Inka Khanji
Dubrovnik, Kroatia

Koe Kroatia syksyllä – 5 vinkkiä matkailijoiden rakastamaan kohteeseen

Mitä jos lähtisit Kroatian-lomalle syksyllä? Kevät ja kesä tuovat runsaasti matkailijoita Kroatiaan, mutta maa sopii lomakohteeksi myös syyskuukausina. Lue, mitä kaikkea syksyinen suosikkikohde tarjoaa matkailijalle!

1. Hintataso on edullisimmillaan nyt

Adrianmeren rannikolla sijaitseva Kroatia on loistava lomakohde myös syksyllä erityisesti edullisten hintojen vuoksi. Maa on jo lähtökohtaisesti hyvin halpa lomakohde suomalaiselle, mutta hinnat laskevat entisestään varsinaisen lomakauden päätyttyä.

Halvat hinnat näkyvät myös lennoissa, sillä vaikka suorat lentoyhteydet Helsingistä Kroatiaan ovatkin loppuneet kesäkauden päätyttyä, pääsee Helsingistä näppärästi yhdellä vaihdolla lomakohteisiin. Myös lentojen hinnat ovat edulliset, joten suorien lentoyhteyksin päättyminen ei ole este syksyiselle Kroatian-lomalle.

Split, Kroatia
Inka Khanji
Splitin vanhakaupunki on Kroatian tunnetuimpia kohteita.

Paikan päällä kesäsesongin päättyminen näkyy niin majoituksen, ravintoloiden kuin kahviloidenkin hinnoissa. Majapaikat voivat olla jopa puolet suosituinta sesonkiaikaa halvempia, joten syksyllä on mahdollista majoittua vaikkapa tavallista paremmissa puitteissa.

2. Kaupunkiloma Zagrebissa

Kroatian pääkaupunki Zagreb on kiinnostava kaupunkikohde, missä riittää tekemistä myös syksyllä. Mainiot shoppailumahdollisuudet, hyvä ravintolatarjonta ja kiinnostavat museot viihdyttävät matkailijaa loppuvuodelle sijoittuvalla lomalla.

Zagreb on Kroatian suurin kaupunki, ja tunnetuin alue on kaupungin ylä- ja alaosasta koostuvat keskusta.

3. Kaikki irti kuuluisista kansallispuistoista

Kroatian tunnetuimmat luontokohteet ovat Plitvicen ja Krkan kansallispuistot, jotka täyttyvät matkailijoista heti kevätkuukausien alettua.

Krkan kansallispuisto, Kroatia
Inka Khanji
Krkan kansallispuisto on Kroatian suosituimpia luontokohteita.

Matkailijoita riittää niin paljon, että vierailijamäärää on jouduttu rajoittamaan, eikä esimerkiksi Krkan luonnonpuistoon pääse kuin 10 000 henkeä samalla kertaa. Syksyisin tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole, ja kansallispuistoissa voi vierailla ilman pelkoa valtavista massoista.

4. Tutut lomakaupungit ovat parhaimmillaan

Maan tunnetuimmat kaupunkikohteet, eteläiset Splitin ja Dubrovnikin kaupungit ovat Kroatian suosituimpia kohteita. Molempien kaupunkien sydämessä sijaitsevat vanhatkaupungit ovat vetonauloja, ja niiden kapeat kadut täyttyvätkin kesäsesonkina matkailijoista niin, että liikkuminen voi hankaloitua merkittävästi.

Omaa tilaa ja rauhallista tunnelmaa arvostavan matkailijan ei kuitenkaan tarvitse täysin hylätä ajatusta Splitin tai Dubrovnikin-vierailusta. Kaupunkeihin kannattaa suunnata syksyllä, kun kohteet rauhoittuvat merkittävästi.

5. Nauti yhä lämpimästä ilmastosta

Siinä missä Suomessa kärvistellään loka–marraskuussa jo pakkassäissä, jatkuvat lämpimät kelit Kroatiassa vielä pitkälle syksyyn. Lämpötila keikkuu pääosin 15 asteen yläpuolella ja vaikka joinakin päivinä voi olla sateista, saa loppusyksystäkin odottaa kuulaita päiviä.

>> Löydä halvat syyslennot Kroatiaan Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 31.10.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia