Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Ole tarkkana Dubaissa valokuvatessa – kolme vinkkiä, joiden avulla vältät tyypilliset virheet

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Mahtipontinen ja aurinkoinen Dubai on kuvauksellinen kohde – jos muistaa kolme kuvaamiseen liittyvää nyrkkisääntöä.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 28.02.2019
facebook   whatsapp

1. Vältä keskipäivää

Aavikon keskellä sijaitseva Arabiemiraattien Dubai on ihanteellinen aurinkolomakohde, koska kaupungissa on lämmintä ja aurinkoista lähes aina. Aurinkoinen sää voi kuitenkin olla valokuvaajalle sekä hyöty että haitta.

Aavikon kirkas aurinko tuo valoa kuviin, mutta päivän kuumimpina tunteina valo voi olla jopa häikäisevän kirkas. Puolen päivän aikaan loistava kirkas auringonvalo tekee kuvauksesta haastavaa, sillä se saa ilman näyttämään kuvassa utuiselta.

Kova ja kirkas valo tuo kuvaan myös tummia varjoja, minkä vuoksi varsinkin henkilökuvaus voi osoittautua pulmalliseksi. Kukapa haluaisi kasvoilleen tummat varjot lomakuvassa?

Jos mahdollista, loman aikataulu kannattaa suunnitella sellaiseksi, ettei kuvauksellisimpia kohteita ajoita kaikkein kuumimpaan keskipäivään. Liikkuminen illalla ja aamulla säästää sekä kuumuudelta että hankalilta kuvausolosuhteilta.

Jos haluaa ottaa hieman erikoisempia kuvia, kirkasta auringonvaloa voi myös yrittää sommitella lomakuviin.

2. Ota mukaan laajakulmaobjektiivi tai kuvaa kaukaa

Varmasti jokainen Dubaissa käynyt on tuskaillut maailman korkeimman pilvenpiirtäjän, Burj Khalifan, mahduttamisesta kuvaan. Kolossaalinen torni on lähes mahdoton kuvata sen juurelta, ja parhaiten sen saakin ikuistettua kuvaan hieman kauempaa.

Muita suuria kuvauskohteita ovat muun muassa maailman suurin kehys Dubai Frame ja Atlantis the Palm -hotelli.

Jos kuvaat järjestelmäkameralla, ota mukaan laajakulmaobjektiivi. Suuri osa Dubain nähtävyyksistä on niin kookkaita, että niiden kuvaaminen läheltä saattaa aiheuttaa päänvaivaa. Siirry siis tarvittaessa etsimään kuvauspaikka kauempaa tai keskity yksityiskohtiin, jos nähtävyys on liian suuri kuvattavaksi.

3. Pidä kamera aina mukana

Vaikka suunnitelmanasi olisi mennä pelkästään ostoksille, kameraa ei kannata unohtaa hotellihuoneeseen. Dubaissa myös ostoskeskukset, teemapuistot ja aktiviteetit ovat kuvauksellisia nähtävyyksiä. Matkalla kannattaakin varautua siihen, että koko retken paras lomakuva saattaa odottaa aivan kulman takana.

Useimpien yllättävien tilanteiden kanssa riittää, että puhelimessa on hyvä kamera hetkien ikuistamiseen.

>> Lue lisää matkavinkkejä Dubain kohdeoppaasta!

Teksti: Elina Venttola
Kuva: Shutterstock, Instagram

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.