Hyppää sisältöön

Vietä onnistunut rantaloma Montenegrossa – 3 parasta rantakohdetta

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 27.04.2017
Kroatian naapurissa sijaitsevan Montenegron pitkä rannikko mahdollistaa onnistuneen rantaloman helpossa matkakohteessa. Katso, mitkä ovat maan parhaat rantakohteet!

1. Budva

Montenegron rannikon keskivaiheilla sijaitseva Budva on suosittu matkakohde, jossa voi viettää aikaa paitsi rannoilla myös tunnelmallisessa kaupungissa. Muurein rajattu vanhakaupunki henkii historiaa, ja matkailijoiden suosio on tuonut alueelle loistavat palvelut.

Budvan riviera on 35 kilometrin mittainen ranta-alue, jonka varrella on lukuisia rantoja. Suosituimpien rantojen tuntumassa on parkkipaikat, minkä lisäksi rannoilla on tavallisesti runsaasti ravintoloita, kahviloita ja kauppoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Bar

Noin 50 kilometrin päässä Budvasta sijaitseva satamakaupunki Bar on niin ikään loistava rantakohde, vaikka siltä ei välttämättä aluksi näyttäisikään. Kaupungin keskustasta on hankala löytää kunnollista rantaa, sillä valtaosa ranta-alueista on rakennettu satamakäyttöön. Keskustan tuntumassa sijaitseva Topolica-ranta tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden nauttia perinteisestä rantatunnelmasta.

Keskustan ulkopuolella Barin rivieralla on lähes 20 rantaa, joten alue todella tarjoaa mainiot puitteet rantalomalle. Myös sääolosuhteet sopivat rantapäiville: alue on Euroopan aurinkoisimpia paikkoja. Vuoden aikana Barissa voi nauttia noin 270 aurinkoisesta päivästä, minkä lisäksi lämpimät kesät jatkuvat pitkään.

3. Sveti Stefan

Budvan ja Barin puolivälissä sijaitseva Sveti Stefan on sympaattinen lomakylä, johon kuuluva pieni, sillalla mantereeseen yhdistetty saari on todellinen luksuslomakohde. Aivan saaren tuntumassa sijaitsee hiekka- ja pikkukivirannat, joista avautuu näkymä punakattoisten rakennusten täyttämälle saarelle.

Sveti Stefan on monille matkailijoille Montenegron ilmentymä, ja tunnelmallinen kylä kauniine sypresseineen välkehtivää Adrianmerta vasten on alueen kauneimpia maisemia.

>> Lue lisää vinkkejä Montenegroon Rantapallon kohdeoppaasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Montenegron nähtävyydet

Montenegron parhaat nähtävyydet – 10 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Durmitorin kansallipuisto, Montenegro

Yhdistä Montenegron suosituin kohde Kroatian-lomaan – katso hulppeat kuvat

Käytännön vinkit Balkanille

Käytännön vinkit Balkanille – 10 asiaa, jotka haluat tietää ennen matkaa

Montenegro

Vietä monipuolinen loma Montenegrossa – lue vinkit pyöräilymatkalle, vaelluslomalle ja rantalöhöilyyn

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja