hero taustakuva

Muistatko vielä? Thaimaassa kuvatussa takavuosien hittileffassa näkyy upea vesiputous – sinäkin voit käydä siellä

Shutterstock artikkelin kuva
Aktiivilomat
Lähellä Bangkokia sijaitsevasta kansallispuistosta löytyy elokuvasta tuttu vesiputous.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 11.09.2019
facebook   whatsapp

The Beach -elokuvan hyppykohtaus kuvattiin Khao Yain kansallispuistossa

Muistatko vielä vuonna 2000 ilmestyneen elokuvan The Beach? Danny Boylen ohjaama ja Leonardo DiCaprion tähdittämä reissuelokuva toimi aikoinaan monelle innoituksena lähteä Thaimaahan. Sittemmin se on nähty usein myös Suomen televisiossa.

Hittileffassa kolme reppureissaajaa löytää salaperäisen kartan, joka vie salaiselle rannalle. Monien muiden reissaajien tapaan myös heidän unelmanaan on kokea jotain, mitä kaikki muut eivät ole jo kokeneet.

Elokuva yhdistetään eniten Phi Phi -saarilla sijaitsevaan Maya Bay -rantaan, jonka kerrotaan kärsineen tuhoja kuvausten aikana. Näkyvyys valkokankaalla teki myöhemmin rannasta varsinaisen turistirysän, ja lopun monet tietävätkin: vuonna 2018 ranta jouduttiin sulkemaan. Väliaikaiseksi tarkoitettua sulkua on jatkettu ennalta määrittelemättömäksi ajaksi ympäristösyistä.

Rannan lisäksi elokuvassa nähdään myös muita upeita maisemia. Tiesitkö, missä kuvattiin ikimuistoinen uimahyppykohtaus? Salaiselle rannalle päästäkseen elokuvan päähenkilöiden tuli hypätä vastaan tulleen vesiputouksen kallionjyrkänteeltä.

Vesiputous ei löydy Phi Phi -saarilta, vaan Khao Yain kansallispuistosta Thaimaan mantereelta. Vesiputouksen nimi on Haew Suwat, ja se sijaitsee Thai National Parks -sivuston mukaan 13 kilometrin päässä kansallispuiston vierailijakeskuksesta. Patikoimalla etäisyys on kahdeksan kilometriä.

Jos haaveilit voivasi kokeilla samanlaista hyppyä kuin elokuvan päähenkilöt, joudut pettymään. Uiminen on kielletty lammessa, johon vesiputous laskeutuu. Kannattaa myös huomioida, että sadekauden ulkopuolella eli talvikuukausina vettä voi olla putouksessa vähemmän.

Khao Yai on Thaimaan ensimmäinen ja suurin kansallispuisto. Vesiputousten, luolien ja lähteiden lisäksi puistoon saavutaan bongailemaan eläimiä. Täällä saatat nähdä esimerkiksi apinoita, lintuja ja elefantteja ilman, että joudut ottamaan osaa epäeettisiin ohjelmanumeroihin, joissa eläimiä käytetään show-esineinä.

Khao Yain kansallispuistoon on helppoa matkustaa Bangkokista, josta etäisyys on noin 130 kilometriä. Isompien seurueiden kannattaa palkata oma taksikuski päiväretkeä varten, mutta paikan päälle pääsee myös julkisen liikenteen avulla. Bussit liikennöivät Pak Chongiin, josta matkaa voi jatkaa kansallispuistoon.

Jos haluat vierailla muilla elokuvan kuvauspaikoilla, voit kokeilla esimerkiksi On On -hotellia Phuketin pääkaupungissa Phuket Townissa. Elokuvassa rähjäisenä kauhujen majatalona kuvattu paikka on nykyään huipputyylikäs boutique-hotelli. Kyseessä on myös koko Phuketin ensimmäinen hotelli.

Kalliohyppy näkyy elokuvan trailerilla – katso video alta!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Näitä suosittuja elokuvia kuvattiin Thaimaassa – 8 leffaa, joista löydät lomalta tuttuja paikkoja

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images
Video: YouTube / 20th Century Fox

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.