Hyppää sisältöön

Kroatia on täynnä jännittäviä kohteita – lue vinkit tulevalle matkallesi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 08.06.2016
Kroatia nostaa suosiotaan vuosi vuodelta. Lue matkabloggaajien parhaat vinkit ja aloita matkan suunnittelu heti!

Matkakohteiden suosikki Kroatia

Kroatia on viime vuosina noussut trendikkääksi ja suosituksi kesäkauden matkakohteeksi. Tämä Adrianmeren rannikkoa myötäilevä maa on tunnettu maailmalla pääasiassa historiastaan, upeista maisemistaan, monipuolisesta luonnostaan ja miellyttävästä ilmastostaan. Sanotaankin, että Kroatia on yksi Välimeren alueen aurinkoisimmista maista: aurinko paistaa keskimäärin 2 600 tuntia vuodessa.

Turkoosi merivesi hurmaa vierailijan, ja luontomatkaajalle riittää nähtävää maan luonnonpuistoissa. Kaupunkilomailija viihtyy esimerkiksi suosituissa Dubrovnikin ja Splitin kaupungeissa, joissa on tarjolla niin rantoja kuin kaupunkitunnelmaakin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Moni vuokraa Kroatian-matkallaan auton ja tutustuu maahan road tripin merkeissä. Kroatiasta onkin helppo piipahtaa autolla myös naapurimaissa, kuten Bosnia-Hertsegovinassa sekä Montenegrossa.

Lue matkabloggaajien vinkit Kroatian-lomalle!

Viisi asiaa, jotka Kroatiassa kannattaa kokea

Muru Mou -blogin Terhi Kokko on varsinainen Kroatia-asiantuntija, onhan hän asunut ja työskennellyt maassa matkaoppaana.

Kokko on listannut blogiinsa viisi mainiota suositusta Kroatian-kävijälle. Adrianmeren saaret kuten Hvar ja Brac hurmasivat Kokon maisemillaan, Dubrovnik puolestaan historiallaan. Maailmalla suurten viinintuottajamaiden varjoon jäävät kroatialaiset viinit ovat Kokon mukaan kokeilemisen arvoisia, ja luonnonpuistoista jylhä Biokovo saa suositukset.

>> Poimi Kokon Muru Mou -blogista vinkkejä Kroatian-matkalle!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mika Väistö / LähtöporttiKroatia
Kroatian luonnonnähtävyydet vakuuttivat Lähtöportti-blogia kirjoittavan Mika Väistön.

Plitvicen luonnonpuisto hurmaa kauneudellaan

Kroatian matkailuvaltteja on sen upea ja monipuolinen luonto. Lähtöportti-blogin Mika Väistö vieraili Unescon maailmanperintökohteeksi listatussa vuorten ja vesiputousten koristamassa Plitvicen kansallispuistossa lähellä Bosnia-Hertsegovinan rajaa.

Vaikka Väistö koki paikan olevan verrattain syrjässä, päivämatka luonnonpuistoon osoittautui vaivan arvoiseksi. Upeat maisemat sekä historia muutaman vuosikymmenen takaisen sodan jälkineen tekevät paikasta kohteen, jonne kannattaa matkustaa myös kauempaa. Reittivaihtoehtoja, järviä ja vesiputouksia riittää, joten Väistö suosittelee varaamaan puistoon ainakin päivän verran aikaa.

>> Lue lisää vaikuttavasta luonnonpuistosta Väistön Lähtöportti-blogista!

Plitvice, Kroatia
Krkan kansallispuisto on Kroatian kauneimpia luontokohteita.

Koe Krkan luonnonpuisto Zadarin kaupungista käsin

Plitvicen lisäksi Krkan luonnonpuisto lukeutuu yhdeksi Kroatian suosituimmista luontokohteista. Laura’s Itinerary -blogin Laura Hämynen lomaili Zadarin seuduilla, ja kun kaupungin lämpötila kävi tukalaksi, päätti hän matkakumppaninsa kanssa lähteä hakemaan viilennystä Krkan luonnonpuistosta.

Hämynen ihastui Krkan kauniisiin maisemiin ja vesiputouksiin, mutta suosittelee sesonkiaikaan paikkaan matkustavia varautumaan ihmispaljouteen. Hämynen on listannut blogissaan hyödyllisiä vinkkejä Krkaan matkaaville, ja muistuttaakin kanssamatkaajia muun muuassa veden juomisen tärkeydestä, sillä puistossa tulee liikuttua paljon jalkaisin.

>> Lue lisää Laura’s Itinerary -blogista!

Primosten, Kroatia
Kroatian Primosten on mainio kohde lapsiperheelle.

Kroatia lasten kanssa: Primosten

Lempipaikkojani-blogin Jonna Hämäläinen tutustui perheineen Kroatian vähemmän tunnettuun matkakohteeseen Primosteniin neljän päivän ajan. Noin tunnin ajomatkan päässä Splitin kaupungista sijaitseva Primosten osoittautui mainioksi kohteeksi lapsiperheelle, johon kuuluu vanhempien lisäksi kolme alle 10-vuotiasta lasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hämäläinen kertoo Primostenin hurmanneen eritoten luonnollaan. Hän suosittelee matkustamaan Primosteniin vilkkaimman sesongin ulkopuolella: ruuhkaa ei ole nimeksikään, hinnat ovat edulliset ja sää esimerkiksi lokakuussa vielä kohtuullisen hyvä.

>> Lue lisää Primostenista Lempipaikkojani-blogista!

Auringon alla / TapsaHvar, Kroatia
Kroatian aurinkoisin kohde on Hvar.

Hvarin saari viettelee matkailijan

Sanotaan, että Hvarin saari on Kroatian aurinkoisin kolkka, ja onpa se joidenkin mielestä yksi koko maan kauneimmista saarikohteista. Auringon Alla -blogin Tapsa matkasi Hvarin saarelle osana laajaa Kroatian-matkaansa.

Tapsan matkusti saarelle Makarskan kautta, ja mies tutustui seuralaisensa kanssa niin Hvarin kaupunkiin kuin huomattavasti rauhallisempaan Jelsaankin. Hän kokeili kohteessa erilaisia aktiviteetteja SUP-lautailusta skootterin vuokraukseen, joten tekemistä Hvarilla riittää. On kuitenkin muutama asia, jotka on hyvä ottaa huomioon Hvarilla reissatessa: Tapsa pani merkille erityisesti Hvarin kaupungin jyrkkyyden ja portaiden määrän.

>> Lue lisää Auringon Alla -blogista!

Dubrovnik, Kroatia
Dubrovnikin yläpuolelta avautuvat näkymät miellyttävät monia matkailijoita.

Löydä Dubrovnikin parhaat maisemat

Dubrovnik on yksi Kroatian suosituimmista matkakohteista. Kaupunki hurmaa kävijän kauneudellaan ja historiallaan. Dubrovnikista käsin on kätevä tehdä päiväretkiä naapurimaihin Bosnia-Hertsegovinaan ja Montenegroon, etenkin jos on liikkeellä autolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Archie gone Lebanon -blogin Inka Khanji vuokrasi miehensä kanssa auton ja tutustui Balkanin alueeseen perusteellisesti road tripin avulla. Pariskunta lomaili myös Dubrovnikin kaupungissa ja ihastui etenkin kaupungin läheisyydessä sijaitsevaan näköalapaikkaan. Vaikka Dubrovnikin historiallinen vanhakaupunki ei Khanjia järin säväyttänytkään, upeat maisemat kaupungin suosituimmalta näköalapaikalta tekivät kokeneeseen matkailijaan vaikutuksen.

>> Lue lisää Khanjin blogista!

Koe satamakaupunki Opatijan tunnelma

Hienostunut ja idyllinen Opatija on houkutteleva satamakaupunki, jossa maisemaa hallitsevat mielenkiintoinen arkkitehtuuri, pitkä rantapromenadi sekä vehreä vuoristomaisema. Opatijan sanotaan olevan yksi Kroatian vanhimmista turistikohteista: Itävalta-Unkarin aristokraatit ihastuivat paikkaan lomakohteena ja toivat turismin tullessaan 1800-luvulla.

Meidän matkassa -blogin Anne-Mari Koivuniemi kävi Adrianmeren rannalla sijaitsevassa Opatijassa poikaystävänsä kanssa osana Itä-Eurooppaan suuntautunutta Interrail-matkaansa. Koivuniemi on listannut blogissaan käytännön tietoa vähemmän tunnetusta Opatijasta matkakohteena niin majoituksen kuin hintatasonkin osalta.

>> Lue Opatijasta Meidän Matkassa -blogista!

Porec, Kroatia
Historia de Viajes -blogin Katja Vuoriota kiinnostivat erityisesti Porecin historialliset kohteet.

Unescon maailmanperintökohteiden perässä Porecissa

Maailmanperintökohteet olivat yksi suurimmista syistä, jotka saivat Historia de Viajes -blogin Katja Vuorion matkustamaan Kroatian Poreciin. Eufrasiuksen Basilika on yksi Kroatian seitsemästä Unescon maailmanperintökohteesta, ja on Vuorion mukaan ehdottomasti vierailun arvoinen.

Vuorion mukaan Porec oli hänen vierailemistaan Kroatian kaupungeista se, missä historia oli eniten läsnä. Basilikan kohokohtia ovat upeat holvikaaret sekä korkealta kellotornista avautuvat maisemat. Vuorio suosittelee matkailijoita tutustumaan Eufrasiukseen aamuisin, kun siellä on vielä verrattain väljää.

>> Lue lisää Historia de Viajes -blogista!

Koonnut: Leena-Mari Laukkanen
Kuvat: Terhi Kokko, Mika Väistö, Laura Hämynen, Jonna Hämäläinen, Inka Khanji, Katja Vuorio, Tapsa / Auringon Alla -blogi

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lokrum, Kroatia

Tälle suositulle saarelle pääset Dubrovnikista vartissa – joko tunnet Lokrumin?

Kroatian ilmasto ja sää

Kroatian ilmasto ja sää – koska on paras aika matkustaa?

Pakettimatka vai omatoimimatka Kroatiaan

Miten Kroatiaan kannattaa matkustaa? Pakettimatkat, äkkilähdöt, omatoimimatkat – katso mikä sopii sinulle

Galesnjak, Kroatia

Tiesitkö, että Kroatiassa on sydämen muotoinen saari? Tämän piilopaikan vain harvat ovat löytäneet

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja