Hyppää sisältöön

Kuusi hotellivinkkiä Wieniin – nuku palatsissa tai elä kuin paikallinen

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 04.10.2019
Itävallan pääkaupungin Wienin kaduilla voi ihastella monen eri aikakauden arkkitehtuuria, vierailla linnoissa ja museoissa. Lue vinkit kuuteen erilaiseen hotelliin Wienissä.

Tyylitietoiselle: The Guesthouse Hotel

Uskoisitko, että tämä Wienin tyylikkäimpiin lukeutuva hotelli oli aiemmin hostelli?

Entisen hostellin tiloihin remontoitu The Guesthouse -hotelli tähtää kotoisaan mutta eleganttiin tunnelmaan, mikä näkyy tyylikkäinä design-yksityiskohtina yhdistettynä olohuonemaiseen tunnelmaan. Kotoisan tunnelman tuovat myös lemmikit, jotka ovat tervetulleita hotelliin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellissa on neljä huoneluokkaa, joista pienimmätkin ovat yli 20 neliön. Jokaisen huoneen hintaan sisältyy neljä pulloa juomia, ja valittavana on itävaltalaista viiniä, olutta sekä alkoholittomia juomia.

Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Oopperatalon ja Albertinan-museon läheisyydessä, ja sen hinnat alkavat noin 200 eurosta yöltä.

The Guest House
Führichgasse 10, Wien

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Budjettimatkalle: Magdas Hotel

Jos hostellin tilalle voi rakentaa hotellin, voi sellaisen tehdä myös entiseen vanhainkotiin. Aiemmin vanhainkotina toiminut Magdas Hotel on värikäs, kierrätetyillä huonekaluilla sisustettu hotelli.

Hotellia pyörittää eri kansallisuuksista koostuva ryhmä ammattilaisia, joista osa on tullut maahanmuuttajina tai pakolaisina maahan. Nuorekas hotelli tuntuu kansainvälisine ilmapiireineen lähes hostellilta.

Magdas Hotel sijaitsee Prater-puiston liepeillä asutusalueella, josta pääsee kävellen kaupungin keskustaan noin 20 minuutissa.

Huoneiden hinnat ovat edulliset, sillä kahden hengen huoneen voi suosituimman sesongin ulkopuolella saada noin 70 eurolla. Hotellissa on kaksi esteetöntä huonetta. Hotelli sopii myös perheille, sillä suurin huone tarjoaa nukkumatilaa jopa kuudelle hengelle.

Magdas Hotel
Laufbergergasse 12, Wien

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Herkuttelijalle: Hotel Sacher

Suklaakakun tuoksuiset saippuat ja shampoot, kahvikone Sacher-kakkukuutioilla ja aito, alkuperäinen Sacher-kakkuresepti ovat Hotel Sacherin vetonauloja. Oletko koskaan ajatellut, että kuuluisa Sacher-kakku syntyi Itävallassa ja että sen salainen resepti löytyy hotellista?

Perhehotelli on perustettu jo vuonna 1876, minkä huomaa yhä hotellin tunnelmasta. Hotellissa on kokolattiamatot ja vanhan maailman tunnelmaa. Sen seiniä koristavat hotellin eliittimaineen luojan Anna Sacherin maalaukset.

Hotellin palveluihin kuuluu kaikissa pyynnöissä auttava concierge eli hotelliportieeri, spa ja kuntosali, mutta historialliseen rakennukseen ei ole voitu rakentaa uima-allasta.

Halvimman budjetin kohde Hotel Sacher ei ole, sillä kahden hengen huoneesta saa helposti maksaa noin 500 euroa. Jos huone on liian kallis, mutta haluat maistaa alkuperäistä sacherkakkua, pistäydy hotellin yhteydessä toimivassa Cafe Sacherissa.

Huoneita on 150, ja ne jakautuvat deluxe- ja sviittiluokkiin. Parvekkeellisista sviiteistä näkee Oopperatalolle ja Albertina-museoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotel Sacher
Philharmonikerstraße 4, Wien

Paikalliselämysten etsijälle: Grätzl Hotel

Grätzl Hotel mainostaa olevansa ammattilaisten vastaus Airbnb-trendille: hotelli on ulkoistanut osan palveluistaan kumppaniyritysten verkostolle, joka koostuu lähialueen paikallisista yrittäjistä. Haluatko etsiä aamiaisen, paikallisvinkkejä tai cocktail-baarin? Etsi hotellin kumppanilistasta sopiva paikallinen ja lähde vierailulle naapuriin.

Hotellilla on yhdeksän huonetta, joissa on hotellihuoneen perusmukavuudet. Huoneet on remontoitu vanhoihin liiketiloihin, ja ne muistuttavat kodinomaisia huoneistohotelleja. Suuri osa niistä sijaitsee katutasossa.

Grätzl Hotel
Favoritenstrasse 17/3-5, Wien

Esteetön: Boutiquehotel Stadthalle

Ekologinen Boutiquehotel Stadthalle on tietoisen matkailijan valinta, sillä hotelli pyrkii lajittelemaan ja kierrättämään kaiken roskansa. Vieraan kuitenkaan tarvitse vaivata päätään, sillä hotellihenkilökunta tekee ekologisuudesta matkailijalle mahdollisimman helppoa.

Myös muissa hotellin tavoitteissa korostuvat vihreät arvot aina luomuaamiaisista aurinkopaneeleihin. Hotellivieraat voivat nauttia myös laventelinkukkien täyttämästä kattoterassista, joten jos ajoittaa matkansa kesäkuuhun, voi nähdä kauniit laventelin kukinnot.

Boutiquehotel Stadthallessa on 79 huonetta, jotka jakautuvat edulliseen budjettihuoneeseen, standard-, comfort- ja superior-luokkiin sekä minisviitteihin. Hotellissa on myös perhehuoneita ja kaksi esteetöntä huonetta, jotka ovat standard- ja comfort-luokissa. Hotellin edullisimmat huoneet ovat noin sata euroa yöltä.

Boutiquehotel Stadthalle
Hackengasse 20, A-1150 Wien

Ylellinen: Hotel Imperial

Wienin hienoista hotelleista näyttävin on Hotel Imperial, joka rakennettiin vuonna 1863 Württembergin prinssin käyttöön ja on osa Luxury Collection -hotellien ketjua. Jos haluaa yöpyä yhden tai kaksi yötä Wienissä kuin kuninkaallinen, Wienissä ei ole näyttävämpää yösijaa kuin Hotel Imperial.

Hotelli on rakennettu palatsiksi, joten sen 138 huoneesta yksikään ei ole samanlainen. Huoneiden hinnat ovat yhtä ylelliset kuin palatsin palvelutkin: halvimmillaankin kahden hengen huoneesta saa helposti maksaa lähes 500 euroa.

Palvelu on kuitenkin erinomaista, eikä suussa sulavaa ruokaa etsivienkään tarvitse lähteä kauas: Hotel Imperialin läheisyydessä sijaitsee 1930-luvun tyyliin sisustettu, palkittu Michelin-ravintola OPUS.

Hotel Imperial
Kärtner Ring 16, Wien

>> Lue lisää vinkkejä Wieniin!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Wienin parhaat nähtävyydet

Wienin tärkeimmät nähtävyydet – 11 kohdetta, joita ei kannata jättää väliin

Wienin katukuvaa, raitiovaunu auringonlaskussa.

Austrian Airlines aloittaa lennot Rovaniemeltä: suora lentoreitti Wieniin

Kesän 2020 matkatoimistojen uutuudet

Kokeile tulevana kesänä jotain uutta – tässä ovat matkatoimistojen kesän 2020 uutuuskohteet

Budjettivinkit Wieniin

Näin onnistuu halpa loma Wienissä – lue budjettivinkit

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja