Hyppää sisältöön

Hanoin kiinnostavimmat vierailukohteet – seitsemän paikkaa, jotka haluat lomallasi nähdä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 12.12.2019
Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa riittää mielenkiintoista nähtävää temppeleistä museoihin. Katso seitsemän vinkkiä kaupungin nähtävyyksille!

1. Hoan Kiem -järvi

Hoan Kiem -järvi on suosittu kohde niin matkailijoiden kuin paikallisten keskuudessa, sillä vehreiden puiden värittämä järvimaisema on täydellinen vastakohta suurkaupunki Hanoin kaoottiselle liikenteelle ja ruuhkaisille kaduille. Veden äärellä voikin pysähtyä hetkeksi nauttimaan rauhallisesta tunnelmasta.

Keskellä järveä sijaitsee kilpikonnille omistettu tornirakennus sekä pieni saari, jolle kuljetaan punaista Huc-siltaa pitkin. Saarelta löytyy Ngoc Son -temppeli, jonne peritään pieni pääsymaksu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Ho Chi Minhin mausoleumi

Ho Chi Minh oli Vietnamin vallankumouksellinen kommunistijohtaja, joka toimi niin maan pääministerinä kuin presidenttinä. Vuonna 1969, Vietnamin sodan aikana kuollut Ho Chi Minh lepää mausoleumissa, joka on avoinna myös vierailijoille.

Mausoleumissa vieraillessa tulee muistaa, että Ho Chi Minh on vietnamilaisten keskuudessa erittäin pidetty ja mausoleumi onkin monille paikallisille pyhiinvaelluskohde. Vierailijoiden pukeutumista ja käyttäytymistä koskevat lukuisat säännöt. Esimerkiksi kamerat ovat kiellettyjä ja kierroksen aikana tulee olla hiljaa.

Ho Chi Minhin mausoleumi on suosittu vierailukohde erityisesti paikallisten matkailijoiden keskuudessa.

Mausoleumi on avoinna vain aamupäivisin ja se on kokonaan suljettu yleensä loppuvuoden lokakuusta eteenpäin. Ennen vierailua kannattaakin tarkistaa, että mausoleumi on varmasti auki.

3. Tran Quoc -pagodi

Pienellä saarella sijaitseva Tran Quoc -temppeli ja sen pagodi ovat Hanoin tunnetuimpia maamerkkejä. Pagodi eli temppelin tornimainen erillisrakennus on kaupungin vanhin buddhalainen pagodi. Torni on noin 15 metriä korkea ja se koostuu 11 kerroksesta.

Shutterstock
Trấn Quốc on Hanoin vanhin buddhalainen temppeli.

Temppeliin pääsee vierailemaan ilman maksua päivittäin. Erityisesti paikallisten juhlapäivien aikaan temppelillä riittää kävijöitä. Koska kyseessä on uskonnollinen rakennus, tulee vierailijoiden pukeutua peittävästi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Kirjallisuuden temppeli

Văn Miếu eli Kirjallisuuden temppeli rakennettiin 1000-luvulla ja se onkin yksi Hanoin vanhimpia rakennuksia. Temppelissä toimi aikoinaan Vietnamin ensimmäinen yliopisto, ja nykyään siellä järjestetään esimerkiksi näyttelyitä ja kulttuuritapahtumia. Temppelialue kauniine rakennuksineen ja hyvin hoidettuine puutarhoineen on rauhallinen kohde, jossa pääsee hetkeksi pakoon Hanoin katujen ruuhkia ja kiirettä.

Shutterstock
Kirjallisuuden temppeliin voi paeta suurkaupungin vilinää.

Kirjallisuuden temppeli on avoinna ympäri vuoden aamusta alkuiltaan ja sisäänpääsy maksaa hieman yli euron.

5. Vanhakaupunki eli Old Quarter

Vanhastakaupungista löytyvät monet Hanoin kiinnostavista nähtävyyksistä, mutta myös alue itsessään on kiehtova kohde sen historiallisten rakennusten ja ainutlaatuisen tunnelman vuoksi. Alue on kautta historiansa ollut Hanoin kaupankäynnin keskus, jossa aiemmin myytiin esimerkiksi silkkituotteita ja koruja. Vanhassakaupungissa on yhä runsaasti kauppoja, ravintoloita ja baareja.

Shutterstock
Hanoin vanhakaupunki on tunnelmallinen vierailukohde, jonka kaduilla riittää katseltavaa.

Viikonloppuisin vanhankaupungin kaduille levittäytyvät markkina-alueet, joiden kojuista löytyy myös herkullista katuruokaa.

6. St Josephin katedraali

Näyttävä St Josephin katedraali erottuu Hanoin katukuvasta, sillä sen esikuvana on käytetty Pariisin kuuluisaa Notre Damen katedraalia. Uusgoottilainen katedraali onkin kiinnostava nähtävyys erityisesti arkkitehtuurinsa vuoksi. 1800-luvun lopulla rakennetussa katedraalissa on kaksi noin 30 metrin korkeuteen kohoavaa tornia, ja myös sen sisätiloista löytyy näyttäviä yksityiskohtia, kuten värikkäät lasi-ikkunat.

Katedraaliin pääsee vierailemaan ilmaiseksi ja se on auki vierailijoille joka päivä.

Shutterstock
St Josephin katedraali erottuu Hanoin katukuvasta selkeästi.

7. Etnologian museo

Etnologian museo on kiinnostava vierailukohde erityisesti Vietnamin kulttuurista innostuneille matkailijoille. Museo esittelee yli 50 Vietnamissa asuvan etnisen ryhmän ja vähemmistön elämäntapoja ja historiaa. Museossa on esillä asuja ja käsitöitä sekä runsaasti kuva- ja videomateriaalia. Etnologian museon ulkoalueelle on rakennettu näytille perinteisiä asuinrakennuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Museossa on mahdollista vierailla tiistaista sunnuntaihin, ja pääsylippu maksaa noin kaksi euroa.

>> Lue myös: Viisi hotellivinkkiä Hanoihin – löydä parhaat vaihtoehdot erilaisille lomailijoille

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vinkit syömäpuikkojen käyttämiseen

Vältä mokat syömäpuikoilla – 10 virhettä, joihin on helppo sortua

Tee kotikeittiössä makumatka Vietnamiin – näin valmistat herkullisen pho-keiton

Nauti luksuksesta ilman valtavaa matkabudjettia – kolme ihanaa hotellivaihtoehtoa Vietnamissa

Kahdeksan hotellivaihtoehtoa Ho Chi Minh Cityyn – löydä sopiva majoitus matkabudjetillesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja