Hyppää sisältöön

Wien hemmottelee herkuttelijaa – katso kymmenen ravintolavinkkiä ja löydä kaupungin kiinnostavat makuelämykset

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.11.2019
Wienissä on mainio ravintolatarjonta, joten valinnanvaraa riittää eri budjeteille ja mieltymyksille. Katso tästä kymmenen herkullista ravintolavinkkiä ja nauti lomalla hyvästä ruoasta!

1. Schnitzelwirt

Perinteisiä itävaltalaisia makuja etsivän matkailijan kannattaa suunnata Wienissä Schnitzelwirt-ravintolaan. Ravintolassa pääsee maistamaan esimerkiksi klassikkoannos wiener schnitzeliä eli wieninleikettä. Suuri leike syödään usein perunasalaatin kanssa, mutta halutessaan lisukkeeksi voi valita esimerkiksi salaattia. Ravintolan listalta löytyy myös muita leikkeitä.

Schnitzelwirt sijaitsee Wienin 7. kaupunginosassa noin 15 minuutin kävelymatkan päässä esimerkiksi Wienin taidehistorialliselta museolta. Ravintola on auki maanantaista lauantaihin, ja varauksen voi halutessaan tehdä puhelimitse.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Schnitzelwirt
Neubaugasse 52, 1070 Wien

2. IKO

IKO Kitchen & Bar tarjoilee Aasian keittiöiden herkkuja modernilla otteella. Ravintolan listalta löytyy esimerkiksi sushia, aasialaistyylisiä tapasannoksia ja riisin tai nuudelien kanssa tarjoiltavia pääruokia. Annokset ovat melko suuria, joten tilatessa kannattaa pitää maltti mielessä.

IKO sijaitsee kätevästi Wienin vanhassakaupungissa lähellä kiinnostavia nähtävyyksiä. Stephansdom-tuomiokirkolle pääsee viidessä minuutissa kävellen ravintolalta. Ravintola tarjoilee lounasta ja illallista maanantaista lauantaihin, ja pöytävaraus on mahdollista tehdä illalliselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IKO Kitchen & Bar
Wipplingerstrasse 6, 1010 Wien

3. Motto am Fluss

Motto an Fluss sijaitsee upealla paikalla Tonavan kanavan rannalla. Ravintolan ruokalistalla on kansainvälisen keittiön herkkuja, joihin on yhdistetty itävaltalaisia vaikutteita. Listalta löytyy esimerkiksi liha- ja kala-annoksia sekä pastaa.

Motto am Fluss on hieman hintavampi, sillä pääruoat maksavat reilut 20 euroa. Ravintolassa voi nauttia lounasta tai illallista maanantaista perjantaihin sekä sunnuntaisin. Lauantaisin tarjolla on vain illallista. Pöytävarauksen voi tehdä netissä tai suuremmille ryhmille puhelimitse.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motto am Fluss
Franz Josefs Kai 2, 1010 Wien

4. Budapest Bistro

Budapest Bistro on mainio vaihtoehto aamiais- tai brunssipaikaksi myös pidempään nukkuville lomailijoille, sillä aamiaista on tarjolla aamusta iltaan. Aamiaisannosten lisäksi ravintolan listalta löytyy myös salaatteja ja täytettyjä leipiä. Ravintola panostaa laadukkaisiin ja tuoreisiin raaka-aineisiin.

Budapest Bistro sijaitsee Wienin 5. kaupunginosassa, lähellä Tonavasta haarautuvaa Wien-sivujokea. Ravintola on auki päivittäin aamukahdeksasta iltakahdeksaan, ja halutessaan pöytävarauksen voi tehdä etukäteen ravintolan nettisivujen kautta.

Budapest Bistro
Pilgramgasse 10, 1050 Wien

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Pizza Randale 1050

Wienissä on monia maittavia pizzapaikkoja, joista yksi on Pizza Randale 1050. Perinteisten klassikkopizzojen lisäksi pizzerian ruokalistalta löytyy myös vaihtoehtoja hieman erikoisemmilla täytteillä. Ravintolalla on myös kausittain vaihtuvia erikoispizzoja.

Pizza Randale 1050 sijaitsee Wienin 5. kaupunginosassa, mutta ravintola on avannut myös toimipisteen 2. kaupunginosaan. Erityisesti illallisaikaan ravintolassa riittää asiakkaita, joten välttääkseen odottelua kannattaa pöytävaraus tehdä etukäteen puhelimitse.

Pizza Randale 1050
Kettenbrückengasse 1, 1050 Wien

6. Café Sacher

Suklainen sacherkakku on yksi Itävallan tunnetuimpia herkkuja, jota kannattaa maistaa Wienin-lomalla. Yksi kaupungin kuuluisimmista kahviloista on Hotel Sacherin yhteydessä sijaitseva Café Sacher. Kahvilassa pääsee testaamaan alkuperäisellä, salaisuutena säilytetyllä, reseptillä valmistettua sacherkakkua.

Café Sacher on avoinna joka päivä aamusta keskiyölle. Sacherkakun lisäksi kahvilasta saa myös muita perinteisiä itävaltalaisia ruokia. Varauksen kahvilaan voi tehdä netissä. Myös koirat ovat kahvilaan tervetulleita.

Café Sacher
Philharmonikerstraße 4, 1010 Wien

7. Palmenhaus

Palmenhaus-ravintola tarjoaa mahdollisuuden syödä tai kahvitella hieman eksoottisemmassa ympäristössä. Ravintola, jonka yhteydessä toimii myös kahvila ja baari, sijaitsee nimittäin kasvien täyttämässä lasitalossa. Palmenhausin lista yhdistelee itävaltalaisia ja välimerellisiä vaikutteita. Peruslistan lisäksi ravintolalla on myös päivittäin vaihtuvia annoksia sekä illallisella että lounaalla.

Palmenhaus sijaitsee Wienin Burggarten-puiston laidalla 1. kaupunginosassa. Ravintola on auki päivittäin aamusta keskiyöhön.

Palmenhaus
Burggarten 1, 1010 Wien

8. Mae Aurel

Monipuolinen Mae Aurel sopii niin aamiais- kuin brunssipaikaksi, mutta ravintolassa on tarjolla myös lounasta ja illallista joka päivä. Wienin 1. kaupunginosassa sijaitsevan ravintolan listalta löytyy esimerkiksi klassisia brunssiannoksia, salaatteja, hampurilaisia ja pihvejä. Listalla on myös runsaasti vaihtoehtoja kasvissyöjille ja vegaaneille.

Mae Aurel
Salzgries 3, 1010 Wien

9. Le Bol

Le Bol on ranskalaistyylinen ravintola, jossa tarjolla on ranskalaisen keittiön makuja, kuten quiche-piirakoita ja sipulikeittoa. Tämän lisäksi listalla on esimerkiksi runsaasti erilaisia salaatteja ja täytettyjä patonkeja, joten ravintola on mainio lounaspaikka. Ravintolalla on myös pitkä lista ranskalaisia viinejä.

Le Bol sijaitsee lähellä Stephansplatz-aukiota Wienin vanhassakaupungissa. Ravintola on avoinna päivittäin, ja pöytävarauksen sinne voi tehdä vain paikan päällä.

Le Bol
Neuer Markt 14, 1010 Wien

10. Gorilla Kitchen

Kesken nähtävyyskierroksen ei välttämättä malta pysähtyä syömään pitkän kaavan mukaan. Lähellä Belvederen palatsia sijaitseva Gorilla Kitchen tarjoaa maukasta ja nopeaa ruokaa, kuten burritoja ja täytettyjä leipiä.

Gorilla Kitchen on edullinen vaihtoehto myös budjettimatkailijoille, sillä burriton tai leivän saa alle kympillä. Ravintolassa on runsaasti istumapaikkoja eikä se ota varauksia.

Gorilla Kitchen
Gußhausstraße 19, 1040 Wien

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Wienin parhaat nähtävyydet

Wienin tärkeimmät nähtävyydet – 11 kohdetta, joita ei kannata jättää väliin

Wienin katukuvaa, raitiovaunu auringonlaskussa.

Austrian Airlines aloittaa lennot Rovaniemeltä: suora lentoreitti Wieniin

Kesän 2020 matkatoimistojen uutuudet

Kokeile tulevana kesänä jotain uutta – tässä ovat matkatoimistojen kesän 2020 uutuuskohteet

Budjettivinkit Wieniin

Näin onnistuu halpa loma Wienissä – lue budjettivinkit

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja