Hyppää sisältöön

Mitä tietoja matkalaukun nimilappuun kannattaa laittaa lennolle? Muista nämä 3 – mutta varo yhtä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.01.2024
Matkalaukun nimi- ja osoitelappuun on hyvä lisätä muutama tieto - ja jättää osa kokonaan pois.

Nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite matkalaukkuun

Muistatko edelleen kiinnittää lentokoneen ruumaan menevään matkalaukkuun vanhan kunnon nimilapun? Vai luotatko matkatavaroiden tunnistetarraan kätkettyjen tietojen riittävän?

Nimilapun käyttäminen on edelleen hyvä idea. Jos sinulla ei ole omaa päällystettyä lappua, löytyy paperisia versioita usein myös lentoyhtiöiden palvelutiskeiltä. Jykevämpiä päällystettyjä lappuja voi ostaa tavarataloista ja matkatavaroihin erikoistuneista liikkeistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lapuissa on usein valmiina rivit nimelle, osoitteelle, puhelinnumerolle ja mahdollisesti myös sähköpostiosoitteelle. Täytä näistä aina selkeästi kirjoitettuna oma nimesi, matkapuhelinnumerosi sekä sähköpostiosoitteesi. Osoite ja oma kotimaa kannattaa sen sijaan jättää merkitsemättä.

Ihmetteletkö miksi? Osoitteen julkistamiseen liittyy riskejä, jotka ovat ehkä epätodennäköisiä, mutta kuitenkin todellisia. Osoitelappu on usein suora merkki talosta, joka on matkan aikana tyhjillään.

Jos haluat merkitä laukkuusi jonkinlaisen osoitteen, suosittelee Travel + Leisure matkailijoita kirjoittamaan menolennolle matkakohteen hotellin osoitteen erilliselle lapulle. Tätä tapaa kannattaa käyttää vain silloin, jos yövyt samassa majapaikassa ainakin muutaman yön.

Paluulentoa varten vaihtoehtoinen osoite voi olla esimerkiksi työpaikan osoite, mikäli työskentelet paikassa, johon laukku on helppo toimittaa.

Jos haluat olla todella hyvin varautunut, valmistele sähköpostin luonnoksiin viesti kadonneesta matkatavarasta ja liitä mukaan laukun valokuva ja mitat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Los Angeles Timesin mukaan 97 prosenttia lentoyhtiöiden kadottamista matkalaukuista löydetään ja palautetaan omistajilleen keskimäärin kahden päivän sisällä.

Lue myös: Näin matkustat pelkillä käsimatkatavaroilla – pieni laukku voi riittää helposti vaikka viikon mittaiselle lomalle

Lähde: Travel + Leisure

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lentokenttä

Miksi lennoille myydään liikaa lippuja? Ylibuukkaus voi yllättää kentällä – tästä se johtuu

Hamadin kansainvälinen lentoasema Qatarin Dohassa

Tässä ovat vuoden 2024 parhaat lentoasemat – katso tuore Top 10

Helsinki-Vantaan lentoasema

Matkustajat valitsivat: Helsinki-Vantaa Pohjois-Euroopan paras lentoasema

Lento vauvan kanssa

Ensimmäinen lento vauvan kanssa voi jännittää – lue vinkit sujuvaan matkaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja