Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tiesitkö, että Dubaissa viikonloppua vietetään eri päivinä kuin Suomessa – ja siihen liittyy kostea perinne

Shutterstock artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Dubaissa brunssi tarkoittaa jotain aivan muuta kuin mihin olet tottunut.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 01.10.2018
facebook   whatsapp

Dubaissa perjantaina on jo viikonloppu

Kaikki osaavat odottaa ylelliseltä Dubailta tyylikkäitä ravintoloita, mutta joko tiesit, milloin keittiöt todella panevat parastaan? Brunssi on Dubaissa varsinainen paikallinen instituutio.

Suomalaisten kahviloiden brunsseihin tottuneen matkailijan leuka loksahtaa Dubain klassisella viikonloppubrunssilla. Pöydät notkuvat, alkoholi virtaa ja asiakkailla on parhaat päällä. Erityisesti perjantai on suosittu päivä käydä brunssilla.

Dubaissa brunssilla ei ole mitään tekemistä aamiaisen kanssa. Kyseessä on tavallista tuhdimpi ja kosteampi lounasbuffet, jonka antimia pääsee nauttimaan pitkälle iltapäivään. Ja kyllä – täällä alkoholi on Dubaille epätyypilliseen tapaan isossa roolissa.

Brunssikulttuuri onkin ainakin tietyissä paikoissa osa Dubain vähemmän tunnettua huvielämää, ja pitkän kaavan mukaan nautitun aterian jälkeen saatetaan siirtyä baariin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että humalassa esiintyminen julkisilla paikoilla ei ole Dubaissa hyväksyttyä.

Erityisesti paikalliselle expat-väestölle eli Dubaissa työkomennuksella oleville ulkomaalaisille brunssi on usein viikoittainen perinne, jossa tavataan ystäviä ja kollegoita ja käydään näyttäytymässä. Matkailijalle yltäkylläinen pitopöytä on elämys.

Entä miksi brunssille suunnataan juuri perjantaina? Dubaissa ja muualla Arabiemiraateissa viikonloppua vietetään lauantain ja sunnuntain sijaan perjantaina ja lauantaina. Perjantai on muslimien pyhä päivä, kun taas sunnuntai on tavallinen arkipäivä.

Mitä odottaa brunssilta Dubaissa?

Brunssia kannattaa kokeilla ainakin kerran Dubain-loman aikana joko perjantaina tai lauantaina. Vaihtoehtoja löytyy hintavasta ja ylellisestä aina rennompiin ja yksinkertaisempiin vaihtoehtoihin. Brunsseja on saatavilla niin luksushotelleissa kuin yksittäisissä ravintoloissakin.

Klassinen brunssi on jättimäinen noutopöytä, mutta myös erikseen tilauksen mukaan tehtävät annokset ovat yleistymässä. Kaikissa brunsseissa on kuitenkin yleensä pakettihinta, johon sisältyy tietyt ruoat ja juomat.

Mieti haluatko brunssin, jossa on tarjolla vähän kaikkea tai tiettyä teemaa mukailevan brunssin, joka on erikoistunut esimerkiksi aasialaistyyppisiin ruokiin.

Inka KhanjiKaikki mitä haluat tietää Dubain brunssikulttuurista
Atlantis The Palm -hotellissa on tarjolla erilaisia brunsseja perjantaisin ja lauantaisin.

Brunssien hinta vaihtelee ravintolan ja asiakkaan valitseman juomapaketin mukaan, mutta keskimäärin hinnat alkavat noin 20 eurosta. Luksusbrunssit saattavat maksaa jopa yli 150 euroa.

Brunsseja voi ostaa ilman alkoholitarjoilua tai alkoholijuomien kera. Kuplajuomat ovat usein oleellinen osa brunssia. Westin Mina Seyahi -hotellin kuuluisa Bubbalicious-brunssi ei olekaan saanut nimeään vahingossa.

Tarkista etukäteen mihin aikaan valitsemasi ravintola tarjoilee brunssia ja tee tarvittaessa pöytävaraus. Tyypillinen brunssiaika alkaa Dubaissa puolenpäivän aikaan ja jatkuu noin kello neljään.

Brunssille kannattaa pukeutua siististi. Jos lähdet syömään luksushotellin ravintolaan, voit halutessasi todella panostaa pukeutumiseen. Asiakaskunta on usein tyylikästä.

Jos matkustat Dubaihin lasten kanssa, selvitä jo etukäteen mitkä brunssit sopivat parhaiten perheille. Osa hotelleista ja ravintoloista tarjoaa lapsiystävällisiä brunsseja, joissa on järjestetty viihdykettä perheen pienimmille. Tarjolla voi olla kaikkea kasvomaalauksesta leikkihuoneisiin ja videopeleihin.

Lue myös: Dubain parhaat ravintolat – 10 vinkkiä

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.