Montenegro on Adrianmeren yllättäjä

Montenegro on pieni mutta kiinnostava maa, joka tarjoaa mahdollisuuden sekä rantalomailuun että upeisiin luontoelämyksiin. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Kuva: Istockphoto
Montenegro

Vietä onnistunut rantaloma Montenegrossa – 3 parasta rantakohdetta

Kroatian naapurissa sijaitsevan Montenegron pitkä rannikko mahdollistaa onnistuneen rantaloman helpossa matkakohteessa. Katso, mitkä ovat maan parhaat rantakohteet!

1. Budva

Montenegron rannikon keskivaiheilla sijaitseva Budva on suosittu matkakohde, jossa voi viettää aikaa paitsi rannoilla myös tunnelmallisessa kaupungissa. Muurein rajattu vanhakaupunki henkii historiaa, ja matkailijoiden suosio on tuonut alueelle loistavat palvelut.

Budvan riviera on 35 kilometrin mittainen ranta-alue, jonka varrella on lukuisia rantoja. Suosituimpien rantojen tuntumassa on parkkipaikat, minkä lisäksi rannoilla on tavallisesti runsaasti ravintoloita, kahviloita ja kauppoja.

2. Bar

Noin 50 kilometrin päässä Budvasta sijaitseva satamakaupunki Bar on niin ikään loistava rantakohde, vaikka siltä ei välttämättä aluksi näyttäisikään. Kaupungin keskustasta on hankala löytää kunnollista rantaa, sillä valtaosa ranta-alueista on rakennettu satamakäyttöön. Keskustan tuntumassa sijaitseva Topolica-ranta tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden nauttia perinteisestä rantatunnelmasta.

Keskustan ulkopuolella Barin rivieralla on lähes 20 rantaa, joten alue todella tarjoaa mainiot puitteet rantalomalle. Myös sääolosuhteet sopivat rantapäiville: alue on Euroopan aurinkoisimpia paikkoja. Vuoden aikana Barissa voi nauttia noin 270 aurinkoisesta päivästä, minkä lisäksi lämpimät kesät jatkuvat pitkään.

3. Sveti Stefan

Budvan ja Barin puolivälissä sijaitseva Sveti Stefan on sympaattinen lomakylä, johon kuuluva pieni, sillalla mantereeseen yhdistetty saari on todellinen luksuslomakohde. Aivan saaren tuntumassa sijaitsee hiekka- ja pikkukivirannat, joista avautuu näkymä punakattoisten rakennusten täyttämälle saarelle.

Sveti Stefan on monille matkailijoille Montenegron ilmentymä, ja tunnelmallinen kylä kauniine sypresseineen välkehtivää Adrianmerta vasten on alueen kauneimpia maisemia.

>> Lue lisää vinkkejä Montenegroon Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 27.4.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 3,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

Hieno lomakohde ja Suomesta pääsee tänä kesänä suorilla lennoilla Tivatiin lentokentälle. Budvan ja Becicin lomakohteisiin kuljetus kestää n. 30 min. Olemme menossa toukokuussa jo kuudennen kerran Beciciin.
Suosittelen lämpimästi!

Te käytte läpi jotain keski ja hyvä tuloisten matkoja mantkanjärjestäjien kautta aina näillä sivuilla.
Joskus olis hyvä katsoa vähän tarkemmin millä hinnalla pääsee mihinkin.
Itse lähden toikokuun1 filippiineille ja palaan 18 päivä takas.
Momondon kautta ostettu menopaluu lippu 416 euroa..
Filippiineillä on 500 saarta nähtävänä, jotan mielestäni turhaa varata yhtä hotelia etukäteen ko maasta. Siellä on niiin paljon hotelleja ja majoituspaikkoja jopa 5 tähden tai reppureissaajille. Alle 1000 euron budjetilla näkee paljon enemmän, kuin 1500 euron 2 viikon turkin rantalomalla.

Paras lomakohde ikinä on Dubrovnik. Sieltä löytyy ihana maisemat,hienot museot ja mielettömän mukavat paikalliset. Kahdesti käyneenä v.1989 ja 2015 suosittelen lämpimästi. Vink vink: älä pyöri pelkästään vanhassa kaupungissa, esim. Lapadin niemimaalla mahtavaa