Hyppää sisältöön

Tutustu Pietarin ravintoloihin ja löydä maukkaat paikallisherkut – kuusi vinkkiä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.09.2019
Palatseistaan tunnettu Pietari hemmottelee matkailijaa monipuolisella ravintolavalikoimalla. Tutustu näihin ravintoloihin Pietarissa!

Korushka

Keskellä Pietaria sijaitsevasta Korushka-ravintolasta avautuu vaikuttava panoraamanäkymä Nevajoelle ja Eremitaasiin. Ravintola tarjoilee eurooppalaista ja kaukasialaista keittiötä yhdistäviä ruokalajeja – valinnanvaraa löytyy aina kebabista ja pastasta georgialaisiin herkkuihin kuten veneenmuotoiseen adjarian khachapuri -piirakkaan.

Ravintolassa on kaksi tilavaa ruokasalia, joihin mahtuu 340 henkilöä sekä terassi. Useisiin Pietarin ravintoloihin kannattaa tehdä varaus etukäteen, mutta Korushkassa voi löytää pöydän myös ilman varausta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Korushka on osa Ginza Project -ravintolaketjua, jolla on pisteitä myös Moskovassa, New Yorkissa ja Lontoossa.

Korushka
Zayachiy-saari, 3 Petropavlovskaya Krepost

Grand Café Provence

Kolmimastoinen Flying Dutchman -laiva, jossa Café Provence -ravintola toimii, on aitiopaikka jokimaiseman katseluun. Flying Dutchman on kopio hollantilaislaivaston laivoista vuodelta 1748, ja sen sisällä voi eläytyä 1700-luvun hienoimpien matkojen tunnelmaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Flying Dutchmanissa on neljä ravintolaa ja kesäterassi. Kolmesta ravintolasta erityisesti Café Provancessa voi viettää hienoa illallista kohtuulliseen hintaan, sillä laivan ravintolat ovat paikallisella mittapuulla kalliihkot. Suomalaiseen hintatasoon tottuneelle hinnat ovat kuitenkin jopa halvat: esimerkiksi Venäjällä tunnetut Kievin kanan tai Stroganov-kastikkeen saa alle 20 eurolla.

Grand Café Provence
Mytninskaya Nab. 6, Pietari

The Foundry (Kuznya)

Pietarin uusimmalla alueella, Uuden Hollannin saarella, on monia hyviä ravintoloita, joista Kuznya on kenties maineikkain ja tunnetuin. Pietari Suuri käytti nykyistä ravintolarakennusta valimona, mistä tulee myös ravintolan nimi kuznya.

Rakennus jakautuu kahteen osaan: Kuznyahouse-ravintolaan ja Kuznya Cafe -kahvilaan. Edellä mainittu on tunnettu rentona kaupunkilaisten olohuoneena, jossa voi käydä kuuntelemassa musiikkia, syömässä ja juomassa. Vuonna 2018 uudistettu ruokalista keskittyy paikalliseen ruokaan, jossa painottuvat kunkin vuodenajan erikoisuudet.

Kuznya Cafen perusajatuksena on yksinkertainen ja terveellinen ruoka. Ravintolan ruokalistalta löytyy niin savustettuja ruokia, pizzaa, voileipiä kuin perinteisiä venäläisiä klassikoitakin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos haluat nauttia gruusialaisen keittiön antimista, vieraile myös Uuden Hollannin saarella sijaitsevassa Dzamiko-ravintolassa.

The Foundry (Kuznya)
Uuden Hollannin saari, Admiralteysky Canal Embankment, 2, Pietari

Fillin’ Good

Halpaa pikkupurtavaa, maukasta pubiruokaa ja paikallisia pienpanimo-oluita tarjoava Fillin’ Good on uniikki olutravintola Pietarissa. Ravintolan valikoimiin kuuluu 600 erilaista pulloa oluita sekä enimmäkseen grillattuja tai savustettuja pubiherkkuja.

Ruokalistan painopiste on oluen kanssa tarjottavissa naposteltavissa, joten vatsaansa täällä ei välttämättä kannata täyttää. Olutta rakastavalle pubi on kuitenkin yksi Pietarin pakollisista kohteista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Fillin’ Good
28 Zhukovskogo St.

Mindal Cafe

Halpaa mutta herkullista ruokaa etsivälle hyvä valinta on Mindal, joka on pieni perheravintola Nevajoen varressa. Perheravintolaa pitää kokki Marina Naumova, joka on erityisesti kaukasialaisten herkkujen valmistaja. Ravintolassa voi maistaa myös monia tunnettuja venäläisiä keittoja, salaatteja ja pastaa.

Mindal Cafe
Angliskaja Nab. 26, Pietari

Pizza 22 cm

Tuliko venäläisestä ruoasta ähky? Pohjoisen Venetsiana tunnetussa Pietarissa voi heittäytyä myös italialaistunnelmaan Pizza 22 cm -ravintolassa, jonka ensimmäinen pizzeria avattiin vuonna 2015. Pizzeria tarjoilee napolilaista pizzaa, ja sen salaisuus on täplikäs pizzapohja, jonka on annettu valmistusvaiheessa kohota vuorokauden verran.

Pizza 22 cm -ketjulla on Pietarissa neljä ravintolaa, joista yksi on alle kilometrin päässä Eremitaasin museosta.

Pizza 22 cm
Bolshaya Konushennaya St., 2, Pietari

>> Lue lisää vinkkejä Pietariin!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suklaalähde

Tältä näyttää Tallink Siljan uudistunut buffet – tarjolla yli 100 ruokalajia

Ravintola Palace

Tässä ovat Suomen Michelin-ravintolat 2024 – mukana kaksi uutta ravintolaa

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Mitä tarkoittaa mannermainen aamiainen?

Selitys yleiselle hotellitermille: mitä mannermainen aamiainen tarkoittaa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja