Kuva: Shutterstock
Joséphine Baker -allas on avoinna kaikille Pariisissa

Miten Pariisissa pääsee uima-altaalle? Tämä kelluva allas on avoinna kaikille

Pariisin kelluva uima-allas on avoinna kaikille ympäri vuoden.

Uima-allas yllättää Seine-joella

Kaikki Pariisissa lomailleet matkailijat tietävät, että hyvän hinta-laatusuhteen hotellin löytäminen voi olla haastavaa. Uima-altaasta ei kaupunkihotelleissa kannata edes haaveilla, ellei halua panostaa majoitukseen reilua siivua matkabudjetista.

Jos matkustat Pariisiin helleaallon aikana tai kaipaat muuten vaan raikastavaa pulahdusta uima-altaaseen, löytyy kaupungista onneksi kaikille avoin allas. Piscine Joséphine Baker on Seine-joessa kelluva lasikattoinen uima-allas.

Mitenkään uudesta keksinnöstä ei ole kyse – uima-allas avattiin kaupunkilaisille ja turisteille jo vuonna 2006. Nimensä allas sai amerikkalaisen viihdetaiteilijan ja aktivistin Josephine Bakerin mukaan, joka loi uransa ja asui suurimman osan elämästään Pariisissa.

Kelluva uima-allas löytyy Pariisin 13. kaupunginosasta Ranskan kansalliskirjaston (Bibliothèque François Mitterrand) kupeesta. Matkailijoita ilahduttavat näköalat Seine-joelle ja Bercyn puistoon. Lähin metroasema on Quai de la Gare.

Kesällä altaan katto avataan, ja hellepäivinä se luonnollisesti ruuhkautuu helposti. Pituutta altaalla on 25 metriä ja leveyttä 10 metriä, joten loputtoman paljon kävijöitä sinne ei mahdu. Allas on jaettu uimareille neljään kaistaan.

Allas on yleensä avoinna ympäri vuoden, mutta aukioloajat vaihtelevat ja ne kannattaa tarkistaa aina etukäteen. Ennen kuin allas avattiin uudestaan keväällä 2019, se oli pitkään suljettuna, eikä tiedotus sen kohtalosta toiminut kovinkaan hyvin.

Joséphine Baker sopii kaikenikäisille, sillä lapsille on tarjolla oma allas. Lasten kanssa matkustavien on helppo katkaista perheen pienimpiä uuvuttavat nähtävyyskierrokset yllättämällä pikkuväki uimareissulla.

Altaalla järjestetään myös erilaisia vesijumppia, joihin on ostettava erilliset liput. Pelkälle allasalueelle peritään noin neljän euron suuruinen pääsymaksu, joka on sesonkiaikaan voimassa kaksi tuntia.

Katso miltä uima-allas näyttää – joko olet testannut tätä?

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Tältä näyttää Pariisin ensimmäinen kelluva hotelli – katso kuvat

Lähde: Piscine Joséphine Baker
Kuvat: Shutterstock, Getty Images

Päivitetty: 24.4.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia