sisustettu ravintola Antiik sisältää myös pubin ja kahvilan. Tarjolla on lava ja valikoima kotimaisia virolaista oluita,englantilaiset alet,belgialainen ja saksalainen lout sekä kata a viinivalikoima. Lembitu katu 6.


 5. Venekadun Elevant uupuu listalta. Voin suositella perheen ja oman kokemuksen pohjalta kaikille intialaisen ruoan ystäville.


 6. Von Krahli Aed oli pettymys, en suosittele! Kana oli juuri sopivan kypsä, mutta täysin mauton. Mausteiksi tuotiin pyydettäessä pippuri ja suolasirotin, mutta pippuri oli loppu. Lautaselle oli laitettu ristiin muutama vihannessuikale, mutta niihin ei veitsi pystynyt kun olivat ihan raakoja, vain kastettu kuumassa vedessä. Se yksinäinen minitomaatti oli kypsennetty, se olisi kyllä mennyt raakanakin:)
  Kala oli täysin mautonta, sitruunaa tai edes sitruunapippuria ei ollut tarjolla. Miljöö oli hieno ja musiikki ei ollut aivan kauhea kovalla – ilmankin toki olisi pärjännyt mainiosti.


 7. Kävimme OKO ravintolassa, jota ensin meille suositteli eestissä vuosia asunut puolituttu. Miellyttävä miljöö, ensiluokkainen ruoka ja ystävällinen tarjoilu, jossa myös kielipuolet suomalaiset ystävänikin pärjäsivät. Upea sijainti aivan meren rannalla pittoreskiska pikkukylässä oli myös plussaa. Ajomatka omalla autolla tallinnasta kesti noin puoli tuntia, ja vanhaa tietä ajaessä nähtiin myös Viron maaseutua. Neljälle hengelle ruokailu alkupaloineen ja juomineen maksoi 160€, vaikka valinta oli listan kalleimmasta päästä. Mallasvaahto oli jälkiruokana erittäin onnistunut valinta.


 8. Lusikas on loistava kyllä ja toinen hyvä, joka puuttuu on Mix, joka sekin sijaitsee vanhassa kaupungissa. Tuolta löytyy muitakin hyviä paikkoja ja aika monta tältäkin listalta. http://www.tableonline.fi/ravintolat/tallinna
  Sieltä löytyy mm. hyvä tarjous juuri tuohon Mixiin ja aperitiivejä saa monesta paikasta kaupan päälle ja muutenkin on tosi vaivaton tehdä pöytävaraus, joka nykyään on tosi tarpeellinen Tallinnassa ainakin viikonloppuisin.


 9. Mutta missä on Olde Hansa? Ilmeisesti liian hyvä listalle????


  • Vai Olde Hansa!? Heh! Käsittämätöntä keskiajan kuraa. Minkä ihmeen takia tämä turistirysä pitäisi näkyä listalla..?


 10. Mielenkiintoista, että tunnistin listasta vain muutaman ravintolan, vaikka Viro on toinen kotimaani :D Tosin paljoa en oo ravintolassa syömässä käynyt kun omassa kämpässä on ruoka yleensä tehty, ehkä siinä syy miksen tunnista ravintoloita ..:)


 11. Eilen vierailimme aivan suunnittelematta Lusikas-ravintolassa, jonka ruoka osoittautui erittäin laadukkaaksi. Alkupaloiksi tilasimme chili-valkosipuli katkarapuja tytölle, valkosipulietanat rouvalle ja hollantilaiset osterit itselleni. Väliruuaksi otimme kampasimpukat – ja parempia en ole ikinä saanut. Pääruoka tytöllä oli maissikanaa, jota hän kehui ja meilä muilla oli taas sinisimpukat. Olen vimeksi saanut yhtä hyvät sinisimpukat Belgiassa vuonna-92. Palvelu ja Viinitkin olivat erittäin hyviä, valkoviini oli ranskalainen savinion blanc -rypäleestä ja punsviini riojan -viinejä – pienestä alkoholimäärästä huolimatta en nyt niitä paremmin muista. Jälkiruuaksi otin Remy Martinin VSOP Ja tytölle Creme Brule’e. Hinta kokonaisuudelle oli käsittämättömät 93€. Paras ravintolakokemuksemme Tallinnassa iikinä – voin suositella.


 12. Ihmettele, ettei Lusikas ole listalla. Ehkä siellä hintalaatusuhde on liian hyvä. Ok. Kyllä F-Hoonessakin on hyvä hl-suhde. Se tosin ei ole fine dining -paikka kuten nämä muut.


  • Lusikas on sen verran uusi ravintola, että voi olla 2014 listalla. Paljon hyviä ravintolaita uupuu listalta.


 13. Ja kokeneet suomalaiset viron matkaajat ei tunnista kyseiseltä listalta ainuttakaan ravintolaa! :D


  • eipä tietenkään kun kokeneet suomalaiset viron matkaajat syöksyvät sisään ensimmäiseen ravintolaan jossa on olut mainos oven ulkopuolella.


  • Tässä on vain kalliit kuppilat. Kun kävelee ulos vanhasta kaupungista löytyy hyvää ruokaa ja juomaa huomattavasti edullisemmin. Ja jos menet Lasnamäelle tai Mustallemäelle tai muualle kaupunginosiin löytyy todella viihtyisiä ja edullisia kuppiloita.


 14. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.