Hyppää sisältöön

Kokeile jotain uutta – neljä halpaa rantakohdetta, joita et vielä tullut ajatelleeksi

Elina Venttola Päivitetty: 29.05.2019
Haaveiletko rantalomasta, mutta haluaisit kokea uusia kohteita pienellä budjetilla? Tutustu neljään kohteeseen, joiden rantakaupungit ovat hyviä vaihtoehtoja perinteisille lomakohteille!

1. Albania

Kreikan ja Montenegron välissä sijaitseva pitkä Albanian valtio on vakavasti otettava vaihtoehto perinteisille rantakohteille. Erittäin edullinen hintataso, kauniit rannat ja lämmin ilmasto saavat matkailijat kiinnostumaan Albanian Rivierasta. Rantoja on runsaasti, ja suosittuja rantakohteita ovat esimerkiksi Dhërmi, Durrës sekä Ksamil.

Muun muassa Apollomatkat tarjoaa pakettimatkoja Albaniaan, mutta rantakohteeseen voi matkustaa myös omatoimisesti. Suomesta ei ole suoria lentoja Albaniaan, mutta maan pääkaupunkiin Tiranaan voi lentää Helsingistä yhdellä koneenvaihdolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Bulgaria

Bulgarian perinteiset rantakohteet Sunny Beach ja Varnan kultahietikko ovat lomakaupunkien klassikoita, mutta maassa on myös monia muita hyviä rantoja. Bulgarian Riviera on 400 kilometrin mittainen, joten matkailijoiden täyttämille rannoille on runsaasti vaihtoehtoja. Esimerkiksi Albena, Ahtopol ja Primorsko ovat Bulgarian rantaklassikoiden lisäksi hyviä kohteita.

Bulgaria
Bulgarian kauniit rannat ja edullinen hintataso tekevät maasta kiinnostavan matkakohteen.

Lomarannoille on helppo matkustaa Suomesta, sillä Sunny Beach ja Varnan kultahietikko ovat lukuisien matkatoimistojen valikoimassa. Lisäksi esimerkiksi halpalentoyhtiö Norwegian liikennöi Helsingistä suorilla lennoilla Varnaan.

3. Montenegro

Kroatian naapurissa sijaitseva Montenegro on pieni valtio Adrianmeren rannalla, jonka rannikko kiinnostaa matkailijoita. Maan näyttävät ja edulliset rantakohteet sijaitsevat näppärästi lyhyen matkan päässä Kroatian eteläisistä rantakohteista, ja monet matkailijat yhdistävätkin Kroatian-lomaan vierailun Montenegrossa.

ShutterstockMontenegro
Montenegrossa on monia tunnelmallisia rantoja.

Montenegrossa on lukuisia rantakohteita, mutta Budvan, Barin ja Sveti Stefanin rannat ovat kaikkein suosituimmat. Kirkas Adrianmeri ja pitkä rannikko tekevät Montenegrosta hyvin suositun kohteen. Maan rannoille pääsee nyt helpommin kuin koskaan aikaisemmin, sillä esimerkiksi Apollomatkat tarjoaa valmismatkoja Suomesta Montenegroon. Huhtikuusta 2019 lähtien myös Norwegian on lentänyt suorin lennoin Tivatiin.

4. Romania

Mustanmeren rannalla sijaitsevan Romanian pitkät ja näyttävät hiekkarannat tarjoavat hyvän ja edullisen vaihtoehdon perinteisille rantakohteille. Maalla on rantaviivaa jopa 250 kilometrin verran, ja Romanian Rivieran hiekkarannat ovat paikallisten joukossa suosittuja kohteita, mutta suuret matkailijamassat eivät ole toistaiseksi löytäneet tietään Romanian rannoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockRomania
Romanian rantaloma sujuu mukavasti turkoosin meren äärellä.

Romanian tunnetuin rantakohde on noin 230 kilometrin päässä maan pääkaupungista Bukarestista sijaitseva Constanta. Tunnelmallisen rantakaupungin ympärillä on lukuisia lomakeskuksia, ja alueella onkin hyvät puitteet rantalomalle. Omatoimimatkailijat pääsevät Romanian rantakohteisiin vaivattomasti, sillä esimerkiksi Blue Air liikennöi suorilla halpalennoilla Helsingistä Bukarestiin.

>> Löydä edulliset lennot lomakohteeseen Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sarakiniko, Milos

Tätä Kreikan saarta et ehkä vielä ole nähnyt – ranta kuin suoraan kuusta

Durmitorin kansallipuisto, Montenegro

Yhdistä Montenegron suosituin kohde Kroatian-lomaan – katso hulppeat kuvat

Montenegron nähtävyydet

Tunnetko Montenegron nähtävyydet? Kahdeksan paikkaa, jotka on pakko nähdä kerran elämässä

Bulgaria

Haussa edullinen rantakohde? Viisi syytä matkustaa Bulgariaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja