hero taustakuva

Halvalla Krakovaan – lue vinkit ja lähde budjettimatkalle

Shutterstock artikkelin kuva
Puolassa sijaitseva Krakova on kaunis matkailukaupunki, jonne on helppo tehdä edullinen matka. Näin loma onnistuu myös pienellä budjetilla!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 04.10.2019
facebook   whatsapp

Lennä Krakovaan suorilla lennoilla

Helpoin tapa matkustaa Suomesta Krakovaan on suorilla lennoilla, sillä Norwegian ja Finnair liikennöivät Helsingistä suoraan Krakovaan parhaimmillaan kuusi kertaa viikossa. Lisäksi halpalentoyhtiö Wizz Air lentää Turusta suoraan Krakovaan

Halvimmillaan suorat lennot Krakovaan maksavat tavallisesti noin 100 euroa, mutta lentoyhtiöiden tarjouskampanjoiden avulla kaupunkiin voi päästä vieläkin edullisemmin. Lentomatka taittuu noin kahdessa tunnissa.

>> Löydä halvat lennot Krakovaan Rantapallon lentohaun avulla!

Majoitus on edullista

Krakova on edullinen kaupunki, ja se tuntuu budjetissa erityisesti majapaikkaa valitessa. Matkailijoiden suosimassa kaupungissa on runsas valikoima hotelleja, ja kesäkuukausien ulkopuolella hotellin voi saada erittäin edullisesti. Esimerkiksi kahden hengen majoitus laadukkaassa kolmen tähden hotellissa maksaa keskimäärin 50 euroa yö. Kesäkuukausina hinnat kohoavat hiukan, mutta jos varaat matkan hyvissä ajoin, ei kesä tuo välttämättä juurikaan lisähintaa.

ShutterstockHalpa loma Krakovassa
Krakovan vanhakaupunki on suosittu majoituskohde, mutta jos etsit edullista majapaikkaa, kannattaa majoittua suosituimpien kohteiden ulkopuolella.

Hotellien lisäksi Krakovassa voi majoittua myös esimerkiksi huoneistoissa ja hostelleissa. Koska kaupunki on erityisesti budjettimatkailijoiden valinta, on hostellitarjonta hyvä ja kattava. Halvimman hostelliyön Krakovasta saa noin seitsemällä eurolla. Hostellien laatu vaihtelee, mutta kaupungissa on monia korkeatasoisia edullisia majapaikkoja. Hostellia varatessa kannattaa huomioida, että hintaan ei aina sisälly pyyhettä tai aamiaista, mutta vastaavasti majapaikkojen yhteiskeittiö tarjoaa mahdollisuuden säästää ruokakuluissa, kun ateriat voi valmistaa itse.

Jos haluat kokea kaupungin paikallisen silmin, paras tapa majoittua on vuokrata paikallisen asunto tai huone asunnosta. Se on Krakovassa hyvin edullista, sillä halvimpien huoneiden hinnat lähtevät noin kymmenestä eurosta ja asunnon voi saada käyttöönsä noin 25 eurolla koosta ja sijainnista riippuen.

>> Löydä majoitus Krakovassa Rantapallon hotellihaun avulla!

Tutustu kaupunkiin ja sen ympäristöön edullisesti

Krakova on kaunis kaupunki, jonka arkkitehtuuriin voi tutustua täysin ilmaiseksi kiertelemällä pitkin vanhankaupungin katuja. Krakovassa järjestetään myös ilmaisia kävelykierroksia, joiden aikana saa mielenkiintoista tietoa kaupungin nähtävyyksistä ja historiasta. Ilmaiset kävelykierrokset eivät kuitenkaan tosiasiassa ole täysin ilmaisia, sillä oppaat odottavat usein saavansa kävijöiltä muhkeat tipit.

Krakovan ympäristön suosituin kohde on historiallinen Auschwitzin keskitysleiri. Pahamaineinen leiri sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Krakovasta sijaitsevassa Oswiecimissä, joten se on useimpien Krakovan-kävijöiden kohde. Keskitysleirillä voi vierailla ilmaiseksi, sillä alueelle ei ole pääsymaksua. Useimmat kuitenkin osallistuvat suositusten tavoin maksulliselle opastetulle kierrokselle saadakseen vierailusta kaiken irti.

>> Lue lisää vinkkejä Krakovaan!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.