Hyppää sisältöön

Shoppailuvinkit Lissaboniin – näin teet parhaat löydöt lomallasi

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 06.02.2018
Lissabon on mainio kohde shoppailulomalle, sillä kaupungista löytyy niin vilkkaita ostoskatuja, suuria kauppakeskuksia kuin paikallisia käsityöliikkeitä. Lue vinkit Lissabonin parhaille ostospaikoille!

Tutustu Lissabonin ostoskatuihin

Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa riittää kohteita innokkaalle shoppailijalle, joten aikaa ja matkabudjettia kannattaa varata ostoksille. Suosittuja hankintoja Lissabonin-lomalla ovat esimerkiksi kengät, korkista valmistetut tuotteet, käsityöt ja keramiikka sekä herkulliset juoma- ja ruokatuliaiset. Monia matkailijoita ilahduttaa shoppaillessa myös kotimaan liikkeitä edullisemmat hinnat.

Lissabonin lukuisat ostoskadut ovat mainio paikka aloittaa kaupungin ostostarjontaan tutustuminen. Yksi Lissabonin tunnetuimmista ostosalueista on Chiadon alue ja erityisesti Rua Garrett ja Rua do Carmo -kadut. Katujen varsilla on esimerkiksi tunnettujen kansainvälisten ketjujen, kuten Zaran, Bershkan, Massimo Duttin ja H&M:n, liikkeet. Rua Garrettilta löytyy myös maailman vanhin yhä toiminnassa oleva kirjakauppa Livraria Bertrand.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Praça do Comércio -aukiolta alkava Rua Augusta -kävelykatu on myös shoppailijoiden suosima. Kadulla on suomalaisillekin tutuista ketjuliikkeistä esimerkiksi Pull&Bear, Springfield ja Benetton, minkä lisäksi alueella on monia laukku- ja kenkäliikkeitä.

Luksusbrändejä ja merkkiliikkeitä metsästävän shoppailijan valinta on Avenida da Liberdade -katu, jonka varrella on esimerkiksi Pradan, Guccin ja Louis Vuittonin myymälät.

Vieraile kaupungin kauppakeskuksissa

Ostoskeskukset sopivat helppoutta arvostavalle shoppailijalle, sillä kaikki tarvittava löytyy saman katon alta. Lissabonissa on useita suuria kauppakeskuksia, joiden liikkeistä saa hankittua esimerkiksi vaatteita, asusteita ja kosmetiikkaa.

Lissabonin suurimmassa ostoskeskuksessa Colombossa on yli 300 liikettä, joten vaihtoehtoja keskuksessa riittää jokaiseen makuun. Jos kaikkia seurueen jäseniä kaupoissa kiertely ei kiinnosta, löytyy ostoskeskuksesta myös lukuisia ravintoloita, elokuvateatteri ja keilarata.

Vierailemisen arvoinen on myös hieman Lissabonin keskustan ulkopuolella sijaitseva Vasco da Gaman ostoskeskus, joka on kauniilla paikalla lähellä Tajo-joen rantaa. Ostoskeskuksessa on noin 170 liikettä ja yli 30 ravintolaa, joissa voi välillä pysähtyä hengähtämään kesken shoppailupäivän. Ostoskeskuksen vieressä on Orienten asema, jonne pääsee kätevästi metrolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Löydä parhaat tuliaiset ja paikalliset käsityöt

Lissabonin-lomalta kannattaa ostaa kotiinviemisiksi myös paikallisia käsitöitä sekä portugalilaisia herkkuja. Käsitöitä saa hankittua esimerkiksi lukuisista pikkuliikkeistä ympäri kaupunkia sekä markkinoilta.

Portugali on maailman suurin korkin tuottaja, minkä vuoksi korkista valmistetaan monenlaisia tuotteita aina asusteisiin saakka. Suosittuja hankintoja mukaan matkalaukkuun ovat esimerkiksi myös laadukkaat nahkatuotteet, saippuat ja keramiikkatyöt.

Lomaan Lissabonissa kuuluu herkuttelu paikallisilla erikoisuuksilla, joita voi hankkia myös tuliaisiksi. Portugalilla on pitkät perinteet viininviljelyssä ja maa on tunnettu erityisesti portviinistä. Ruokatuliaisista suosittuja ovat esimerkiksi juustot ja oliiviöljy.

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ponta de Sao Lourenco, Madeira

Madeiran parhaat maisemapaikat – 5 kohdetta, jotka yllättävät lomasaarella

Madeira, Portugali

Madeiran tärkeimmät nähtävyydet – 17 vinkkiä onnistuneeseen lomaan

Lissabonin tunnetuimmat nähtävyydet

Lissabonin tärkeimmät nähtävyydet – 12 paikkaa, jotka kannattaa kokea lomalla

Lissabon, Portugali

Päiväretket Lissabonista: nämä 5 paikkaa kannattaa kokea

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja