Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Älä ohita näitä – 3 paikkaa, jotka on nähtävä Dubrovnikissa

Inka Khanji artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Adrianmeren rannalla sijaitseva historiallinen Dubrovnik on suosittu kesäkohde. Katso kolme paikkaa, joita ei kannata jättää väliin.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 10.07.2018
facebook   whatsapp

Meri on läsnä historiallisessa Dubrovnikissa

Turkoosi meri ja historiallinen vanhakaupunki houkuttelevat matkailijoita Adrianmeren rannalla Kroatiassa sijaitsevaan Dubrovnikiin. Punaiset tiilikatot ja kapeat kujat luovat mainiot puitteet kaupunkiseikkailulle Kroatiassa.

Dubrovnik tarjoaa kävijöille paljon kulttuuritapahtumia ja mahdollisuuksia kokeilla erilaisia vesiaktiviteetteja.

Vietä onnistunut kaupunkiloma Dubrovnikissa ja koe ainakin nämä kolme kohdetta!

1. Katsele maisemia vanhankaupungin muureilta käsin

Aloita vierailu Dubrovnikissa nousemalla vanhankaupungin muureille ja katselemalla kaupunkia ylhäältä käsin. Noin kahden kilometrin mittaiset muurit kiertävät koko vanhankaupungin, ja antavat hyvän yleiskuvan kaupungista. Muureilta avautuvat näkymät paitsi vanhaankaupunkiin ja kattojen yli Adrianmerelle myös muualle Dubrovnikiin.

Vierailun ajankohta kannattaa miettiä tarkoin, sillä kuumana kesäpäivänä muureilla käveleminen voi olla tukalaa. Paras aika nousta muureille onkin joko aikaisin aamulla tai myöhään illalla, jolloin päivän kuumimmista tunneista ei tarvitse kärsiä.

Muureilla käveleminen on hyvin suosittua ajanvietettä, ja reitille osuu useita pieniä kahviloita, joissa voi istahtaa hetkeksi lepäämään. Sisäänkäynti muureille sijaitsee Pilen portilla, ja pääsymaksu on reilut 15 euroa. Aikaa kierrokseen kannattaa varata noin kaksi tuntia.

Inka KhanjiDubrovnikin vanhankaupungin muuri
Dubrovnikista löytyy komeita maisemapaikkoja.

2. Tutustu vanhaankaupunkiin

Dubrovnikin vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde, ja muurien sisällä on paljon nähtävää vanhoista kirkoista ja museoista tunnelmallisiin kahviloihin, ravintoloihin ja kauppoihin.

Vanhankaupungin pääsisäänkäynti on Pilen portti. Sen toisella puolella tervehtii näyttävä Placan promenadi, josta lähtee loputon määrä pieniä poikkikatuja ympäri vanhaakaupunkia.

Dubrovnikin vanhakaupunki on säilynyt varsin hyvin, ja vuoden 1667 suuresta maanjäristyksestä huolimatta alueella on lukuisia historiallisia nähtävyyksiä. Vanhassakaupungissa kannattaa vierailla ainakin renessanssi-, barokki- ja goottilaiskirkoissa sekä esimerkiksi vanhassa satamassa. Vanhastakaupungista löytyy myös Euroopan vanhin yhä toiminnassa oleva apteekki sekä Dubrovnikin komea katedraali.

Elleivät historialliset nähtävyydet muuten kiinnosta, saa vanhasskaupungissa päivän kulumaan vaivatta kiertelemällä kapeita ja sokkeloisia pieniä kujia.

3. Vieraile Lokrumin saarella

Dubrovnikin kaupungin edustalla reilun puolen kilometrin päässä rannasta sijaitseva Lokrumin saari tuo valtavasti kontrastia historialliselle kaupungille. Vehreällä saarella on nimittäin useita rantoja sekä runsaasti kasvillisuutta. Kun haluat paeta Dubrovnikin hektistä kaupunkitunnelmaa, löytyy Lokrumin metsäpoluilta rauhallinen vaihtoehto.

Inka KhanjiLokrumin saari Kroatiassa
Lokrumin saari on helppo päiväretki Dubrovnikista.

Lokrumin saarelle on helppoa kulkea Dubrovnikista, sillä laivamatka kestää vain noin kymmenen minuuttia. Luontonähtävyyksien lisäksi saarella on muun muassa kasvitieteellinen puutarha sekä muinaisen luostarin rauniot, joten siellä voi kokea myös kulttuurielämyksiä.

Parasta Lokrumin saarella ovat kuitenkin sen tarjoamat uintimahdollisuudet, sillä saarella on runsaasti rantaviivaa.

>> Lue lisää vinkkejä Dubrovnikiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. KÄYTIIN HUHTIKUUSSA on tosi mahtava paikka suosittelen.kaikille ynnä muitakin paikkoja ter PH
    Helena


  2. Miksi otsikossa puhutaan Rodoksesta kun juttu on tehty Dubrovnikistä.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.