Kuva: Changi Airport Group
Changin lentoasema

Vau! Nämä lentokenttien erikoiset lisäpalvelut viihdyttävät matkailijoita maailmalla

Lentomatkailijoille on tarjolla monenlaista viihdykettä omasta panimosta elokuvateatteriin. Millä näistä lentoasemista sinä odottaisit jatkolentoa kaikkein mieluiten?

Changin kansainvälinen lentoasema

Singaporessa sijaitsevalla Changin kansainvälisellä lentoasemalla on tavallista mukavampi kuluttaa aikaa, jos joutuu vaihtamaan konetta. Kentältä löytyy esimerkiksi trooppinen puutarha, johon on rakennettu vesiputous, kiemurtelevia polkuja sekä perhostarha.

Ykkösterminaalin katolla on uima-allas, ja kentältä löytyy myös ilmainen elokuvateatteri, joka esittää uutuuselokuvia vuorokauden ympäri.

San Franciscon kansainvälinen lentoasema

Terveiden elämäntapojen noudattaminen ja itsestään huolehtiminen kuuluu kalifornialaiseen henkeen, joten ei ole ihme, että se onnistuu lentokentälläkin. San Franciscon kansainvälisellä lentokentällä on maksuton joogastudio, jossa matkustajat voivat rentoutua ennen lentoa tai verrytellä jäykistyneitä jäseniään matkan jälkeen.

Wellingtonin kansainvälinen lentoasema

Wellingtonin lentoasema Uudessa-Seelannissa on taatusti kaikkien Tolkien-fanien mieleen. Lentokentän tärkeimmässä kansainvälisessä terminaalissa on valtavan kokoinen veistos, joka esittää Hobitti-elokuvien Smaug-lohikäärmettä. Matkustajat kirjautuvatkin lennoilleen jättipedon tuiman katseen alla.

Kentältä löytyy myös arkkitehtuurikisoissa mainetta niittänyt The Rock -terminaali, jonka omalaatuiset muodot noudattelevat seudun karun rannikon linjoja.

Hongkongin kansainvälinen lentoasema

Hongkongin lentokenttä tekee vaikutuksen valtavalla koollaan ja tehokkuudellaan. Matkailijoille on tarjolla myös viihdykettä kuten esimerkiksi taidenäyttelyitä, virtuaaligolfia ja elokuvateatteri. Lisäksi lentoasemalla on mahdollisuus laittaa omat lentäjän taidot koetukselle, sillä kentällä on myös matkustajien käyttöön tarkoitettu lentosimulaattori.

Ilmailusta innostuneille on tarjolla myös tietoa kentän historiasta.

Tallinnan Lennart Meri -lentoasema

Tallinnan Lennart Meri -lentokentällä ei iske lukemisen puute, sillä lentoasemalla on viehättävä kirjasto, joka toimii luottamusperiaatteella. Kuka tahansa voi napata sieltä matkalukemista mukaansa, kunhan vain muistaa palauttaa teoksen Tallinnaan uudemman kerran saapuessaan.

Kirjaston asiakkaita rohkaistaan myös jättämään sivujen väliin viesti seuraavalle lukijalle tai listaamaan mukaan paikat joissa kirja on kiertänyt.

Münchenin lentoasema

Oktoberfestin kotikaupungista Saksan Münchenistä löytyy maailman ainoa lentokenttäpanimo. Münchenin lentokentällä voi siis nauttia paikan päällä tuotettuja ilmailuteeman mukaan nimettyjä erikoisoluita. Joulun alla lentokenttäpanimoon nousevat paikan omat joulumarkkinat.

Lähde: Msn.com
Kuva: Changi Airport Group

Päivitetty: 31.8.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia