Hyppää sisältöön

Porvoon parhaat ravintolat – 10 vinkkiä kävijälle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 09.06.2022
Porvoon ravintolat tarjoavat tunnelmallisia hetkiä ja maukkaita annoksia. Katso kaupungin parhaat ruokapaikat ja löydä suosikkisi!

1. SicaPelle

SicaPellessä on tarjolla viikoittain vaihtelevia set menu -annoskokonaisuuksia. Ravintolan annokset, joissa on vaikutteita ranskalaisesta ja italialaisesta ruokakulttuurista, valmistetaan lähellä tuotetuista ja laadukkaista raaka-aineista. Illalliseen voi valita kolmesta kuuteen ruokalajia ja lounaaseen kahdesta neljään. Lisäksi ravintolassa voi maistella perinteisiä bistro-ruokia ja sunnuntaisin brunssia.

SicaPelle sijaitsee historiallisessa ympäristössä lähellä Porvoon tuomiokirkkoa. Ravintolan omistajat haluavat ravintolallaan kunnioittaa porvoolaisen kuvanveistäjän Ville Vallgrenin perintöä, ja suosittu ravintola on saanut nimensä Vallgrenin lemmikkiporsaan mukaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

SicaPelle
Kirkkotori 3, 06100 Porvoo

2. Zum Beispiel

Ravintola Zum Beispiel tarjoilee esimerkiksi italialaisia ja meksikolaisia vaikutteita sisältäviä makuelämyksiä. Ravintolan ruokalistalta löytyy paljon pastoja ja hampurilaisia. Illallisen lisäksi ravintolasta saa lounasta ja aamiaista. Aamiainen on tarjolla koko päivän ja valittavana on erilaisia aamiaisannoksia tai meksikolaisia leipiä.

Zum Beispiel sijaitsee vanhan Porvoon alueella lähellä Brunbergin suklaatehtaan myymälää. Ravintolan kautta pystyy myös tilaamaan kokkauskurssin ryhmille, jos haluaa tutustua lähemmin vaikkapa Italian tai Meksikon keittiöihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Zum Beispiel
Rihkamakatu 2, 06100 Porvoo

3. Meat District

Meat District on liha-annoksiin erikoistunut ravintola. Suureen nälkään kannattaa valita ravintolan All in -menu, jonka lukuisat ruokalajit täyttävät varmasti jokaisen vatsan. Menusta saa myös kevyemmän version, jonka lisäksi ruokalistalta voi tilata yksittäisiä annoksia. Liharuokien lisäksi ravintolan listalta löytyy esimerkiksi juustoja.

Meat Districtiin voi tehdä pöytävarauksen nettisivuilla, mutta ravintolassa on myös kiintiö ilman varausta syömään saapuville. Vaikka Meat District on liharavintola, saa sieltä myös kasvissyöjille sopivia vaihtoehtoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Meat District
Gabriel Hagertin kuja, 06100 Porvoo

4. Bistro Gustaf

Ranskalaisen keittiön herkuista pitävän kannattaa suunnata Porvoossa Bistro Gustafiin, jonka ruokalistalla on monia Ranskassa rakastettuja annoksia. Bistro Gustafissa on tarjolla à la carte -listan lisäksi päivittäin vaihtuva lounasmenu. Ravintolassa on myös monipuolinen viinilista, josta löytyy vaihtoehtoja niin Ranskasta kuin muualta maailmasta.

Ravintola sijaitsee keskustassa lähellä vanhaa Porvoota ja se on perustettu historialliseen rakennukseen, jossa on aiemmin toiminut apteekki. Ravintolan yhteydessä toimii myös kahvila, jossa on monipuolinen valikoima suolaisia ja makeita herkkuja sekä erikoiskahveja.

Bistro Gustaf
Mannerheiminkatu 9, 06100 Porvoo

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Gabriel 1763

Ravintola Gabriel 1763 tarjoilee eteläeurooppalaisista ruokakulttuureista vaikutteita ammentavia annoksia. Ravintola on tunnettu erityisesti gourmetpitsoistaan, joiden pohja, tomaattikastike ja juustosekoitus valmistuvat ravintolan omilla resepteillä. Täytteet valitaan sesongin mukaan.

Gabriel 1763 sijaitsee Porvoon raatihuoneen torin laidalla historiallisessa rakennuksessa, joka on valmistunut vuonna 1763. Ravintola on saanut nimensä kaupungin entisen pormestarin Gabriel Hagertin mukaan, jonka kotitalo rakennus aiemmin oli.

Gabriel 1763
Jokikatu 20, 06100 Porvoo

6. Fryysarinranta

Fryysarinranta on pihviravintola Porvoon jokirannassa. Pihvien lisäksi ravintolan ruokalistalta löytyy esimerkiksi hampurilaisia ja kala-annoksia. Lounasaikaan ravintolassa on tarjolla saaristolaisbuffet. Suurille ryhmille on myös erikseen suunniteltuja menuja, jotka voi tilata etukäteen koko ryhmälle.

Ravintola Fryysarinrannassa voi ruokailla kauniissa maisemissa joenrantaan rakennetulla terassilla tai sisätiloissa punaisessa ranta-aitassa. Ravintola on avoinna kesän ajan huhtikuusta alkaen elokuun loppuun asti.

Fryysarinranta
Jokikatu 20, 06100 Porvoo

7. Salt

Ravintola Salt sijaitsee Porvoon vanhankaupungin sydämessä, entisen Wanha Laamanni -ravintolan tiloissa. Salt keskittyy tarjoilemaan satokauden parhaista raaka-aineista valmistettua ruokaa, joka ei keskity niinkään minkään tietyn keittiön tai ruokakulttuurin vaikutteisiin.

Saltilla on melko pelkistetty ruokalista, jossa on muutamia alku-, pää- ja jälkiruokavaihtoehtoja. Listalla löytyy myös kolmen ruokalajin menukokonaisuus, josta on saatavilla kasvisvaihtoehto. Ravintola panostaakin erityisesti kasvisruokiin, joten se on mainio vaihtoehto juuri kasvissyöjille.

Salt
Vuorikatu 17, 06100 Porvoo

8. Kiva

Viihtyisää terassia etsivän kannattaa suunnata Kivan kesäterassille, joka sijaitsee Porvoon jokirannassa. Kylmien juomien lisäksi Kivan listalta löytyy street food -tyylisiä ruokia kuten hot dogeja ja wingsejä sekä herkullisia ranskalaisia. Joka viikko tarjolla on myös livemusiikkia iltaisin.

Kiva
Itäinen Rantapromenadi 3, 06100 Porvoo

9. Bistro Sinne

Sinne on bistroravintola, josta saa laadukasta lähiruokaa ja kotimaisia makuja sisältäviä annoksia. Osan keittiössä käytetyistä raaka-aineista ravintola tuottaa itse. Ruokalistalla on erilaisia menukokonaisuuksia, joista osan sisältö vaihtelee saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan päivittäin.

Ravintola Sinne toimii Porvoon taidetehtaan tiloissa, joten ravintolavierailun yhteydessä voi tutustua taidekokoelmiin tai osallistua erilaisiin tapahtumiin. Bistrolla on myös oma pieni puoti, jossa myydään esimerkiksi maalaisleipää, hilloja ja hunajaa.

Bistro Sinne
Läntinen Aleksanterinkatu 1, 06100 Porvoo

10. El Patio

El Patio tarjoaa mahdollisuuden tehdä makumatka Espanjaan Porvoon vanhassakaupungissa. Tunnelmallisessa ravintolassa pääsee herkuttelemaan mutkattomalla ruoalla ja kesällä ruoka-annoksia ja juomia voi nauttia ravintolan sisäpihan terassilla.

El Pation ruokalistalta löytyy esimerkiksi perinteisiä espanjalaisia tapaksia, minkä lisäksi ravintolalla on kattava viinilista espanjalaisia viinejä. Ravintolassa tarjoillaa myös paellaa, joka kuuluu Espanjan klassikkoannoksiin. Paellaa halutessaan on tilauksesta ilmoitettava ravintolalle etukäteen.

El Patio
Kirkkokatu 4, 06100 Porvoo

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Visit Finland / Jussi Hellstén ja Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Seinäjoen ravintolat

Missä syödä Seinäjoella? Katso 10 ravintolavinkkiä

Kuopion ravintolat

Kuopion ravintolat – 18 vinkkiä, joiden joukosta löydät sopivan vaihtoehdon

Vantaan ulkoilualueet

Ravintolavinkit Vantaalle – 25 ruokapaikkaa, joissa makuelämys on taattu

Vanha Porvoo kuvattuna ylhäältä: mutkittelevia katuja ja värikkäitä taloja

Porvoon parhaat nähtävyydet – 16 vinkkiä onnistuneeseen lomaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja