Hyppää sisältöön

Kymmenen kiinnostavaa nähtävyyttä Tallinnassa – ota kaikki irti lyhyestäkin vierailusta!

Kirjoittajan oletuskuva
Elina Venttola Päivitetty: 11.06.2019
Tallinna on täynnä kiehtovia kohteita, jotka tarjoavat vaihtelua perinteiseen shoppailu- ja kylpylämatkaan. Katso, mitä kaikkea voit kokea kaupungissa jo seuraavalla matkallasi!
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

1. Vanhakaupunki ja Toompean kukkula

Viron pääkaupungin Tallinnan tunnetuin matkakohde on aivan kaupungin keskustassa sijaitseva kuvankaunis vanhakaupunki. Alueen historia ulottuu aina keskiajalle saakka, ja osa tonttien rajoista on peräisin aina 1000-luvulta saakka. Myös katuverkosto on säilynyt lähes muuttumattomana, ja tunnelmalliset mukulakivikadut värikkäine taloineen ja kiinnostavine yksityiskohtineen ovatkin vanhankaupungin houkuttelevimpia valtteja.

Vanhankaupungin sydän on raatihuoneentori, jossa järjestetään useita tapahtumia, muun muassa jokavuotiset, kuuluisat Tallinnan joulumarkkinat. Alue onkin tunnettu markkina-aukio, jonne väki on kokoontunut jo satojen vuosien ajan.

ShutterstockTallinna
Vanhankaupungin porteista astuttuaan pääsee sisälle keskiaikaiseen miljööseen.

Raatihuoneentorin lisäksi vanhankaupungin toinen yksittäinen, kiinnostava kohde on Toompean kukkulalla sijaitseva kuuluisa seinä The Times we had -teksteineen. Erityisesti Instagramissa suosiota saanut paikka on useimpien matkailijoiden vierailukohde, jossa riittää väkeä varsinkin kesäisin ja joulumarkkinoiden aikaan.

>> Lue lisää: Ikuista upeimmat Tallinna-selfiet – Top 5 parasta näköalaa

2. Balti Jaama Turg

Tallinna tunnetaan monipuolisena shoppailukohteena, sillä kaupungin valikoima on kattava ja hinnat edulliset. Kiinnostavimpien ostospaikkojen joukkoon lukeutuu ehdottomasti keväällä 2017 uudistunut asematori eli Balti Jaama Turg, joka on mieleenpainuva yhdistelmä modernia arkkitehtuuria, vanhaa kauppahalliperinnettä sekä pieniä putiikkeja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Elina VenttolaTallinna, Viro
Balti Jaama Turgilta voi ostaa kaikkea mansikoista katuruokaan, ja sateen sattuessa torilla Tehdä ostoksia sisätiloissa.

Noin puolentoista kilometrin päässä satamasta sijaitseva kauppahalli on helppo vierailukohde lyhyelläkin matkalla. Varaa aikaa alueen tutkimiseen ja herkuttele pienissä ruokakojuissa – Balti Jaama Turgilla sijaitsee muun muassa Tallinnan vaaleanpunaisin kahvila ja monipuolinen kattaus katuruokaa.

>> Lue lisää: Muista tämä seuraavalla Tallinnan-matkallasi! Kaupungin trendikkäin kauppahalli on helppo vierailukohde satamasta

3. Viron merimuseo Lennusadam

Vedenalaiseen maailmaan keskittyvä Viron merimuseo Lennusadam auttaa hyppäämään pinnan alle vauhdilla. Museon kohteista kiinnostavin on vuonna 1937 rakennettu sukellusvene, jonka sisällä pääsee vierailemaan. Sen lisäksi Lennusadamissa on yli sata erilaista laivaa, joissa riittää nähtävää.

Näyttävä museorakennus valettiin betonista jo sata vuotta sitten Venäjän tsaarin Nikolai II:n käskystä, ja toiseen maailmansotaan saakka siellä säilytettiin vesitasolentokoneita. Vedenalaisen maailman lisäksi Lennusadamissa on yhä esillä myös vanha vesitaso.

ShutterstockTallinna
Lentosataman kiinnostavimpiin kohteisiin lukeutuu ehdottomasti näyttävä sukellusvene.

Vuonna 1935 perustetun merimuseon takana on joukko virolaisia merikapteeneja ja merimiehiä. Nykyisin museo on koko Viron suosituin, joten merimaailma jaksaa kiinnostaa kävijöitä. Museossa on pysyvä päänäyttely ja vaihtuvia erikoisnäyttelyitä, ja se sopii kohteeksi myös perheille.

>> Lue lisää: Paikka, jota et halua jättää väliin Tallinnassa – merikapteenien ideasta syntyi Viron näyttävin museo

4. Tallinnan televisiotorni

Korkeita maisemia kaipaaville on Tallinnassa vain yksi suunta: kaupungin näyttävä televisiotorni. Vuoden 1980 Moskovan olympialaisia varten rakennettu tv-torni kurkottaa 175 metriin, ja tarjoaa vaikuttavan näkymän Tallinnaan.

Teletorni ei ole vain maisemapaikka, vaan siellä riittää tekemistä monenlaisille kävijöille. Erityisesti paikka on hurjapäiden suosiossa, sillä tornissa tarjoutuu mahdollisuus kokeilla reunallakävelyä. Kävijät pääsevätkin turvavaljaissa kävelemään aivan 21. kerroksessa sijaitsevan näköalatasanteen reunaa.

Inka KhanjiTallinna
Televisiotornin näköalaterassin äärelläkävely tarjoaa upeita maisemia Tallinnan yli.

Vähemmän vauhtia kaipaavat nauttivat tornin näyttelyistä, jotka kertovat rakennuksen historiasta. Näköalatasanteella sijaitsee lisäksi ravintola.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

>> Lue lisää: Etsitkö Tallinnan parasta näköalaa? Teletorni on Viron korkein rakennus

5. Telliskiven luova keskus

Boheemina ja trendikkäänä kaupunginosana tunnettu Telliskivi on ehdoton käyntikohde niille, joita kiinnostaa rosoinen tehdasalue seinämaalauksineen ja hauskoine yksityiskohtineen. Alueelta löytyy niin katuruokaa, virolaista designia kuin viihtyisiä ravintoloitakin.

Anna MäkeläTallinna, Viro
Telliskiven luova alue on käymisen arvoinen kohde niille, jotka haluavat nähdä näyttäviä graffiteja.

Alue sijaitsee kävelymatkan päässä vanhastakaupungista. Käymisen arvoisia paikkoja ovat muun muassa tunnettu ravintola F-hoone, olutravintola Pudel ja jäätelöä valmistava La Muu.

>> Lue lisää: Joko olet tutustunut Kalamajaan? Tällainen on Tallinnan trendikkäin kaupunginosa

6. Piritan hiekkaranta

Tallinna on suomalaisille perinteisesti kaupunkilomakohde, mutta tosiasiassa kaupungissa voi viettää myös onnistuneen rantaloman. Noin seitsemän kilometrin päässä keskustasta sijaitsee nimittäin kahden kilometrin mittainen vaaleahiekkainen ranta, joka on suosittu erityisesti paikallisten keskuudessa.

Inka KhanjiTallinna
Piritan uimarannalla pääsee nauttimaan virolaisista merimaisemista.

Piritan uimaranta avautuu Suomenlahden rannalle, ja ranta on saanut puhtaista vesistä kertovan blue flag -tunnustuksen. Tallinnan keskustasta pääsee Piritaan helposti esimerkiksi polkupyörällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

>> Lue lisää: Älä jätä Tallinnan parasta uimarantaa väliin! Pitkä hiekkaranta on koettava kesällä

7. Kadriorgin kaupunginosa

Useimmat Tallinnan-kävijät tietävät vanhankaupungin, mutta oletko jo vieraillut Kadriorgin kaupunginosassa? Näyttävän alueen tunnetuin kohde on 1700-luvulla rakennettu näyttävä barokkipalatsi, minkä lisäksi alueella on muun muassa taidemuseo ja näyttäviä puistoalueita.

Elina VenttolaTallinna, Viro
Kadriorgin puisto sopii rauhalliselle kävelyretkelle, ja se tarjoaa tekemistä myös kulttuurista kiinnostuneelle. Kadriorgin palatsissa sijaitseva taidenäyttely esittelee ulkomaista taidetta, ja kotimaisen taiteen näyttelyyn pääsee tutustumaan läheisessä Kumun taidemuseossa.

Kadriorg sijaitsee parin kilometrin päässä Tallinnan keskustasta, joten matkan taittaa helposti esimerkiksi raitiovaunulla tai jalan.

>> Lue lisää: Tallinna on muutakin kuin vanhakaupunki – katso vinkit Kadriorgin kaupunginosaan

8. Viru-hotellin vakoilumuseo

Tallinnan jännittävimpien nähtävyyksien joukkoon lukeutuva Viron vakoilumuseo on aivan matkailijoiden silmien edessä, mutta siitä huolimatta vain harva löytää tiensä perille. Supersuositun Viru-hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitseva museo paljastaa, kuinka ulkomaalaisia vierailijoita vakoiltiin Neuvostoliiton aikana.

Sijainti hotellin ylimmässä kerroksessa oli strateginen: hissi ei kulje ylimpään kerrokseen saakka, eivätkä edes hotellin työntekijät tienneet aikanaan salaisen huoneen olemassaolosta. Neuvostoliiton turvallisuuspalvelu KGB pystyikin vakoilemaan hotellihuoneita salahuoneesta käsin kaikessa rauhassa.

Sokos Hotel ViruTallinna
Viru-hotellin vakoilumuseossa kuulee kiehtovia tarinoita menneisyydestä.

Nykyisin huoneessa sijaitsee vakoilumuseo, jonne järjestetään opastettuja vierailuja. Oppaan varaaminen on pakollista ja syystä, sillä tarinat herättävät huoneen hetkessä eloon.

>> Lue lisää: Tiesitkö tätä Tallinnasta? Viru-hotellin salattu menneisyys on nykyisin matkailuvaltti

9. Tallinna Legendid -kauhuteatteri

Jos kaipaat Tallinnan-matkalta jotain erilaista, vieraile Tallinna Legendid -kauhuteatterissa. Teatterin ja museon yhdistävä elämys vie osallistujat osaksi kaupungin pimeintä historiaa mukaansatempaavien tarinoiden avulla.

Tallinna Legendid sijaitsee maan alla, mikä tuo elämykseen vielä yhden, karmivuutta lisäävän elementin. Esitys kestää noin 40 minuuttia, joten Tallinna Legendidin keskeisen sijainnin ansiosta elämyksen voi kokea lyhyelläkin päiväreissulla.

>> Lue lisää: Hyytävä nähtävyys maan alla – tunnetko jo tämän erikoisen paikan Tallinnassa?

10. Skywheel of Tallinn -maailmanpyörä

Tallinnan uusin maailmanpyörä Skywheel of Tallinn on Euroopan ensimmäinen ostoskeskuksen päälle rakennettu maailmanpyörä. Jopa 120 metrin korkeuteen nouseva maailmanpyörä sijaitsee T1 Mall of Tallinn -ostoskeskuksen katolla Ülemisten kaupunginosassa.

Artur IvlijevTallinna, Viro
Skywheel of Tallinn on yksi Tallinnan uusimpia nähtävyyksiä.

Maailmanpyörän voi yhdistää shoppailupäivään kauppakeskuksessa, joka on noin viiden kilometrin päässä Tallinnan satamasta.

>> Lue lisää: Tallinnan uusin nähtävyys vie huipulle – ostoskeskuksen katolla oleva maailmanpyörä nostaa 120 metriin

Teksti: Inka Khanji ja Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Inka Khanji, Sokos Hotel Viru, Artur Ivlijev ja Elina Venttola

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tallinnan uima-altaat

Tallinnan parhaat uima-altaat – 8 hotellia, joissa pääset uimaan

Näin pääset Tallinnaan - kaikki risteilytyypit

Näin pääset Tallinnaan – millainen risteily sopii sinulle parhaiten?

Onko Tallinnassa tapana jättää tippiä?

Onko Virossa tapana jättää tippiä? Toimi näin, kun lomailet naapurimaassa

Tallink Siljan jouluristeilyt

Vietä joulu risteilyllä – Tallink Siljan kolme vaihtoehtoa vievät Tukholmaan tai Tallinnaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja