Hyppää sisältöön

Nämä kamalat pedot saattavat pilata sinunkin lomasi – Australian vaarallisimmat eläimet Top 5

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.03.2019
Australiassa on enemmän myrkyllisiä käärmeitä kuin missään muualla maailmassa, mutta maan vaarallisin eläin ei ole käärme eikä hai.

Vaarallisten eläinten maa

Moni Australiassa lomaileva tai maahan muuttava reissaaja ehtii ennen lähtöä pohtia maan petotilannetta. Australiasta löytyykin enemmän myrkyllisiä käärmelajeja kuin mistään muualta maailmasta.

Yllättäen Australian vaarallisimpana eläimenä ei kuitenkaan pidetä käärmeiden, krokotiilien tai haiden kaltaisia petoja, vaan pohjoisrannikon vesissä vaanivaa kuutiomeduusaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaarallisimpien eläinten listan laati Sydneyssä sijaitseva Australian Museum, joka otti rankkauksessaan huomioon eläimeen liittyvät riskit sekä sen kohtaamisen todennäköisyyden.

Katso lista Australian vaarallisimmista eläimistä!

1. Kuutiomeduusa (Chironex fleckeri)

Pidä varasi ja seuraa varoituksia pohjoisen Australian rannikolla uidessasi – kuutiomeduusa on nimittäin koko maan vaarallisin eläin. Vedessä liikkuvan pedon lähes näkymättömät lonkerot syytävät ihmisen kohdatessaan erittäin voimakasta myrkkyä, joka voi tappaa uimarin minuuttien sisällä.

2. Mehiläinen (Apis mellifera)

Mitä ihmettä – listan kakkosena nököttää tavallinen mehiläinen? Maassa, josta löytyy krokotiileja, haita ja myrkyllisiä hämähäkkejä, saattaisi helposti odottaa jotain eksoottisempaa. Mehiläisen sijoitus selittyy sillä, että pistosallergiat aiheuttavat Australiassa enemmän kuolemantapauksia kuin petojen hyökkäykset.

3. Irukandji (Carukia barnesi)

Irukandji on toinen myrkyllinen meduusalaji, jota esiintyy erityisesti Australian pohjoisrannikolla. Irukandji-meduusan myrkky on erittäin voimakasta, ja pienen kokonsa takia otusta on vaikea havaita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Härkähai (Carcharhinus leucas)

Haihyökkäyksistä kertovissa uutisissa tuntuvat usein esiintyvän tutummat valkohait, mutta Australian vaarallisimmaksi hailajiksi on listattu härkähai. Isokokoinen härkähai viihtyy matalissa vesissä ja saattaa uida jopa jokia pitkin. Lajin vaarallisuus ihmiselle selittyykin sillä, että härkähait liikkuvat lähellä ranta-alueita.

5. Idänruskokäärme (Pseudonaja Textilis)

Australian vaarallisin käärmelaji on nimeltään idänruskokäärme, jonka myrkkyä pidetään maailman toiseksi voimakkaimpana. Itäisessä Australiassa esiintyvä käärmelaji tunnetaan nopeista liikkeistään, ja se aiheuttaakin vuodessa enemmän kuolemantapauksia kuin yksikään toinen käärmelaji.

Lähde: Australian Geographic
Kuva: Flickr / Alexandre Roux

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matkat Uuteen-Seelantiin Mainos

Haaveiletko Australiasta tai Uudesta-Seelannista? Suomalaiset asiantuntijat suunnittelevat unelmiesi matkan

Ensikertalaisen Australia

Ensikertalaisen Australia – 10 asiaa, jotka haluat tietää ennen ensimmäistä matkaa

Joulusaari

Joulusaarella on aina joulu – tunnetko jo tämän trooppisen kohteen?

Australian yllättävimmät asiat

Kymmenen asiaa, jotka saattavat yllättää ensikertalaisen Australiassa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja