Hyppää sisältöön

Pitääkö Dubaissa antaa tippiä? Tarkista ohjeet ennen lomaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 22.03.2019
Tippaukseen liittyvät käytännöt voivat hermostuttaa uudessa lomakohteessa.

Juomarahan jättäminen on yleistynyt Dubaissa

Paikallinen juomarahakäytäntö askarruttaa jokaista uuteen kohteeseen saapuvaa matkailijaa. Kukaan ei halua loukata asiakaspalvelijoita unohtamalla tipin, mutta toisaalta liian paljoakaan ei haluta antaa. Joko tiedät, miten asian suhteen toimitaan Dubaissa?

Arabiemiraateissa ei ole vakiintunutta tippauskulttuuria, mutta kansainvälisessä Dubaissa siitä on tullut yleinen tapa. Monet jättävät juomarahaa ravintoloissa, takseissa ja kauneushoidoissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koska juomarahaan ei liity Dubaissa sääntöjä – kuten esimerkiksi Yhdysvalloissa – on sen antaminen aina oma valinta. Voit itse arvioida, haluatko jättää tippiä ja mikä on mielestäsi reilu summa. Dubaissa palvelu on erinomaista, joten tippaus saattaa tuntua luontevalta.

Ravintoloissa laskuun sisältyy usein palvelumaksu, ja tällöin siitä ilmoitetaan pienellä tekstillä. Jos olet saanut hyvää palvelua, voit kuitenkin harkita jättäväsi erillisen juomarahan tarjoilijalle, jotta tämä varmasti saa sen. Sopiva määrä voi olla esimerkiksi 10 prosenttia loppusummasta tai pyöristäminen sopivaan tasalukuun.

Taksikuskeille ei tarvitse jättää varsinaista tippiä, mutta pyöristä kuitenkin summa ylöspäin maksaessasi. Dubaissa taksit käyttävät mittareita, mutta voit kysyä matkan hinta-arviota ennen kuin nouset kyytiin.

Hotellisiivoojat eivät oleta automaattisesti saavansa tippiä, mutta ilahtuvat siitä varmasti. Juomaraha on paikallaan, jos huoneesi on aina erinomaisessa kunnossa. Kannattaa muistaa, että Dubaihin tullaan usein töihin köyhemmistä maista, eivätkä siivoojien palkat ole kummoisia.

Pienellä juomarahalla on kohteliasta muistaa myös hotellin laukunkantajia, jos sinulla on lompakossasi sopiva määrä käteistä. Summa voi olla vaikkapa 5 dirhamia (noin 1,20 euroa) tai 10 dirhamia (noin 2,40 euroa).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Ensikertalaisen Dubai – 7 asiaa, jotka haluat tietää ennen matkaa

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maailman syvin uima-allas Dubaissa

Tältä näyttää maailman syvin uima-allas – 60 metrin pudotus pohjalle

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja