Hyppää sisältöön

Mitä tietoja matkalaukun nimilappuun kannattaa laittaa lennolle? Muista nämä 3 – mutta varo yhtä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 31.08.2018
Matkalaukun nimi- ja osoitelappuun on hyvä lisätä muutama tieto - ja jättää osa kokonaan pois.

Nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite matkalaukkuun

Muistatko edelleen kiinnittää lentokoneen ruumaan menevään matkalaukkuun vanhan kunnon nimilapun? Vai luotatko matkatavaroiden tunnistetarraan kätkettyjen tietojen riittävän?

Nimilapun käyttäminen on edelleen hyvä idea. Jos sinulla ei ole omaa päällystettyä lappua, löytyy paperisia versioita usein myös lentoyhtiöiden palvelutiskeiltä. Jykevämpiä päällystettyjä lappuja voi ostaa tavarataloista ja matkatavaroihin erikoistuneista liikkeistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lapuissa on usein valmiina rivit nimelle, osoitteelle, puhelinnumerolle ja mahdollisesti myös sähköpostiosoitteelle. Täytä näistä aina selkeästi kirjoitettuna oma nimesi, matkapuhelinnumerosi sekä sähköpostiosoitteesi. Osoite ja oma kotimaa kannattaa sen sijaan jättää merkitsemättä.

Ihmetteletkö miksi? Osoitteen julkistamiseen liittyy riskejä, jotka ovat ehkä epätodennäköisiä, mutta kuitenkin todellisia. Osoitelappu on usein suora merkki talosta, joka on matkan aikana tyhjillään.

Jos haluat merkitä laukkuusi jonkinlaisen osoitteen, suosittelee Travel + Leisure matkailijoita kirjoittamaan menolennolle matkakohteen hotellin osoitteen erilliselle lapulle. Tätä tapaa kannattaa käyttää vain silloin, jos yövyt samassa majapaikassa ainakin muutaman yön.

Paluulentoa varten vaihtoehtoinen osoite voi olla esimerkiksi työpaikan osoite, mikäli työskentelet paikassa, johon laukku on helppo toimittaa.

Jos haluat olla todella hyvin varautunut, valmistele sähköpostin luonnoksiin viesti kadonneesta matkatavarasta ja liitä mukaan laukun valokuva ja mitat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Los Angeles Timesin mukaan 97 prosenttia lentoyhtiöiden kadottamista matkalaukuista löydetään ja palautetaan omistajilleen keskimäärin kahden päivän sisällä.

Lue myös: Näin matkustat pelkillä käsimatkatavaroilla – pieni laukku voi riittää helposti vaikka viikon mittaiselle lomalle

Lähde: Travel + Leisure
Kuva: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kymmenen asiaa, joita voit pyytää lennolla.

Yllätytkö? Kymmenen asiaa, joita et tiennyt voivasi pyytää lennolla

Miten allergiat vaikuttavat lentämiseen?

Toisille jokainen lento voi olla hengenvaarallinen riski – tiesitkö, millaisia uhkia allergioihin liittyy matkustamossa?

Mielenkiintoiset faktat alkoholista lennolla

Tiesitkö, että lentokoneessa humaltuminen on rikos? 8 faktaa alkoholista lennoilla

Viisi asiaa, joiden takia matkustaja voidaan poistaa lennolta

Lentoemäntä paljastaa 5 syytä, joiden takia matkustaja voidaan heittää ulos lennolta – yhteen et voi itse vaikuttaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja