Hyppää sisältöön

Näin pääset halvalla Abu Dhabiin – poimi matkailijan säästövinkit

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 26.11.2015
Arabiemiraattien pääkaupunki Abu Dhabi on kiehtova kohde, joka tarjoaa matkailijalle erikoisen yhdistelmän Lähi-idän eksotiikkaa ja huippumoderneja pilvenpiirtäjiä. Lue vinkit edulliseen lomaan Abu Dhabissa!

Lennä edullisesti Dubain kautta

Abu Dhabista on noin kahden tunnin ajomatka Arabiemiraattien toiseen suosittuun matkailukaupunkiin Dubaihin. Vaikka Abu Dhabilla on omakin lentokenttä, on säästäväisen matkailijan järkevää napata lennot juuri Dubaihin, sillä välilaskulliset lennot Helsingistä Abu Dhabiin maksavat halvimmillaankin noin puolet enemmän kuin suorat lennot Helsingistä Dubaihin.

Helsingin ja Dubain välillä on tarjolla lukuisia lentoyhteyksiä, mutta halvin ja nopein tapa on lentää norjalaisen Norwegianin siivillä. Myös Finnair liikennöi Helsingistä suorilla lennoilla Dubaihin, mutta Norwegianin lennot ovat selvästi Finnairia edullisemmat. Halvimmillaan lennot saa nimittäin noin 170 eurolla, mutta lippuja ostaessa on syytä huomioida, ettei halvin hintaluokka sisällä ruumaan laitettavia matkatavaroita tai aterioita lennoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Halvimmat hinnan saat, kun varaat lennot muutamaa kuukautta ennen matkaa. Edullisia lentoja on tarjolla myös lentoyhtiön tarjouskampanjoiden aikana, jolloin liput voi saada hyvin halvalla jopa seuraavan viikon lennoille. Erityisesti tarjoushintaiset liput ovat kuitenkin erittäin suosittuja, joten hyvään tarjoukseen kannattaa tarttua heti.

Matkan ajankohdalla on suuri merkitys lentolippujen hintaan, sillä lennot ovat tavallisesti halvimmat koulujen loma-aikojen ulkopuolella. Myös arkipäivien lennot ovat viikonloppulentoja edullisempia.

>> Löydä halvat lennot Dubaihin Rantapallon lentohaun avulla!

Nappaa edullinen majapaikka

Abu Dhabi on täynnä luksushotelleja. Pilvenpiirtäjien täyttämässä kaupungissa on hyvät puitteet matkailijoille, ainakin jos budjetti venyy. Edullista majapaikkaa havitteleva matkailija joutuu nimittäin pettymään Abu Dhabissa pahanpäiväisesti, sillä pienen budjetin hotelleja ei kaupungissa ole juuri tarjolla. Halvimmillaan kahden hengen huone perustasoisessa hotellissa Abu Dhabissa maksaa noin 70 euroa yöltä, eli majapaikkojen hinnat ovat pitkälti samaa tasoa kuin Suomessa keskimäärin.

Myös hostellitarjonta loistaa poissaolollaan, ja hyvin pienellä budjetilla matkustavien reppumatkailijoiden tulee turvautua paikallisten hyväntahtoisuuteen, jos suunnitelmissa on löytää halpa majapaikka. Kotimajoituspalvelut ovat vähitellen saaneet jalansijaa myös Abu Dhabissa, mutta kaupungissa on vain kourallinen kansainvälisiin verkkopalveluihin rekisteröityneitä kodinvuokraajia. Oma asunto kahdelle hengelle maksaa Abu Dhabissa halvimmillaan noin 50 euroa yöltä. Valikoima on hyvin suppea, mutta varaamalla majapaikan paria kuukautta ennen matkaa saattaa yöpaikka löytyä edulliseen hintaan paikallisen kodista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ilmaista majoitusta tarjoavien kotimajoituspalvelujen, muun muassa Couch Surfingin ja Hospitalityclubin, avulla saattaa päästä majoittumaan Abu Dhabissa ilmaiseksi.

>> Löydä halpa hotelli Abu Dhabista Rantapallon hotellihaun avulla!

Aja takseilla ja syö edullisesti

Kävellen liikkuminen on Abu Dhabissa kesäkuumalla lähes mahdotonta auringon paistaessa ja lämpötilojen huidellessa lähempänä 40 lämpöastetta. Onneksi taksit ovat hyvin edullisia. Kaupungissa on myös oma julkisen liikenteen verkosto, joka tosin on vielä melko suppea. Linja-autolla matkustaminen sopii myös pienellä budjetilla matkailevalle. Bussilla matkailevan kannattaa huomioida kulttuurisidonnaiset käyttäytymissäännöt, sillä linja-autojen etuosissa on erikseen naisille tarkoitetut istumapaikat.

Syöminen on Abu Dhabissa yllättävän edullista, sillä jatkuvasti kehittyvässä kaupungissa on runsaasti siirtotyöläisiä lukuisista maailmankolkista. Heille suunnatuissa eri kulttuurien ruokia tarjoilevissa ravintoloissa on usein myös budjettimatkailijaa miellyttävä hintataso. Nyrkkisääntönä on hyvä muistaa hotellien ravintoloiden olevan kaikkein kalleimpia. Halvimmat ateriat löytyvätkin tavallisesti ravintoloista, jotka tarjoilevat konstailematonta intialaista, kiinalaista tai libanonilaista ruokaa.

Jos olet onnistunut löytämään majapaikan paikallisesta asunnosta, käytä ruoanlaittomahdollisuus hyväksesi ja kokkaa ateriat itse. Abu Dhabissa on runsaasti ruokakauppoja, joten raaka-aineiden löytäminen on hyvin helppoa. Ruokakaupoissa pääset myös tutustumaan paikallisiin raaka-aineisiin ja kokeilemaan uutta.

>> Lue lisää vinkkejä Abu Dhabiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuva: Inka Khanji

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Dubain korkein infinity pool

Vau, mikä uima-allas! Tältä näyttää 200 metrin korkeuteen rakennettu infinity pool Dubaissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja