hero taustakuva

Uskoisitko tämän eksoottisen paikan löytyvän Virosta? Yllättävä näky lähellä Tallinnaa

Visit Estonia / Maksim Nikiforov artikkelin kuva
Aktiivilomat
Viron eksoottisin uimapaikka on monelle vielä tuntematon.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 25.08.2016
facebook   whatsapp

Jotain erilaista Virossa? Kokeile tätä

Viroon on helppo matkustaa kesällä lyhyellekin lomalle. Kaupunkipyrähdykset Tallinnaan ja rantalomat Pärnussa ovat monille tuttuja, mutta etelänaapurista löytyy mielenkiintoista nähtävää kokeneellekin Viron-kävijälle. Joko sinä olet kuullut Rummun louhoksesta?

Rummun louhoksessa työskentelivät Neuvostoliiton vallan aikoina viereisen vankilan vangit. Viron itsenäistyttyä vuonna 1991 vankila lakkautettiin, ja louhostyön lopettamisen ja veden pinnan nousun seurauksena rakennukset vajosivat louhosjärveen.

Veden alle vajonneiden rakennusten ja poikkeuksellisen kirkkaan veden ansiosta Rummu on erityisen suosittu hylkysukeltajien keskuudessa. Rummu ei ole virallinen sukelluskohde, mutta sinne voi tehdä retkiä ottamalla yhteyttä paikallisiin sukelluskouluihin. Sukelluskausi ulottuu Virossa toukokuusta syyskuuhun.

Raunioiden kupeesta löytyy myös hiekkaranta, joten Rummuun voi suunnata vaikka ei pinnan alle kaipaisikaan. Rummusta onkin tullut suosittu rantakohde ja uimapaikka erityisesti seikkailunhaluisen nuorison keskuudessa.

Rummussa vieraillessa kannattaa tutustua myös alueen tuhkamäkiin. Rummu sijaitsee noin 45 kilometrin päässä Tallinnasta.

Kiinnostuitko? Katso alta kuvasarja ja video Rummusta!

Rummun maisemat yllättävät matkailijan Virossa

Rummun hylyt Virossa ovat sukeltajien suosiossa

Sukellus Rummun vedenalaisiin vankilarakennuksiin

Rummun louhos yöaikaan

Lähde: Visit Estonia, Visit Estonia, Atlas Obscura
Kuvat: Visit Estonia / Maksim Nikiforov, Urmas Haljaste, Aire Eder, Taavi Aasver
Video: YouTube / XL-Studios

Lue kommentit (7) Jätä kommentti

 1. Tänään paikka katsastettu ja hienoa oli kyllä hyppiä uimaan raunioiden päältä. Kokemisen arvoinen nopea uintireissu ja paikalla viipyisi pidempääkin. Nykyään paikkahan on tosin maksullinen, 3e/naama jolloin auton saa ajettua portista (59°13′52.04″N 24°11′53.6″E) ihan rannan viereen. Jos matkabudjetti on tiukka, niin voi auton jättää järven länsipuolella olevalle hiekkatielle (vana-haapsalu mnt) ja pomppia paikallisten perässä muurissa olevasta reiästä (59°13′35.3″N 24°11′26.11″E) hiekkakasojen vierestä rannalle. Suosittelen katsastamaan paikan jos ohi sattuu ajamaan.


 2. Eihän tonne oikeasti saisi mennä. Paikka lukittu ja muurin aukot sivelty piellä, mutta aina joku tekee uuden sisäänkäynnin. Lammessa ei saisi uida syystä ttä mikään ei oo epävakaampi kuin veden alle vajonnut rakennus.


 3. Tänään käytiin, ei mitään hiekkarantaa?
  Vaikea löytää perille, auto kannattaa jättää tien varteen ja suunnata kävely vasemmalle muurin reunaa ….kunnes muurissa on aukko josta sisään. Sitten vain polkua pitkin jälleen vasemmalle ja paikka lopulta löytyy.


 4. mitä sä selität.kyllä sieltä se hiekkaranta löytyy. olen itse käynyt paikanpäällä.


  • Vaikka ”hiekkaa” onkin, niin ei sitä hiekkarannaks voi luokitella. Se on erittäin kovaa ja täynnä soraa. Erittäin hieno paikka kuitenki!


 5. Rummussa ei ole hiekkarantaa vaikka kuvassa siltä näyttääkin.


 6. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.