Hyppää sisältöön

Täydellinen talvipäivä Tukholmassa – 5 vinkkiä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.02.2018
Tukholmassa voi viettää ylellisen päivän silloinkin, kun vettä vihmoo tai pakkanen paukkuu. Reissun kruunaa herkutteluhetki – talvisäällä on aikaa lounastaa pitkän kaavan mukaan.

1. Risteile talvisessa Tukholmassa

Jos pieni kylmyys ei pelota, voi talvinen Tukholma olla todella kaunis näky. Huurteiset puut ja lumikattoiset vanhat rakennukset näyttäytyvät parhaimmillaan Itämereltä päin katsottuna.

Tukholmaan voi tutustua vesiltä käsin talvikaudellakin. Talvinen saaristoristeily Tukholmassa on erilainen kiertoajelu. Matkustajat pysyvät lämpiminä kuumaa juomaa siemaillen ja höyryävää hernekeittoa nauttien.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Koe kiehtova kuninkaanlinna

Vaikka komea Kuninkaanlinna on Tukholman ykkösnähtävyys, jää se kesäreissulla monelta näkemättä. Talven harmaudessa matkailijoilla on kuitenkin aikaa kierrellä 608 huoneen rakennuksessa.

Gamla Stanissa sijaitseva Kuninkaanlinna pitää sisällään muun muassa valtiosalin, aarrekammion ja Kolmen Kruunun museon.

Kannattaa huomioida, että talviaikaan Kuninkaanlinnalla on lyhennetyt aukioloajat, jotka on syytä tarkistaa ennen visiittiä. Aukioloajat löytyvät Kuninkaanlinnan verkkosivuilta.

3. Shoppaillen sateelta suojaan

Kun aurinko on piilossa, voi Tukholmassa huoletta viettää ostospäivän. Säänkestävä suunnitelma vie shoppailijan Tukholman katettuihin ostoskeskuksiin.

IstockphotoTukholma, Ruotsi
Talvinen Tukholma on hyvin kaunis.

Aivan Sergelin torin kupeessa majailee Gallerian, jonka uumenista löytyy lukuisia putiikkeja. Toinen hyvä vaihtoehto on Östermalmilla sijaitseva Sturegallerian. Molemmissa ostoskeskuksissa on liikkeitä, jotka eivät vielä ole rantautuneet Suomeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Pakene talvea tropiikkiin

Talvikuukausina monissa lapsiperheiden suosikkikohteissa on hiljaista. Hauskaa tekemistä sisätiloista löytyy vesimuseo Aquariasta, jossa viihtyy koko perhe. Ja mikä parasta – akvaarioon rakennetussa sademetsässä on aina 28 astetta lämmintä.

Vehreän sademetsän lisäksi vesimuseosta löytyy eksoottisia kaloja, merihevosia ja piraijoita. Lapset voivat kokea jännittävän seikkailun laskeutumalla museon maanalaiseen viemäriverkostoon.

Aquarian sijainti Djurgårdenissa tarjoaa myös mainion tilaisuuden kävelyretkeen talvisessa Tukholmassa.

5. Vietä hemmotteluhetki kylpylässä

Kaupunkipäivän Tukholmassa ei aina tarvitse tarkoittaa tekemistä ja näkemistä – joskus myös hemmotteluhetki on paikallaan. Tukholmasta löytyy useita laadukkaita kylpylöitä, joiden lämpimiin altaisiin ja rentouttaviin hoitoihin on mukava hakeutua pakkasen nipistellessä nenänpäätä.

Tukholman keskustassa sijaitsevat kauniit jugendkylpylät Centralbadet ja Sturebadet ihastuttavat puitteillaan. Hieman erikoisempaa kylpyläkokemusta etsivien kannattaa suunnata Yasuragiin, noin puolen tunnin ajomatkan päässä keskustasta sijaitsevaan japanilaiskylpylään. Kaupungin ulkopuolelta löytyy myös Blue Hamam, turkkilainen hamam.

>> Lue lisää vinkkejä Tukholmaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Uudistunut Viking Cinderella

Muistatko Viking Cinderellan? Tältä paluun tehnyt laiva näyttää nyt – yksi osa on pyhä, eikä sitä saa muuttaa

Tukholman ravintolat

Löydä Tukholman herkullisimmat ravintolat – 25 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Jättimäinen risteilyalus kapealla lahdella, jossa toisella puolella kohoaa vuoristo ja toisella puolella punatiilikattoisten talojen täyttämä pikkukaupunki.

Risteilylle Karibialle vai Välimerelle? Näin valitset sopivan ajankohdan risteilylomalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja