Kuva: Shutterstock

Ho Chi Minh Cityn parhaat nähtävyydet – vieraile lomallasi ainakin näissä viidessä kohteessa

Vietnamin suurin kaupunki Ho Chi Minh City tarjoaa matkailijalle kiinnostavaa nähtävää aina museoista kauniisiin temppeleihin. Lue vinkit kaupungin parhaille nähtävyyksille!

1. Vietnamin yhdistymisen palatsi

Vietnamin yhdistymisen palatsi, joka tunnetaan myös nimellä Independence Palace, tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa Vietnamin lähihistoriaan, joka on Vietnamin sodan varjostama. Yhdistymisen palatsi rakennettiin alun perin asunnoksi presidentille, mutta sodan aikana sitä käytettiin komentokeskuksena. Sota päättyi, kun Pohjois-Vietnamin joukot tunkeutuivat palatsiin, ja valtauksessa käytetty panssarivaunu on edelleen nähtävissä. Palatsi on säilynyt samannäköisenä vuodesta 1975 ja vierailijat pääsevät tutustumaan esimerkiksi kellarikerrokseen, jossa sijaitsevat pommisuojat ja tunneliverkosto.

Palatsi on avoinna päivittäin ja liput voi ostaa sisäänkäynniltä. Vietnamin yhdistymisen palatsilta kannattaa aloittaa Ho Chi Minh Cityn nähtävyyskierros, sillä sen läheisyydessä sijaitsevat monet muutkin kiinnostavat kohteet, kuten Notre Damen katedraali, Pääposti, Oopperatalo sekä kaupungin historiasta kertova Ho Chi Minh City -museo.

2. Notre Damen katedraali ja Pääposti

Ho Chi Minh Cityn arkkitehtuuri on sekoitus monien eri kulttuurien vaikutteita, josta yksi mainio esimerkki on Notre Damen katedraali. Reilun 60 metrin korkeuteen torneineen kohoava katedraali erottuu selkeästi Ho Chi Mihn Cityn katukuvasta. 1800-luvun loppupuolella rakennettu katedraali jäljittelee Pariisissa sijaitsevaa Notre Damea. Katedraalin sisätilat on toistaiseksi suljettu korjaustöiden vuoksi, mutta rakennusta ja sen arkkitehtuuria voi ihastella myös ulkoa päin.

Notre Damen katedraali on yksi Ho Chi Minh Cityn tunnetuimmista maamerkeistä.

Vastapäätä Notre Damen katedraalia sijaitsee Pääposti, jonka arkkitehtuuri yhdistelee länsimaalaisia ja aasialaisia vaikutteita. Pääposti on katedraalin tavoin peräisin 1800-luvun lopulta. Rakennus toimii edelleen postina, josta voi vaikkapa ostaa ja lähettää postikortteja. Vierailijoilla on vapaa pääsy rakennukseen postin aukioloaikoina.

3. Sotamuseo

Vietnamin sotahistoriaa esittelevä War Remnants Museum -museo kuuluu kohteisiin, joissa kannattaa ehdottomasti vierailla Ho Chi Minh Cityssä. Vuonna 1975 avattu museo kertoo jopa 20 000 kuvan, videon ja esineen voimin Vietnamin sodan kauhuista ja sen jälkiseuraamuksista. Museon ulkoalueella on esillä sodassa käytettyjä lentokoneita.

Sotamuseo on avoinna vierailijoille päivittäin ja sisäänpääsy museoon maksaa aikuisilta pari euroa. Osa museon kuva- ja videomateriaalista voi olla järkyttävää herkemmille, sillä sotaa esitellään kaunistelematta.

4. Cholonin kiinalaiset korttelit

Monissa Ho Chi Minh Cityn nähtävyyksissä näkyvät länsimaalaiset vaikutteet, mutta Cholonin kiinalaiskortteleissa pääsee näkemään ja kokemaan erilaisen Ho Chi Minh Cityn. Alueella on esimerkiksi useita kauniita temppeleitä, joista tunnetuimpiin kuuluu koristeellinen Thien Haun kiinalaistemppeli.

Temppeleiden lisäksi kiinalaisissa kortteleissa kannattaa tutustua myös vilkkaisiin markkinoihin ja katukojuihin, joissa myydään kaikkea aina elintarvikkeista käyttötavaroihin. Osa kojuista myy myös katuruokaa.

5. Ho Chi Minh Cityn hallintorakennus

Ho Chi Minh Cityn hallintorakennus, joka tunnetaan myös nimellä People’s Committee Building, sijaitsee Nguyen Hue -kävelykadulla. Hallintorakennuksen arkkitehtuurissa näkyvät ranskalaiset vaikutteet, ja sen edessä kohoaa Ho Chi Minhin patsas. Rakennus ja sen edessä kävelykadulle levittäytyvä suihkulähde ovat näyttäviä myös ilta-aikaan, jolloin ne on valaistu.

Kuva: Istockphoto
Kaupungin arkkitehtuurissa näkyy useiden kulttuurien vaikutteet.

Nguyen Hue -kävelykadun ympäristössä on paljon ravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa voi levähtää hetken nähtävyyskierroksen lomassa. Katu päättyy Saigon-joen rannalle. Jokimaisemia voi ihastella rannalta käsin tai hyppäämällä jokea pitkin liikennöivien veneiden kyytiin.

>> Lue lisää vinkkejä Vietnamiin!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Istockphoto

Päivitetty: 3.10.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia