Hyppää sisältöön

Näin onnistuu halpa loma Wienissä – lue budjettivinkit

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.01.2020
Itävallan pääkaupunki Wien on monipuolinen kulttuurikohde, johon voi tutustua myös pikkurahalla.

1. Varaa halpalennot Wieniin

Kulttuurielämyksistään ja kauniista arkkitehtuuristaan tuttu Wien on suomalaisille pienen budjetin matkailijoille nykyisin mukavan helppo kohde. Halpalentoyhtiö Lauda liikennöi Suomesta keväästä 2020 lähtien suorilla lennoilla Wieniin paitsi Helsinki-Vantaalta myös Lappeenrannan lentoasemalta.

Suorat lennot maksavat halvimmillaan hieman yli 20 euroa suunnalta, mutta hintaan sisältyy vain pienikokoinen käsimatkatavaralaukku. Suora lento Helsingistä Wieniin kestää kaksi ja puoli tuntia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Löydä halvat lennot Wieniin!

2. Valitse halvin juna keskustaan

Wienin lentoasemalta pääsee keskustaan useilla eri kulkuvälineillä, mutta halvin tapa on hypätä julkisen liikenteen verkoston S7-junaan. Se vie 25 minuutissa Wienin päärautatieasemalle, joka tunnetaan myös Wien Mitte -asemana. Junamatka maksaa 3,90 euroa.

ShutterstockBudjettivinkit Wieniin
Ole tarkkana, kun valitset junan Wienin lentoasemalla. Hintaeroa voi olla lähes kymmenen euroa.

Belvederen alueella sijaitsevalta asemalta on mainiot jatkokulkuyhteydet muualle Wieniin.

3. Majoitu halvalla

Budjettimatkailija majoittuu Wienissä edullisesti, sillä kaupungissa on saatavilla monipuolisesti paitsi halpoja hotelleja myös vielä edullisempia hostelleja. Wienistä voi löytää vaivatta siistin kolmen tähden hotellin noin 50 eurolla yötä kohden. Edullisiakin hotelleja on saatavilla noin parin kilometrin päässä keskeisimmiltä nähtävyyksiltä.

Budjettihotellien lisäksi Wienissä on myös erinomainen hostellitarjonta, ja halvimmillaan yö jaetussa makuusalissa maksaa reilut kymmenen euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Löydä halpa hotelli Wienistä!

4. Herkuttele take away -eväillä

Kun haluat syödä edullisesti mutta budjetilla, tarjoavat Wienin lukuisat voileipäkahvilat ratkaisun ongelmaan. Pitkin kaupunkia sijaitsevat kahvilat tarjoavat monenlaisia täytettyjä voileipiä pikkurahalla.

Eväät voi syödä joko paikan päällä kahvilassa tai napata mukaan – kaupunkilaisten tapoihin kuuluu nautiskella leivistä jopa kävellessä.

5. Pikkurahalla korkeakulttuurin ääreen

Wienin valtionooppera on kaupungin tunnetuimpia kohteita, eikä oopperaelämystä kannata jättää väliin suolaisen hintalapun pelossa. Jokaiseen esitykseen on saatavilla seisomapaikkoja, ja liput maksavat kymmenen euroa.

ShutterstockBudjettivinkit Wieniin
Oopperaelämyksestä ei tarvitse maksaa Wienissä maltaita.

Seisomapaikkoja ostaville asiakkaille on oma lippuluukkunsa, joka sijaitsee Operngasse-kadulla. Lipunmyynti avautuu 80 minuuttia ennen esitystä.

6. Shoppaile markkinoilla

Edullisten ruokaelämysten ja uniikkien kirpputorilöytöjen vuoksi kannattaa suunnata keskustan tuntumassa sijaitseville Naschmarkt-markkinoille, joissa myydään mielenkiintoisia ruokatuotteita paitsi Itävallasta myös muualta maailmasta.

Samoilla markkinoilla toimii lauantaisin jo klassikon aseman saanut kirpputori, jossa paikalliset myyvät tavaroitaan. Parhaiden löytöjen takaamiseksi saavu paikalle jo kirpputorin avautuessa, puoli seitsemältä aamulla. Naschmarktin kirpputori on avoinna iltapäiväkahteen saakka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

7. Hyödynnä julkista liikennettä

Wien on melko laajalle levittynyt kaupunki, mistä syystä kaupungissa voi tulla tarpeelliseksi liikkua myös muuten kuin jalan. Kaupungin julkisen liikenteen verkosto on kattava ja melko edullinen, sillä matkalippu maksaa hieman yli kaksi euroa.

Keskustaan on kuitenkin helppo tutustua kävellen, sillä ostoskatujen lisäksi lukuisat mielenkiintoiset nähtävyydet ja kauniit rakennukset sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan.

8. Nauti huvipuistotunnelmasta ilmaiseksi

Wienin näyttävimpiin kohteisiin lukeutuu Praterin huvipuistoalue, jonne pääsee vierailemaan ilmaiseksi. Karnevaalitunnelma vie nopeasti mukanaan, ja jos rahaa on vain yhteen laitteeseen, kannattaa ehdottomasti valita yli sadan metrin korkeuteen kohoava Prater Turm -ketjukaruselli. Laitelippu maksaa viisi euroa.

Praterin alueen yhteydessä on tunnelmallinen viheralue, joka on erinomainen piknik-kohde. Lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsee myös Tonavan ranta.

>> Lue lisää vinkkejä Wieniin!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Wienin parhaat nähtävyydet

Wienin tärkeimmät nähtävyydet – 11 kohdetta, joita ei kannata jättää väliin

Wienin katukuvaa, raitiovaunu auringonlaskussa.

Austrian Airlines aloittaa lennot Rovaniemeltä: suora lentoreitti Wieniin

Kesän 2020 matkatoimistojen uutuudet

Kokeile tulevana kesänä jotain uutta – tässä ovat matkatoimistojen kesän 2020 uutuuskohteet

Wien hemmottelee herkuttelijaa – katso kymmenen ravintolavinkkiä ja löydä kaupungin kiinnostavat makuelämykset

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja