hero taustakuva

Matkailijan shoppailuvinkit Berliiniin – näin teet parhaat löydöt

Inka Khanji artikkelin kuva
Berliini on loistava shoppailukaupunki, josta löytyy ostoskeskuksia, pikkuputiikkeja ja suosittuja kirpputoreja - Manner-Euroopan suurinta tavarataloa unohtamatta. Lue shoppailijan opas Berliiniin ja hanki kaikkien aikojen parhaat tuliaiset!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 12.09.2018
facebook   whatsapp

Berliini sopii shoppailijalle

Berliini on ostosmatkailijoiden suosiossa. Saksan hintataso on Suomeen verrattuna piirun verran edullisempi, mikä näkyy erityisesti itsenäisissä putiikeissa. Ketjuliikkeissä hinnat ovat pääosin samat kuin kotimaassakin.

Saksassa shoppaillessa kannattaa huomioida, etteivät suomalaiset pankki- ja luottokortit käy maksuvälineinä kaikkialla. Suurimmat tavaratalot ja ketjuliikkeet saattavat hyväksyä kansainväliset maksukortit, mutta monissa Berliinin kaupoissa hyväksytään ainoastaan paikallinen EC-kortti. Matkailijan onkin viisasta varautua shoppailureissulle isolla tukulla käteistä.

Paras aika lähteä ostosmatkalle Berliiniin on tietysti alennusmyyntien aikaan: alkuvuosi ja loppukesä ovat otollisinta aikaa tehdä hyviä löytöjä.

Lue vinkit onnistuneelle shoppailumatkalle Berliiniin!

1. Ostoskeskuksia ympäri kaupunkia

Shoppailupäivä sujuu kaikkein vaivattomimmin ostoskeskuksissa, joissa kansalliset ja kansainväliset ketjuliikkeet ovat keskittyneet kätevästi saman katon alle. Vaate-, kenkä- ja kosmetiikkakauppojen lisäksi ostoskeskuksissa on usein myös ruokakauppoja sekä runsaasti ravintoloita.

Suosittuja ostoskeskuksia löytyy ympäri kaupunkia. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Potsdamer Platz -aukion tuntumassa sijaitseva Arkaden, vuonna 2014 avattu Mall of Berlin, Alexanderplatzin läheltä löytyvä Alexa, entisen Länsi-Berliinin alueella sijaitseva Europa Center sekä supertrendikäs Bikini Berlin.

Inka KhanjiBerliini, Saksa
Potsdamer Platzilla sijaitseva Sony Center on suosittu ostos- ja ajanviettopaikka.

Noin 30 kilometrin päässä Berliinin keskustasta sijaitseva Designer Outlet -ostoskeskus sopii merkkitietoisille shoppailijoille. Laatumerkkien menneiden kausien pukineita edulliseen hintaan myyvät liikkeet ovat hyvin suosittuja matkailijoiden keskuudessa. Berliinissä on myös monia muita outlet-keskuksia, ja esimerkiksi verkkokauppa Zalandon outlet-myymälä sijaitsee aivan suositun East Side Galleryn lähellä.

2. Manner-Euroopan suurin tavaratalo

Berliinin Tauentzienstraßella entisen Länsi-Berliinin alueella sijaitseva KaDeWe on historiallisesti merkittävä tavaratalo, joka on edelleen yksi kaupungin suosituimpia ostospaikkoja. Kaufhaus des Westens, lännen tavaratalo, avattiin jo vuonna 1907. Aikanaan KaDeWe oli paikka, jossa haisteltiin Pariisin tuoreimpia trendejä ja ihmeteltiin maailman eksoottisia hedelmiä.

Berliini, Saksa
Kaufhaus des Westens eli KaDeWe kuuluu useimpien matkailijoiden vierailukohteisiin.

KaDeWe on edelleenkin Manner-Euroopan suurin tavaratalo, ja suosittu vierailukohde myös kaupunkiin suuntaavien matkailijoiden joukossa. Tavaratalon kuudennessa kerroksessa sijaitseva valtava ruokaosasto on yksi KaDeWen suosituimpia kerroksia. Vaikka mitään ei ostaisikaan, on vierailu kuudennessa kerroksessa elämys.

Valtavassa tavaratalossa vierailee jopa 180 000 asiakasta päivittäin, ja 60 000 neliömetrin kokoisessa myymälässä heitä palvelee noin 2 000 työntekijää. KaDeWe on tunnettu hyvästä palvelusta.

3. Suositut kauppakadut

Shoppailuhimon iskiessä Berliinissä kannattaa suunnata myös muualle kuin ostoskeskuksiin, sillä kaupungin kauppakadut tarjoavat loputtomasti hyviä mahdollisuuksia lomabudjetin tuhlaamiseen. Ostoskatuja löytyy ympäri kaupunkia.

Inka KhanjiBerliini, Saksa
Useimmat matkailijoiden kaipaamat kaupat löytyvät Berliinissä kätevästi samalta kadulta.

Hyviä ostoskatuja Berliinissä ovat muun muassa Tauentzienstraße ja Kurfürstendamm. Myös suosittujen aukioiden kuten esimerkiksi Alexanderplatzin ja Potsdamer Platzin ympärillä on runsaasti kauppoja.

4. Kirpputorit ja pienet putiikit

Berliini on tunnettu hyvistä kirpputoreistaan, ja kaupungissa voikin tehdä loistavia löytöjä suosituilla ulkoilmakirpputoreilla. Tunnetuimpia tapahtumia ovat esimerkiksi Mauerparkin sunnuntainen kirpputori, sekä Boxhagener Platzilla ja Neuköllnissä järjestettävät kirpputorit.

Inka KhanjiBerliini, Saksa
Pienet putiikit levittäytyvät usein kadulle saakka.

Jos etsit jotain tiettyä, kannattaa huomioida eri kirpputorien teemat. Kaupungissa onkin esimerkiksi antiikki-, polkupyörä- ja lastenvarustekirpputoreja perinteisten sekatavarakirpputorien lisäksi.

Ainutlaatuisia Berliinin-tuliaisia voi ostaa myös kaupungin lukuisista pienistä putiikeista. Saksalaisten suunnittelijoiden ja muiden itsenäisten yritysten omia tuotteita myydään tunnelmallisissa pienissä kaupoissa. Hyviä pikkuputiikkialueita ovat muun muassa Mitte ja Prenzlauer Berg.

5. Matkamuistoputiikit ja -kojut

Matkailijoiden rakastamasta Berliinistä on äärimmäisen helppo ostaa kaupungin nimellä varustettuja t-paitoja, laukkuja tai vaikkapa magneetteja, sillä matkamuistoja myyviä kauppoja ja kojuja on runsaasti. Helpoiten tuliaiset löytyvät suosittujen nähtävyyksien liepeiltä, ja esimerkiksi Alexanderplatz ja Checkpoint Charlie ympäristöineen ovat loistavia paikkoja tuliaisten ostamiseen.

Inka KhanjiBerliini, Saksa
Iloisen vihreä tai punainen Ampelmann-kuosi on suosittu näky Berliinin-tuliaisissa.

Berliinin-tuliaiset tunnistaa usein kaupungin Ampelmann-hahmosta, joka on tuttu entisen Itä-Berliinin alueen liikennevaloista. Vihreät ja punaiset miehet koristavatkin t-paitoja, sukkia tai vaikkapa pyyhkeitä.

Berliinissä näkee myynnissä myös kaupungin historiaan sopien aidoiksi väitettyjä palasia Berliinin muurista. Matkailijoiden kannattaa kuitenkin suhtautua näihin väittämiin varauksella, ja välttää maksamasta suuria summia maalatuista kivenpalasista.

>> Lue lisää vinkkejä Berliiniin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Itse teen pari kertaa vuodessa matkan Berliiniin, viimeksi toukokuun alussa. Garderobia parantelin kesää varten edullisesti, esim. Primark ja C&A ostoskohteina.
    Samalla kävin purettavan Berliner Volksbankin purettavassa rakennuksessa, jossa on graffitinäyttely; hieno.
    Hyviä ruokapaikkoja löytyy myös joka makuun. Parin päivän pikaloma on ihan ok, kerkeää paljon.
    Pari kuukautta aiemmin kun tilaa lennot ja hotellin, niin saa halvimmalla. Helppoa kuin heinänteko tehdä matka aivan itsekseen.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.