Hyppää sisältöön

Viking Grace vesille tammikuussa – tällainen on uusi ruotsinlaiva

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 13.01.2013
Tammikuussa liikennöinnin aloittavasta Viking Gracesta on haluttu tehdä uudenlainen laiva.

Koko kansan tuote

Viking Linen uutuuslaiva Viking Grace lähtee neitsytmatkalleen 13. tammikuuta. Turun ja Tukholman välillä liikennöinnin aloittava alus on maailman ensimmäinen matkustajalaiva, joka käyttää polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua.

Ympäristökysymykset on otettu huomioon myös esimerkiksi aluksen rungon muotoilussa, energiatehokkaassa ilmanvaihtojärjestelmässä sekä ravintoloissa ja keittiöissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viking Linen toimitusjohtaja Mikael Backman kuvailee Viking Gracea rennoksi ja erilaiseksi laivaksi, josta koko yhtiö on ylpeä.

– Viking Gracea ei tarvitse erehtyä luulemaan kalliiksi luksuslaivaksi – kyseessä on ihan koko kansan tuote, Backman sanoo.

Shoppailijoita houkuttanee Itämerelle etenkin alukselta löytyvä maailman suurin kelluva tax free -myymälä.

Eroon merimiesromantiikasta

Viking Gracen sisustuksesta vastaa dSign Vertti Kivi & Co, jolla ei ollut aiempaa kokemusta risteilijäaluksista. Yllättävä valinta oli Viking Linen tuotepäällikkö Taru Kauppisen mukaan harkittu.

– Halusimme tehdä jotain ihan uutta – unohtaa merimiesromantiikan ja luoda jotain modernimpaa, kertoo Kauppinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viking Grace -laivasta löytyy uusia hyttiluokkia

Uuden tyylin myötä myös hytit ja ravintolat ovat saaneen kasvojenkohotuksen: valikoimasta löytyy esimerkiksi aivan uudenlaisia hyttityyppejä. Laivan ravintolamaailma pitää sisällään kaikkea rennoista pubeista fine dining -illallisiin.

– Myös valaistusta on hyödynnetty sisustuksessa: tiloja voidaan muuttaa uuteen uskoon esimerkiksi vuorokaudenaikojen vaihdellessa, Kauppinen kertoo.

Risteilykävijät voivat tutustua Viking Gracen sisustukseen ja suunnitteluun laivassa järjestettävillä opastetuilla designkierroksilla.

Viihde löytyy vesiltä

Viking Grace painottaa monipuolista viihdetarjontaa ja palveluja: kaikki huvit voi kokea laivalla, vaikka maihin ei nousisikaan Tukholmassa. Esiintyjien joukosta löytyy suosikkiartisteja, tribuuttibändejä ja show-ryhmiä.

Risteilypäällikkö Johanna Molin kertoo laivan sopivan kaikille bileporukoista eläkeläisiin ja lapsiperheisiin – siitä pitävät huolen leikkihuoneet, pelit, päivätanssit ja yökerhot.

– Laiva on täydellinen paikka lähteä viettämään vaikka tyttöjen viikonloppua. Huvit, hemmottelu ja hyvä ruoka löytyvät saman katon alta, eikä ilta pääty taksijonossa seisoskeluun, Molin muistuttaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viking Gracen sisustuksessa haettiin uusia elementtejä

Yksi laivan erikoisimmista uutuuksista on kylpyläosaston lumiluola, jossa voi piipahtaa vaikka saunasta päin. Risteilyvieraita palvelee myös Pohjoismaiden suurin screen, jolle voidaan heijastaa esimerkiksi artistien esityksiä tai tärkeitä urheilutapahtumia.

– Pyrimme sijoittamaan lapsiperheet ja bilettäjät hytteihin eri puolille laivaa, jotta kaikki pysyvät tyytyväisinä, Molin kertoo.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Viking Line

Lue myös: Itämeren uusin ostostaivas: maailman suurin kelluva tax free

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viking Cinderella

Viking Cinderella alkaa risteillä Helsingin ja Tukholman välillä – reitille neljä uutta ravintolaa ja kaksi uutta baaria

Tukholman ravintolat

Löydä Tukholman herkullisimmat ravintolat – 25 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Japanilainen kylpylä Tukholmassa

Oletko kuullut Tukholman epätodellisesta K-16-kylpylästä? Aivan kuin olisit Japanissa – uimapuvun voit jättää kotiin

Arlandan lentokentältä Tukholman keskustaan

Helppo säästövinkki Tukholmaan – näin vältät lentokentän rahareiän ja siirryt keskustaan pikkurahalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja