Hyppää sisältöön

Porvoon parhaat ravintolat – 10 vinkkiä kävijälle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 06.01.2024
Porvoon ravintolat tarjoavat tunnelmallisia hetkiä ja maukkaita annoksia. Katso kaupungin parhaat ruokapaikat ja löydä suosikkisi!

1. SicaPelle

Tunnelmallinen ja pieni kellariravintola SicaPelle satsaa henkilökohtaiseen palveluun ja maailmanluokan ruokaelämyksiin. Ravintola tarjoilee vain yhdeksän ruokalajin maistelumenuja.

Ilta alkaa SicaPellen loungesta, missä kaikki kävijät otetaan nimellä vastaan, ja illalliselämys aloitetaan keittiön tervehdyksellä ja laskeutumalla rauhalliseen tunnelmaan. Kaikki seurueet saapuvat ravintolaan 15 minuutin välein, joten illallinen alkaa aina vain oman seurueen kesken. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiRavintola SicaPelle, Porvoo
Ravintola SicaPellessä on vain 28 asiakaspaikkaa, ja ravintolaan saapuu vain yksi seurue kerrallaan.

Ravintolassa on 28 asiakaspaikkaa, joten tunnelma on intiimi. Maistelumenu elää pitkin vuotta, ja siihen tehdään muutoksia noin kuukauden välein, ja kerran vuodessa kesällä se vaihtuu kerralla kokonaan. SicaPelle satsaa rohkeisiin makuihin niin lautasella kuin juomissakin, ja viinivalikoima saa monen viinintuntijan kulmat kohoamaan. Menukokonaisuuteen on saatavana myös alkoholiton juomapaketti. 

SicaPelle sijaitsee historiallisessa ympäristössä lähellä Porvoon tuomiokirkkoa. Ravintolan nimi kunnioittaa porvoolaisen kuvanveistäjän Ville Vallgrenin perintöä, ja sillä se on saanut nimensä Vallgrenin lemmikkiporsaan mukaan.

SicaPelle
Kirkkotori 3, 06100 Porvoo

2. Zum Beispiel

Ravintola Zum Beispiel tarjoilee esimerkiksi italialaisia ja meksikolaisia vaikutteita sisältäviä makuelämyksiä. Ravintolan ruokalistalta löytyy paljon pastoja ja hampurilaisia. Illallisen lisäksi ravintolasta saa lounasta ja aamiaista. Aamiainen on tarjolla koko päivän ja valittavana on erilaisia aamiaisannoksia tai meksikolaisia leipiä.

Ravintolassa huomioidaan erikoisruokavaliot erinomaisesti, ja esimerkiksi gluteeniton leipä leivotaan paikan päällä. Ravintola on avoinna päivittäin. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Zum Beispiel sijaitsee Vanhan Porvoon alueella lähellä Brunbergin myymälää. Ravintolan kautta pystyy myös tilaamaan kokkauskurssin ryhmille, jos haluaa tutustua lähemmin vaikkapa Italian tai Meksikon keittiöihin.

Zum Beispiel
Rihkamakatu 2 

3. Salt

Ravintola Salt sijaitsee Vanhan Porvoon sydämessä, entisen Wanha Laamanni -ravintolan tiloissa. Salt keskittyy tarjoilemaan satokauden parhaista raaka-aineista valmistettua ruokaa, joka ei keskity niinkään minkään tietyn keittiön tai ruokakulttuurin vaikutteisiin. 

Ravintola SaltRavintola Salt, Porvoo
Rento tunnelma näkyy myös ravintolan sisustuksessa.

Saltilla on melko pelkistetty ruokalista, jossa on muutamia alku-, pää- ja jälkiruokavaihtoehtoja. Listalla löytyy myös kolmen ruokalajin menukokonaisuus, josta on saatavilla kasvisvaihtoehto. Ravintola panostaakin erityisesti kasvisruokiin, joten se on mainio vaihtoehto juuri kasvissyöjille.

Värikkäät annokset ja tunnelmallinen sisustus saavat siihtymään Saltissa.

Ravintola Salt
Vuorikatu 17

4. Bistro Gustaf

Ranskalaisen keittiön herkuista pitävän kannattaa suunnata Porvoossa Bistro Gustafiin, jonka ruokalistalla on monia Ranskassa rakastettuja annoksia. Bistro Gustafissa on tarjolla à la carte -listan lisäksi päivittäin vaihtuva lounasmenu. Ravintolassa on myös monipuolinen viinilista, josta löytyy vaihtoehtoja niin Ranskasta kuin muualta maailmasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Bistro GustafBistro Gustaf, Porvoo
Kaunis ravintolasali henkii ranskalaista tunnelmaa.

Saatavana on monia ranskalaisen keittiön klassikoita kuten tartaria, pippuripihviä ja crème brûléeta. Lounasaikaan tarjolla on perinteinen lounasbuffet sekä salaattibuffet ja annostellut pääruoat. 

Ravintola sijaitsee keskustassa lähellä Vanhaa Porvoota ja se on perustettu historialliseen rakennukseen, jossa on aiemmin toiminut apteekki. Ravintolan yhteydessä toimii myös kahvila, jossa on monipuolinen valikoima suolaisia ja makeita herkkuja sekä erikoiskahveja.

Bistro Gustaf
Mannerheiminkatu 9, 06100 Porvoo

5. Gabriel 1763

Ravintola Gabriel 1763 tarjoilee eteläeurooppalaisista ruokakulttuureista vaikutteita ammentavia annoksia. Ravintola on tunnettu erityisesti gourmetpitsoistaan, joiden pohja, tomaattikastike ja juustosekoitus valmistuvat ravintolan omilla resepteillä. Täytteet valitaan sesongin mukaan.

Inka KhanjiGabriel 1763, Porvoo
Gabriel 1763 on erikoistunut gourmetpizzoihin, mutta ruokalistalla on myös muita vaihtoehtoja.

Gabriel 1763 sijaitsee Porvoon raatihuoneen torin laidalla historiallisessa rakennuksessa, joka on valmistunut vuonna 1763. Ravintola on saanut nimensä kaupungin entisen pormestarin Gabriel Hagertin mukaan, jonka kotitalo rakennus aiemmin oli.

Juhannuksena 2011 perustettu ravintola on mukava ja rento illallispaikka, mutta asiakaspaikkoja ravintolassa on niukasti keskeiseen sijaintiin nähden. Pöytävaraus on siis suositeltava. Kesäkaudella Gabriel 1763:n edustalle avataan 40-paikkainen terassi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gabriel 1763
Jokikatu 20, 06100 Porvoo

6. Fryysarinranta

Fryysarinranta on pihviravintola Porvoon jokirannassa. Pihvien lisäksi ravintolan ruokalistalta löytyy esimerkiksi etanoita ja kala-annoksia. Lounasaikaan ravintolassa on tarjolla saaristolaisbuffet.

Tunnelmallisessa aittarakennuksessa sijaitseva ravintola kattaa noin 150 asiakaspaikkaa, joten suosittuina iltoina Fryysarinrannassa riittää tunnelmaa. Viikonloppuisin ravintolassa on tarjolla myös livemusiikkia.

Inka KhanjiFryysarinranta, Porvoo
Kesäravintola Fryysarinranta on Porvoon tunnelmallisimpia ruokapaikkoja.

Ravintola Fryysarinrannassa voi ruokailla kauniissa maisemissa joenrantaan rakennetulla terassilla tai sisätiloissa punaisessa ranta-aitassa. Ravintola on avoinna kesän ajan huhtikuusta alkaen elokuun loppuun asti.

Fryysarinranta
Jokikatu 20, 06100 Porvoo

7. Vår

Porvoon ensimmäinen Michelin-tähdellä palkittu ravintola Vår sijaitse lyhyen matkan päässä Vanhasta Porvoosta ja tarjoilee ravintolan nimeä kantavaa maistelumenua, joka vaihtelee saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Michelin-tähden lisäksi ravintolalla on myös Michelinin vihreä tähti. 

Valoisan ravintolan valtteja ovat kauniit ja maukkaat annokset, joissa raaka-aineita käytetään yllätyksellisellä tavalla. Vaikka annokset ovat hienostuneita, on ravintolassa pyritty rentoon tunnelmaan, mikä kuuluu esimerkiksi taustamusiikissa. 

Maistelumenussa on pääsääntöisesti noin kymmenen annosta. Våriin tulee tehdä pöytävaraus. 

Vår
Papinkatu 17

8. Kiva

Kesäterassi Kiva avautuu keväisin Porvoonjoen rantapromenadilla ja tarjoilee mutkatonta terassitunnelmaa ja -ruokaa aina syyskauden alkuun saakka.

Inka KhanjiKiva, Porvoo
Kivan kesäterassi palvelee kesäkuukausina, ja talvisin ravintola ei ole avoinna.

Kesäterassilla on tarjolla street food -tyylisiä ruokia kuten wingsejä ja flatbreadeja, salaattia sekä herkullisia ranskalaisia. Saatavana on myös aamupalaa. Joka viikko tarjolla on myös livemusiikkia iltaisin.

Kiva
Itäinen Rantapromenadi 3, 06100 Porvoo

9. Bistro Sinne

Vuonna 2012 Porvoon Taidetehtaalle avattu Bistro Sinne on tunnelmallinen ja kaunis ravintola, jossa rento bistrotunnelma yhdistyy tasokkaaseen keittiöosaamiseen. Lautasella Bistro Sinnessä yhdistyvät skandinaavinen ja ranskalainen keittiö sekä suomalaiset lähituottajien raaka-aineet. 

Ruokalistalla on kolmen ja viiden ruokalajin menukokonaisuudet, mutta saatavana on myös à la carte- lista, jonka suosituin poiminta on Sinnen oma hampurilainen. Sunnuntaisin tarjolla on brunssia. 

Inka KhanjiBistro Sinne, Porvoo
Bistro Sinne on paikka, missä paikallisista raaka-aineista otetaan kaikki irti.

Ravintolaa luotsaa sen perustaja kokki Kai Kallio, mutta keittiössä häärii aika ajoin myös vierailevia keittiömestareita. Bistro Sinne on Joutsenmerkitty ravintola. 

Bistro Sinne on mukava ruokaravintola, jossa ruokailu sujuu rennosti. Palvelu on toimivaa, ystävällistä ja tarkkaa. Erikoisruokavaliot huomioidaan ravintolassa asiallisesti. 

Bistro Sinne
Läntinen Aleksanterinkatu 1, 06100 Porvoo

10. Trattoria Nonna Sophia

Vuonna 2022 Mannerheiminkadun varrella sijaitsevaan entiseen pankkirakennukseen avattu italialainen trattoria Nonna Sophia tarjoaa paitsi makumatkan Italiaan myös kauniin miljöön. 

Sisäpuolella odottaa vehreä italialaisravintola, jossa ei ole säästelty väreillä tai kasveilla. Tunnelmallinen ravintola palvelee niin lounasaikaan kuin illallisellakin. Lounaalla saatavana on monipuolinen buffet, illallisella à la carte- lista. Ravintolassa on aito pizzauuni, ja aidoista mauista vastaa italialainen pizzakokki. 

Inka KhanjiTrattoria Nonna Sophia, Porvoo
Italialainen pizzakokki takaa aidot maut, ja Nonna Sophian pizzojen vuoksi kannattaa matkustaa kauempaakin.

Erikoisruokavaliot huomioidaan erinomaisesti, ja ravintolan valkoiset pizzat toimivat mainiosti perinteisten tomaattikastikkeisten pizzojen rinnalla. 

Ravintolassa on noin sata asiakaspaikkaa, ja kesäisin myös terassi. Ruoka on yleisesti italialaisia makuja, eikä painotu erityisesti tiettyyn alueeseen. Nonna Sophian eteisessä on myös pieni myymälä, jossa on kaupan ravintolan itse maahantuomia italialaisia ruokatuotteita kuten kahvia ja öljyjä.

Trattoria Nonna Sophia
Mannerheiminkatu 9

Lue myös: Rantapallon matkaopas Porvooseen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 27 paikkaa, joita kannattaa kokeilla

Magical Pond -iglut Rukalla

Tältä näyttävät Rukan tyylikkäät lasi-iglut – sängystä näet revontulet ja valoisat kesäyöt

Porvoon hotellit

Hotellivinkit Porvooseen – 6 paikkaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan majoituksen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja