hero taustakuva

Voiko tämä paikka olla todellinen? Näin upea kohde löytyy keskeltä autiomaata

Flickr/Paolo Lucciola artikkelin kuva
Aktiivilomat
Laguna Colorada on tunnettu sen kirkkaanpunaisesta vedestä ja alueella viihtyvistä flamingoista.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 05.10.2016
facebook   whatsapp

Hämmästyttävä maisema

Bolivian eteläosissa sijaitseva Laguna Colorada on punaisesta väristään tunnettu suolajärvi. Autiomaan ympäröimä noin 50 neliökilometrin kokoinen järvi on todella matala, sillä sen keskisyvyys on vain hiukan yli 30 senttimetriä. Veden punainen väri johtuu siinä elävistä levistä ja mikrobeista.

Erikoisen värin lisäksi Laguna Colorada on kuuluisa myös järvellä viihtyvien flamingojen vuoksi. Järven alueella tavataan useita eri flamingolajeja kuten punan- ja chilenflamingoja sekä lukuisia muita lintuja.

Laguna Coloradan veden värissä on vaihtelua vuorokauden aikojen mukaan. Jos haluaa nähdä järven koko väriskaalan, kannattaa siellä viipyä hieman pidempään.

Alueella vierailevien matkailijoiden on syytä varata mukaan lämmintä vaatetta, sillä monesti tuuli puhaltaa navakasti ja lämpötilat voivat laskea alhaisiksi erityisesti pimeällä. Päiväsaikaan on suositeltavaa suojautua autiomaan paahtavaa aurinkoa vastaan esimerkiksi aurinkovoiteella ja -laseilla.

Vierailuun Laguna Coloradan suolajärvellä voi yhdistää myös muita luonnonnähtävyyksiä. Suosittuja vaihtoehtoja ovat suola-aavikko Salar de Uyuni sekä Chilen puolella sijaitseva San Pedro de Atacaman autiomaa-alue, josta löytyy esimerkiksi laguuneja ja hiekkadyynejä.

Katso kuvat Laguna Coloradan upeista maisemista!

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Flickr/Paolo Lucciola, Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.