hero taustakuva

Wienin kuulut kahvilat

artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Wienin klassiset kahvilat kutsuvat rauhalliselle herkkuhetkelle kaupunkikierroksen lomassa. Wieniläisille kahvilat ovat kuin toinen koti.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 16.08.2011
facebook   whatsapp

Kahville on aina aikaa

Sacherkakun kotikaupunki tunnetaan kahvilakulttuuristaan. Kupposen ääreen istutaan pidemmin tai lyhemmin, yksin tai seurassa, aikaa viettämään tai vain pienelle paussille päivän toimien lomassa. Kahvia on tarjolla kaikissa variaatioissaan. Listalta löytyy vähintäänkin Milchkaffeeta ja Wiener Melangea – poikkeuksetta myös monen monta muuta herkullista vaihtoehtoa.

Wienin kahvilatarjonta on laaja ja moni tunnetuimmista paikoista on noussut vuosisatojen mittaan jo maailmanmaineeseen. Rantapallo esittelee Wienin yli kahdentuhannen kahvilan joukosta ne kaikkein klassisimmat.

Das Frauenhuber

Wienin vanhin kahvila on kuin toisesta maailmasta – tai ainakin toisesta ajasta. Sisustuksessa on edelleen paljon alkuperäistä. Sekä Wolfgang Amadeus Mozartin että Ludwig van Beethovenin tiedetään esiintyneen Frauenhuberissa 1700-luvun lopulla.

Das Frauenhuber
Himmelpfortgasse 6, Wien

Café Sacher

Café Sacher on kaikkien sacherkakun ystävien pyhiinvaelluspaikka. Maailmankuulu herkku on peräisin wieniläisen Hotel Sacherin konditoriasta, jossa sitä on omassa arvokkaassa ympäristössään tarjoiltu lähes 130 vuoden ajan. Ruuhka-aikoina paikka saattaa käydä niin täydeksi, että jonoja riittää kadulle saakka. Mutta aidon sacherkakun odotus kannattaa – herkullista!

Café Sacher
Philharmonikerstr. 4, Wien

Café Central

Café Centralia kutsutaan usein Wienin kauneimmaksi kahvilaksi. Centralin puitteet ovat prameat, kahvilasalia hallitsevat kattomaalaukset ja koristeelliset pylväät. Paikka oli 1800-luvulla kirjailijoiden ja taiteilijoiden kansoittama. Nykyään asiakkaiden enemmistön muodostavat turistit.

Café Central
Srauchgasse 4, Wien

Café Landtmann

Café Landtmann edustaa vanhaa Wieniä perinteisimmillään. Kuten kaavaan kuuluu, saattaa tarjoilija vieraat pöytäänsä – ja tarjoilija on Landtmannilla aina miespuolinen Herr Ober. Arvovieraat, kuten Sigmund Freud, Marlene Dietrich ja Hillary Clinton, ovat kautta vuosien viihtyneet Landtmannilla.

Café Landtmann
Dr-Karl-Lueber-Ring 4, Wien

Kaffeehaus Demel

Kahvihetki Demelillä saattaa venyä pitkäksi, jos eksyt samalla ostoksille kahvilan yhteydessä sijaitsevaan gourmet-kauppaan. Demelin herkkuja pursuileva myymälä on oiva paikka tuliaishankinnoille, joskaan ei aivan edullisimmasta päästä. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös yrityksen Demel-museo, jossa kävijä pääsee kurkistamaan syvemmälle wieniläisen kahvilakulttuurin historiaan.

Kaffeehaus Demel
Kohlmarkt 14, Wien

Teksti: Riikka Krenn

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Mielenkiintoinen artikkeli, mutta Cafe Central ei kylläkään ole Srauchgassella vaan Herrengassella. Hyvää kahvia sieltä saa jokatapauksessa, suosittelen :)


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.