Hyppää sisältöön

Vietnamin parhaat rannat – 6 palmuparatiisia, jotka haluat löytää nyt

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 29.08.2019
Vietnam haastaa Kaakkois-Aasian lomajätit leveillä rannoillaan, edullisella hintatasollaan ja trooppisen lämpimällä ilmastollaan. Katso esittelyt kuudesta rantakohteesta, joissa pääset nauttimaan Vietnamin parhaista maisemista.

1. Nha Trang

Nha Trangin pitkät rannat lukeutuvat kiistatta Vietnamin parhaisiin. Tämä noin 400 000 asukkaan kaupunki tarjoaa hyvät puitteet lomailuun: alueen ruoka on erinomaista, hotellit tasokkaita ja yöelämääkin löytyy. Nha Trangia verrataan usein Thaimaan Phuketiin. Rannat ovat pitkiä ja yöelämä vilkasta.

Nha Trangin vedet ovat kirkkaat ja lähisaaret sopivat hyvin snorklaukseen, sukellukseen ja muuhun vesiurheiluuun. Tutustu esimerkiksi Hon Mieun ja Hon Mun saariin. Erityisesti Hon Munin meripuisto kuuluu maan parhaisiin snorklaus- ja sukelluspaikkoihin. Paras sukelluskausi on kesä–syyskuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockVietnamin parhaat rantakohteet
Nha Trangilla pääsee nauttimaan pitkistä hiekkarannoista, mutta kaupungissa voi rantamaisemien lisäksi katsella myös pilvenpiirtäjiä.

Nha Trangin saariston suurin saari Hon Tre pitää sisällään Vinpearl Resortin, jonne kuljetaan yli kolmekilometrisellä köysiradalla meren ylitse. Myös saaren huvipuisto Vinpearl Land on lapsiperheiden mieleen.

>> Lue Nha Trangin kohdeopas

2. Phú Quốc

Phú Quốcin voi luokitella Vietnamin rantakohteista parhaiten kategoriaan paratiisisaari: turkoosia vettä, komeita palmuja, valkoista hiekkaa. Long Beach on saaren matkailukeskittymä, jossa on välillä melko vilkasta, mutta sen ulkopuolelta voi löytää hyvinkin rauhallisia ja vähäväkisiä rantoja.

ShutterstockVietnamin parhaat rantakohteet
Phú Quốcin saari on todellinen rantaparatiisi, joka on nykyisin Vietnamin suosituimpia rantakohteita.

Kohteen suosio on noussut viime vuosina, joten alueella on erinomaiset matkailupalvelut: hotelleja ja ravintoloita riittää. Matkailun ohella saaren merkittävimpiä elinkeinoja ovat kalastus ja pippurinviljely.

Phú Quốcin saari sijaitsee Siaminlahdella lähellä Kambodžan rajaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Đà Nẵng

Đà Nẵng on suosittu lomakohde ja noin miljoonan asukkaan kaupunki Vietnamin itärannikolla. China Beachiksi kutsuttu ranta-alue ulottuu kaupungista noin 30 kilometrin matkan etelään. Seudun leveillä, palmujen reunustamilla rannoilla hiekka on pehmeää ja aurinko kuuma, mutta meri ajoittain liian villi uimiseen.

ShutterstockVietnamin parhaat rantakohteet
Miljoonakaupungissa paratiisimainen palmuranta ei ole kovin kaukana.

Đà Nẵngin aluetta on kehitetty määrätietoisesti ja alueen hotellitarjonta on laaja. Ranta-alueella on paljon suuria resort-tyyppisiä hotelleja ja matkailijoiden palveluja: kylpylöitä, golfkenttiä ja ostosmahdollisuuksia. Đà Nẵngissa on helppo yhdistää rantalomailu ja moderni kaupunkielämä. Upea historiallinen Hoi Anin kaupunki sijaitsee vain noin 30 kilometrin päässä.

>> Katso kuvat upeasta Hoi Anista

>> Lue Đà Nẵngin kohdeopas

4. Halonginlahti

Halonginlahden yli tuhat kalkkikivisaarta jännittävine luolineen luovat satumaisen maiseman, jota saavutaan ihailemaan kaikkialta maailmasta. Halonginlahti on erittäin suosittu käyntikohde, ja ajoittain turisteja parveilee saarilla suorastaan liiaksi saakka. Paikka on silti kaiken vaivan arvoinen kerran elämässä -kokemus. Halonginlahti on nimetty Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1994.

ShutterstockVietnamin parhaat rantakohteet
Halonginlahden maisema on Vietnamin kuuluisimpia, ja useille matkailijoille paikka, joka on koettava Vietnamin-loman aikana.

Halonginlahdella tärkeintä ovat maisemat. Uiminen täällä jakaa mielipiteitä: osalla seudun rannoista veteen pulahtaminen on helppoa ja turvallista, mutta jos veteen lähdetään veneestä, saattavat merivirrat tai vilkas veneliikenne yllättää ja aiheuttaa riskejä. Toimi siis aina tilanteen mukaan ja veneretkillä noudata paikallisten ohjeita.

>> Yli tuhat merestä nousevaa kivistä saarta – Halonginlahti on nähtävä

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Mũi Né

Mũi Né on Ho Chi Minh Cityn eli Saigonin lähellä sijaitsevan Phan Tietin rantakohde ja Vietnamin suosituin paikka leija- ja purjelautailijoiden keskuudessa. Tuuliolosuhteet ovat näihin lajeihin parhaimmillaan marras- ja huhtikuun välisellä kaudella.

ShutterstockVietnamin parhaat rantakohteet
Jos kaipaat rauhallista lomakohdetta Vietnamissa, suuntaa Mũi Néen.

Alue on hyvin tunnettu myös näyttävistä hiekkadyyneistä, jotka luovat rantaparatiisiin omintakeisen maiseman. Mũi Né on rauhallinen lomakohde, jonka hintataso on vielä toistaiseksi mukavan edullinen.

6. Con Dao

Syrjäinen Con Dao toimi Vietnamin sodan aikana pahamaineisena vankileirinä. Paikka on vielä toistaiseksi hiljainen ja vähemmän tunnettu, mutta kohde kiehtoo erikoisuutta etsiviä matkailijoita. Pieni saariryhmä sijaitsee Vietnamin etelärannikon edustalla. Saari sopii hyvin sukellukseen, sillä vesi on kirkasta ja vedenalainen elämä vilkasta.

ShutterstockVietnamin parhaat rantakohteet
Con Daon saari on hurjasta historiastaan huolimatta nykyisin varsin rauhallinen lomakohde.

Verinen historia näkyy lomasaarella pääosin museokäytössä olevien vankileirien muodossa, ja lomailijan on helppo keskittyä nauttimaan maisemista. Saarella on luksushotelli, useita ravintoloita ja helppo päästä mukaan paikalliseen elämänmenoon. Hieman unelias pikkusaari Con Dao on, mutta rentoa rantalomaa etsivälle se on usein juuri sopiva.

>> Lue lisää vinkkejä Vietnamiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vinkit syömäpuikkojen käyttämiseen

Vältä mokat syömäpuikoilla – 10 virhettä, joihin on helppo sortua

Tee kotikeittiössä makumatka Vietnamiin – näin valmistat herkullisen pho-keiton

Nauti luksuksesta ilman valtavaa matkabudjettia – kolme ihanaa hotellivaihtoehtoa Vietnamissa

Kahdeksan hotellivaihtoehtoa Ho Chi Minh Cityyn – löydä sopiva majoitus matkabudjetillesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja