Hyppää sisältöön

Åre valmistautuu MM-kisoihin – katso talven uutuudet

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.10.2014
Valmistautuminen vuoden 2019 alppihiihdon MM-kisoihin on jo alkanut Åren hiihtokeskuksessa.

Lisää laskutilaa ja uusi lumetusjärjestelmä

Ruotsissa Åren hiihtokeskuksessa järjestetään alppihiihdon MM-kilpailut vuonna 2019. Valmistautuminen kilpailuja varten alkaa keskuksessa jo talvikauden 2014-2015 aikana.

Hiihtokeskuksen SkiStarbackenin ja Linbanegatanin välissä sijaitseva metsäkaistale hakataan pois, ja tilalle tulee uusi leveä rinne, joka soveltuu tulevaiin alppihiihtokisoihin sekä harjoitteluun. Levennyksestä hyötyvät myös hiihtokeskuksen vieraat silloin kun alueella harjoitellaan ja kilpaillaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Åren hiihtokeskukseen on hankinnassa myös uusi lumetusjärjestelmä, johon kuuluu 70 uutta lumitykkiä. Alueen lumettaminen tapahtuukin siis jatkossa paljon aikaisempaa tehokkaammin.

Åren Duved tulee olemaan kilpailijoiden virallinen harjoittelualue sekä ennen MM-kilpailuja että niiden aikana. Alueella pidetään myös pujottelun ja suurpujottelun karsintakilpailut.

Muutoksia myös vierailijoiden viihtyvyyden parantamiseksi

Suurimmat muutostyöt tullaan toteuttamaan Åren keskustassa, erityisesti kilpailualueella ja sen ympäristössä.

Kilpailuja valmistellessa huomioidaan myös laskettelijoiden tarpeet kilpailujen aikana. Esimerkiksi syöksylasku- ja Gästrappet-rinteiden alitse kulkevaa hiihtotunnelia pidennetään reilulla 30 metrillä. Näin varmistetaan, että naisten syöksylasku voidaan toteuttaa siten, etteivät laskettelijat joudu kiertämään aluetta.

– Olemme äärettömän iloisia siitä, että Åre saa järjestää kolmannen kerran alppihiihdon MM-kilpailut vuonna 2019. Aiemmat kokemuksemme ja vahva sitoutumisemme urheiluun innostavat meitä järjestämään tavallisesta poikkeavan tapahtuman. Tavoitteenamme on tehdä hyvästä tapahtumasta erinomainen. MM-kilpailupäätöksen seurauksena hiihtokeskukseen tehtävät investoinnit merkitsevät suuria parannuksia, ja näin Åre tarjoaa entistä upeampia laskettelukokemuksia niin harjoitteleville ryhmille kuin tavalliselle matkailijoillekin, lupaa SkiStar Åren ja Vemdalenin kohdepäällikkö Niclas Sjögren Berg.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää Åresta!

Lähde ja kuva: Skistar Åre

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tukholman ravintolat

Löydä Tukholman herkullisimmat ravintolat – 25 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Japanilainen kylpylä Tukholmassa

Oletko kuullut Tukholman epätodellisesta K-16-kylpylästä? Aivan kuin olisit Japanissa – uimapuvun voit jättää kotiin

Arlandan lentokentältä Tukholman keskustaan

Helppo säästövinkki Tukholmaan – näin vältät lentokentän rahareiän ja siirryt keskustaan pikkurahalla

Tukholma lasten kanssa

Lasten kanssa Tukholmassa – lue vinkit onnistuneeseen matkaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja