Hyppää sisältöön

Joko tunnet Suomen ihanimmat kaupungit? 10 paikkaa, jotka kannattaa kokea tänä kesänä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.06.2019
Suomi on kesän paras lomakohde, sillä kotimaan kaupungit tarjoavat rutkasti kiinnostavaa näkemistä ja rentoa kesätunnelmaa. Nämä paikat ovat parhaimmillaan juuri nyt!

1. Rovaniemi

Lapin pääkaupunki Rovaniemi herää henkiin aivan uudella tavalla kesän koittaessa, kun valo valtaa kaupungin. Yöttömän yön tuomat ulkoilumahdollisuudet, talven matkailusesongin jälkeen rauhoittunut kaupunkitunnelma sekä Rovaniemen erinomainen ravintolatarjonta saavat matkailijat viihtymään kaupungissa kesällä.

Paras tapa ottaa kaikki irti kaupungin loistavasta palvelutarjonnasta on varata majoitus jostakin Rovaniemen lukuisista erikoisista hotelleista. Siinä missä kansainväliset matkailijat täyttävät igluhotellit, erikoiset mökkimajoitukset ja muut teemahotellit talvikaudella, ovat paikat suomalaismatkailijoiden saatavilla kesäisin edulliseen hintaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockRovaniemi
Ikoninen Jätkänkynttilä-silta sijaitsee Rovaniemen keskustassa.

Rovaniemen-kesävierailun aikana voi esimerkiksi soudella kuuluisan Jätkänkynttilä-sillan edustalla, tehdä retken Kuninkaanlaavulle tai tutustua vaikkapa Aktikum-museon tarjontaan.

>> Lue lisää vinkkejä Rovaniemelle Rantapallon kohdeoppaasta!

2. Tampere

Matkailijoiden rakastaman Tampereen kesä-valttikortti on Särkänniemen huvipuisto, joka houkuttelee kaikenikäisiä matkailijoita. Hurjien ja hauskojen huvipuistolaitteiden lisäksi Tampereen kesästä voi nauttia myös monella muulla tavalla.

ShutterstockTampere
Näsinneula on Tampereen suosituimpia maamerkkejä.

Ulkoilua rakastavat matkailijat viihtyvät Pyynikissä, missä sijaitsee suosittu ulkoilualue sekä kuuluisa punagraniittinen näkötorni. Sieltä paitsi avautuu hulppea näkymä saa myös koko kaupungin parhaat, legendaarisiin mittasuhteisiin kasvaneet munkit.

Tampereen-loman aikana on syytä myös nauttia kaupungin edustalla sijaitsevien Näsijärven ja Pyhäjärven tarjoamista uintimahdollisuuksista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Tampereelle Rantapallon kohdeoppaista!

3. Turku

Suomen kauneimmaksi kesäkaupungiksi lukuisaan otteeseen kehuttu Turku on parhaimmillaan kesällä, jolloin Aurajoen rannat ja Ruissalon luonto näyttää upeimman puolensa. Turussa nautitaan usein lämpimästä kesäsäästä, mistä syystä se on erittäin suosittu kesäkaupunki.

Leppoisan tunnelman ja hyvien palveluiden lisäksi Turkuun houkuttaa myös kaupungin edustan upea saaristo. Kuuluisa Saariston rengastie onkin Suomen klassisimpia pyöräreittejä, mutta saaristoon voi tutustua myös esimerkiksi suosituilla lounasristeilyillä.

ShutterstockTurku
Kesäinen Turku on parhaimmillaan Aurajoen rannalla.

Turun-loman aikana on helppo tehdä myös päiväretkiä, sillä lyhyen matkan päässä sijaitsevat muun muassa Naantali ja Raisio, jotka hemmottelevat kävijöitä ihanalla kesätunnelmalla. Naantali on erityisen tunnettu lapsiperheiden suosimasta Muumimaailmasta.

>> Lue lisää vinkkejä Turkuun Rantapallon kohdeoppaasta!

4. Jyväskylä

Keski-Suomessa sijaitseva Jyväskylä on monille tuttu kesäkaupunki, sillä keskeinen sijainti tekee siitä pysähdyspaikan monille automatkailijoille. Jyväsjärven rannalle rakentunut kaupunki on kuitenkin paljon muuta kuin vain satunnainen välietappi, sillä kaupungissa on runsaasti tunnelmaa ja tekemistä.

ShutterstockJyväskylä
Järvi-Suomessa sijaitseva Jyväskylä on kesä-Suomea parhaimmillaan.

Kaupungin sydän on keskustassa sijaitseva kävelykatu Kauppakatu sekä sen keskellä sijaitseva Kompassiaukio. Suosittu kohtaamispaikka huokuu elämää erityisesti kesäisin. Jyväskylän parhaat aktiivikohteet sijaitsevat kuitenkin keskustan ulkopuolella, sillä esimerkiksi melontaa ja SUP-lautailua pääsee kokeilemaan noin neljän kilometrin päässä keskustasta sijaitsevalla Tuomiojärvellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Jyväskylään Rantapallon kohdeoppaasta!

5. Oulu

Pohjois-Suomen valkeana kaupunkina tunnettu Oulu on parhaimmillaan kesäisin, kun kävelykatu Rotuaari ja meren edustalla sijaitseva Torinranta täyttyvät paitsi paikallisista myös matkailijoista. Kesän tapahtumat houkuttavat Ouluun rutkasti väkeä, ja loman aikana kannattaakin viettää aikaa ainakin Torinrannan aitoilla, Oulun tunnelmallisilla saarilla sekä tietysti Nallikarin uimarannalla.

ShutterstockOulu
Tuiran edustalla olevat suihkulähteet tuovat tunnelmaa suosittuun Ainolan puistoon ja Oulun kaupunkikuvaan.

Nähtävää riittää myös keskustan ulkopuolella. Kesälomalla kannattaa piipahtaa myös Oulun keskustasta noin 20 kilometrin päässä sijaitsevilla Koitelin näyttävillä koskilla sekä noin 50 kilometrin päässä olevalla Hailuodon saarella.

>> Lue lisää vinkkejä Ouluun Rantapallon kohdeoppaasta!

6. Kuopio

Kallaveden rannalla sijaitseva Kuopio näyttää vehreän puolensa kesäkuukausina, kun upea järvimaisema sekä tiheät metsät tarjoavat matkailijalle paljon näkemistä. Kuopion sydän on kaupungin kuuluisa tori, Mualiman napa, josta löytyvät kaupungin parhaat kalakukot ja herkullisimmat jäätelöannokset.

ShutterstockKuopio
Mualiman napa on Kuopion keskeisin paikka kesällä.

Kuopion tunnetuin nähtävyys Puijon torni on erityisen upea kesällä, jolloin 75-metrisestä tornista avautuvat maisemat ovat vehreimmillään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Kuopioon Rantapallon kohdeoppaasta!

7. Vaasa

Länsirannikolla sijaitseva kaksikielinen Vaasa tarjoaa puitteet riemukkaalle kesälomalle. Tunnelmallinen rannikkokaupunki tarjoaa matkailijoille rutkasti puistoja ja viheralueita, joten kaupungissa viihtyy mainiosti erityisesti kesäkuumalla. Puuhaa on myös sadepäivän varalle, sillä Vaasassa on monia kiinnostavia museoita, kuten esimerkiksi merimuseo sekä auto- ja moottorimuseo. Myös Vanha Vaasa kannattaa kokea.

ShutterstockVaasa
Kaksikielinen Vaasa on eksoottinen kesäkohde.

Vesipuisto Tropiclandia takaa erityisesti perheen pienimpien viihtyvyyden Vaasan-lomalla. Kesäisin Tropiclandiassa pääsee nauttimaan lämpimästä ilmasta myös ulkosalle.

>> Lue lisää vinkkejä Vaasaan Rantapallon kohdeoppaasta!

8. Helsinki

Suomen pääkaupunki Helsinki on maan monipuolisin kesäkohde, missä voi paitsi nauttia pääkaupungin tunnelmasta myös seikkailla saarilla, ulkoilla luonnossa, rentoutua rannalla sekä ottaa kaikki irti monipuolisesta kulttuuritarjonnasta. Senaatintori ja Kauppatori ovat kaupungin ikonisimmat kesäpaikat, mutta myös esimerkiksi Hakaniemen tori, Hietaniemen ranta sekä Seurasaaren metsät houkuttelevat kävijöitä erityisesti kesäisin.

ShutterstockHelsinki
Useimmat matkailijat haluavat kokea Helsingin-lomallaan näyttävän tuomiokirkon.

Parasta kesä-Helsinkiä ovat rannikkokaupungin tunnelmalliset saaret sekä ihanat rannat. Hyppää yhteisaluksen kyytiin ja vieraile vaikkapa Suomenlinnassa tai Pihlajasaaressa. Kaupunkipyörät mahdollistavat rennon seikkailun pääkaupungissa lyhyen lomankin aikana.

>> Lue lisää vinkkejä Helsinkiin Rantapallon kohdeoppaasta!

9. Maarianhamina

Ahvenanmaalla sijaitseva Maarianhamina on sympaattinen ruotsinkielinen kaupunki, missä tunnelma on kuin ulkomailla. Ahvenanmaa on kuin sekoitus Suomea ja Ruotsia, mikä näkyy selvästi myös Maarianhaminassa. Pienessä kaupungissa välimatkat ovat lyhyet, joten lomailijan on helppo tutustua kaupungin shoppailu- ja ruokailumahdollisuuksiin.

ShutterstockMaarianhamina
Maarianhaminan pääkatu Torggatan kuhisee väkeä kesäisin.

Maarianhaminan tunnelma on keskustan lisäksi parhaimmillaan Merikorttelissa, missä perinteiset venevajat ja ranta-aitat huokuvat merellistä tunnelmaa. Maarianhaminan kiehtovin laivamuseo Pommern on kesällä 2018 remontissa ja avautuu kävijöille jälleen vuonna 2019, mutta laivan voi nähdä remontin ajan Merenkulkumuseon pohjoispuolella.

>> Lue lisää vinkkejä Ahvenanmaalle Rantapallon kohdeoppaasta!

10. Pori

Porin kesävaltit ovat useimmille suomalaisille tutut, sillä Pori Jazz ja Yyterin hiekkarannat painivat omassa sarjassaan kotimaan mittapuulla. Suomen suosituimpiin kesätapahtumiin lukeutuva Pori Jazz täyttää kaupungin heinäkuun puolivälissä, mutta kuuden kilometrin mittainen hienohiekkainen Yyterin ranta houkuttaa matkailijoita Poriin läpi kesän.

ShutterstockPori
Pori on tunnelmallinen kesäkaupunki.

Porissa kannattaa tutustua myös Raatihuoneeseen ja sen edustalla sijaitsevaan Raatihuoneenpuistoon, jonka vieressä sijaitseva, venetsialaistyylistä palatsia muistuttava kaupungintalo on niin ikään näyttävä kohde.

>> Lue lisää vinkkejä Poriin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söderskärin majakka

Tiesitkö tästä paikasta? Muumien majakkasaarta inspiroineelle Söderskärille pääsee helposti retkelle

Suomen parhaat kesäkohteet

Kotimaan klassikot ja salatut helmet – 38 ihanaa kesäkohdetta Suomessa

Tikkurila, Suomi

Lomailetko kotimaassa? Katso heinäkuun menovinkit ja parhaat tapahtumat

Viitostien parhaat taukopaikat

Valtatie 5:n parhaat taukopaikat – katso 22 kohteen lista ja suunnittele autoreissu

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja