Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Vau! Näille 10 lentokentälle laskeutuminen on upea näky – katso kuvat

Flickr / puroticorico artikkelin kuva
Lennot
Kysely paljastaa, mille lentokentille laskeutuessa aukeavat upeimmat maisemat.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 31.12.2015
facebook   whatsapp

Katse ikkunaan näillä kentillä

On lentoja, joilla kokeneinkin matkailija toivoisi saaneensa ikkunapaikan päästäkseen tähyilemään maisemia ensikertalaisen innolla.

Yksityislentoja välittävä PrivateFly järjesti kyselyn, jossa selvitettiin maailman parhaimmat laskeutumismaisemat lentokoneen ikkunasta nähtynä.

Kärkikymmenikköön mahtuu erilaisia lentokenttiä Lontoon ja Las Vegasin kaupunkimaisemista pieniin eksoottisiin saariin Karibialla. Voittajaksi nousi kuitenkin Uuden-Seelannin komea Queenstown, joka on suosittu kohde aktiivilomailijoiden keskuudessa.

Ääniä annettiin yhteensä yli 3 000, ja mainintoja sai kaikkiaan 147 lentokenttää ympäri maailmaa. Katso alta Top 10 -lista!

1. Queenstown, Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti tunnetaan mahtavasta luonnostaan – ei olekaan ihme, että äänestyksen ykköseksi nousi Queenstownin lentokenttä. Eteläsaaren suosituimpiin kohteisiin kuuluva Queenstown on oppikirjaesimerkki Uuden-Seelannin ihmeistä vuoristoineen ja järvineen.

2. Las Vegas, Yhdysvallat

Las Vegasin McCarranin lentokentälle saavuttaessa ei kannata ainakaan nukkua. Aavikon keskeltä ilmestyvä kaupunki on neonvalojen meri, joka näyttää parhaalta pimeän laskeuduttua.

3. Nizza, Ranska

Etelä-Ranskan Nizza on tuttu kesäkohde monille suomalaismatkailijoille. Rivieran aluetta palveleva Nice Cote d’Azurin lentokenttä sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Nizzasta, ja se äänestettiin kyselyssä kolmanneksi kauneimmaksi maisemiensa ansiosta.

4. Barra, Skotlanti

Skotlannissa sijaitseva Barra on maailman ainoa lentokenttä, jolla koneet laskeutuvat rannalle. Nousuveden aikaan kiitoradat jäävät veden alle.

5. Princess Juliana, St. Martin

Princess Julianan lentokenttä St. Martinin saarella on yksi maailman kuuluisimpia: lentokenttä sijaitsee nimittäin aivan Maho Beachin rannan tuntumassa. Turistit saapuvat rannalle vain ottaakseen valokuvia lentokoneista, jotka näyttävät kiitävän suoraan kohti. Paikan päällä kannattaa kuitenkin pitää varansa – vaaratilanteiltakaan ei nimittäin aina vältytä.

6. Juancho E Irausquin, Saba

Karibialla sijaitseva Alankomaille kuuluva Saban saari pitää hallussaan kuumottavaa ennätystä: saaren lentokentältä löytyy maailman lyhyin matkustajakoneiden käyttämä kiitorata. Vain 400 metriä pitkä kiitorata sopiikin vain pienemmille lentokoneille ja helikoptereille, ja tarjoaa takuulla haasteita lentäjille.

7. Toronto Billy Bishop, Kanada

Pienempien lentoyhtiöiden ja yksityiskoneiden käyttämä Billy Bishopin lentokenttä Torontossa sijaitsee saarella Ontariojärvellä. Vain lyhyen lauttamatkan päässä kohoavat Toronton pilvenpiirtäjät. Lentokentästä käytetään yleisesti myös nimeä Toronto Island Airport.

8. Gibraltar, Iso-Britannia

Useimmat matkailijat saapuvat Isolle-Britannialle kuuluvaan Gibraltariin maateitse, mutta lentokonematkustajia hemmotellaan – tai pelotellaan – varsin dramaattisilla maisemilla. Lentokenttä sijaitsee vain 500 metrin päässä keskustasta, ja kiitoradat yhtyvät autoteihin.

9. London City, Lontoo, Iso-Britannia

Suomalaismatkailijoille tutumpia lentokenttiä Lontoossa ovat Heathrow sekä halpalentoyhtiöiden suosimat Gatwick ja Stansted. Upeimmat maisemat levittäytyvät kuitenkin lähimpänä keskustaa sijaitsevalle London City -lentokentälle matkustettaessa.

10. Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Kapkaupunkiin saapuvat matkailijat voivat bongata kohteen upeimmat maisemat jo suoraan lentokoneesta käsin: Pöytävuori sijaitsee vain vajaan 50 kilometrin päässä lentokentästä.

Lähde: CNN
Kuvat: Flickr / puroticorico, Getty Images

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Princess Julianan lentokenttä ei enää näytä samalta 2018 hurrikaanin jälkeen. Siinä on kestäny reilu vuosi että ovat saaneet korjattua kentän, ja että sinne ylipäänsä pääsee taas lentämään.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.