Hyppää sisältöön

Loppu jonottamiselle – näin säästät aikaa Tallinnan-risteilyn lähtöselvityksessä

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 17.02.2017
Tekemällä lähtöselvityksen itse säästyy jonottamiselta terminaalissa ennen laivan lähtöä.

Aiempaa nopeampaa ja helpompaa matkustamista

Varsinkin aikaiset aamulähdöt laivalla Tallinnaan voivat pakottaa heräämään totuttua aiemmin, jotta terminaaliin ja laivaan ehtii ajoissa. Lähtöselvitys ja laivaan nousu päättyvät 20–30 minuuttia ennen laivan lähtöä, ja lähtöselvitystiskien jonossa voi vierähtää aikaa yllättävän paljon.

Maksetuille varauksille voi kuitenkin yleensä tehdä lähtöselvityksen myös itse paikan päällä terminaalissa tai ennakkoon kotona. Käytännöt vaihtelevat laivayhtiöittäin, joten aina ennen matkaa kannattaa varmistaa kyseessä olevan yrityksen käytännöt.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tietyissä tapauksissa lähtöselvitys on aina tehtävä lähtöselvitystiskillä esimerkiksi, jos kyseessä on maksamaton varaus, ryhmävaraus tai matkustajista annetut tiedot ovat puutteellisia.

Katso, kuinka voit tehdä lähtöselvityksen itse ja säästää aikaa!

1. Tee lähtöselvitys automaatilla

Laivaterminaalissa moni jonottaa asiakaspalvelutiskille tekemään lähtöselvitystä, mutta terminaalin tiloissa on myös automaatteja, joissa lähtöselvityksen voi tehdä itse.

Lähtöselvitysautomaatilla täytyy olla mukana vähintään varaustunnus, mutta joidenkin laivayhtiöiden automaatit voivat pyytää myös muita tietoja. Onnistuneen lähtöselvityksen lopuksi automaatti tulostaa sekä laivaannousukortin että kupongit mahdollisista lisäpalveluista.

2. Tulosta lippu itse kotona

Esimerkiksi Tallinkin reittimatkoilla tai päiväristeilyillä Tallinnaan matkustava voi tehdä lähtöselvityksen myös omalla tietokoneella jos varaukseen ei kuulu ajoneuvoa, hyttiä tai muita palveluita. Tällöin maihinnousukortti on tulostettava itse, joten tulostimen toimintakunto kannattaa varmistaa jo ennen kuin alkaa tehdä lähtöselvitystä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Käytä älypuhelinta

Lähtöselvitys voi onnistua kätevästi myös älypuhelinta käyttäen, jolloin puhelimeen tulee mobiiliversio laivaannousukortista. Tällöin ei tarvitse itse tulostaa mitään, sillä laivaan pääsee esittämällä puhelimen näytöltä laivaannousukortin QR-koodin porttien tarkastuslaitteelle. Internetissä ja älypuhelimella lähtöselvityksen voi tehdä aikaisintaan 24 tuntia ennen lähtöä.

>> Löydä halvimmat Tallinnan-risteilyt Rantapallon risteilyhausta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Tallink Silja

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Piritan ranta Tallinnassa

Mihin uimaan Tallinnassa? Pirita on kaupungin suosituin ranta – pääset sinne helposti

Olevisten kirkko Tallinnassa

Tallinnan “kirottuun” näköalapaikkaan liittyy hyytävä kummitustarina – kävitkö jo täällä?

Maiasmokk on Tallinnan vanhin kahvila

Joko tunnet Tallinnan vanhimman kahvilan? Kuuluisinta herkkua myytiin aikoinaan lääkkeenä

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja