Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Täydellinen talvipäivä Tukholmassa – 5 vinkkiä

Istockphoto artikkelin kuva
Luksus ja spa
Tukholmassa voi viettää ylellisen päivän silloinkin, kun vettä vihmoo tai pakkanen paukkuu. Reissun kruunaa herkutteluhetki – talvisäällä on aikaa lounastaa pitkän kaavan mukaan.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 16.02.2018
facebook   whatsapp

1. Risteile talvisessa Tukholmassa

Jos pieni kylmyys ei pelota, voi talvinen Tukholma olla todella kaunis näky. Huurteiset puut ja lumikattoiset vanhat rakennukset näyttäytyvät parhaimmillaan Itämereltä päin katsottuna.

Tukholmaan voi tutustua vesiltä käsin talvikaudellakin. Talvinen saaristoristeily Tukholmassa on erilainen kiertoajelu. Matkustajat pysyvät lämpiminä kuumaa juomaa siemaillen ja höyryävää hernekeittoa nauttien.

2. Koe kiehtova kuninkaanlinna

Vaikka komea Kuninkaanlinna on Tukholman ykkösnähtävyys, jää se kesäreissulla monelta näkemättä. Talven harmaudessa matkailijoilla on kuitenkin aikaa kierrellä 608 huoneen rakennuksessa.

Gamla Stanissa sijaitseva Kuninkaanlinna pitää sisällään muun muassa valtiosalin, aarrekammion ja Kolmen Kruunun museon.

Kannattaa huomioida, että talviaikaan Kuninkaanlinnalla on lyhennetyt aukioloajat, jotka on syytä tarkistaa ennen visiittiä. Aukioloajat löytyvät Kuninkaanlinnan verkkosivuilta.

3. Shoppaillen sateelta suojaan

Kun aurinko on piilossa, voi Tukholmassa huoletta viettää ostospäivän. Säänkestävä suunnitelma vie shoppailijan Tukholman katettuihin ostoskeskuksiin.

IstockphotoTukholma, Ruotsi
Talvinen Tukholma on hyvin kaunis.

Aivan Sergelin torin kupeessa majailee Gallerian, jonka uumenista löytyy lukuisia putiikkeja. Toinen hyvä vaihtoehto on Östermalmilla sijaitseva Sturegallerian. Molemmissa ostoskeskuksissa on liikkeitä, jotka eivät vielä ole rantautuneet Suomeen.

4. Pakene talvea tropiikkiin

Talvikuukausina monissa lapsiperheiden suosikkikohteissa on hiljaista. Hauskaa tekemistä sisätiloista löytyy vesimuseo Aquariasta, jossa viihtyy koko perhe. Ja mikä parasta – akvaarioon rakennetussa sademetsässä on aina 28 astetta lämmintä.

Vehreän sademetsän lisäksi vesimuseosta löytyy eksoottisia kaloja, merihevosia ja piraijoita. Lapset voivat kokea jännittävän seikkailun laskeutumalla museon maanalaiseen viemäriverkostoon.

Aquarian sijainti Djurgårdenissa tarjoaa myös mainion tilaisuuden kävelyretkeen talvisessa Tukholmassa.

5. Vietä hemmotteluhetki kylpylässä

Kaupunkipäivän Tukholmassa ei aina tarvitse tarkoittaa tekemistä ja näkemistä – joskus myös hemmotteluhetki on paikallaan. Tukholmasta löytyy useita laadukkaita kylpylöitä, joiden lämpimiin altaisiin ja rentouttaviin hoitoihin on mukava hakeutua pakkasen nipistellessä nenänpäätä.

Tukholman keskustassa sijaitsevat kauniit jugendkylpylät Centralbadet ja Sturebadet ihastuttavat puitteillaan. Hieman erikoisempaa kylpyläkokemusta etsivien kannattaa suunnata Yasuragiin, noin puolen tunnin ajomatkan päässä keskustasta sijaitsevaan japanilaiskylpylään. Kaupungin ulkopuolelta löytyy myös Blue Hamam, turkkilainen hamam.

>> Lue lisää vinkkejä Tukholmaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.