Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Nämä kamalat pedot saattavat pilata sinunkin lomasi – Australian vaarallisimmat eläimet Top 5

Flickr / Alexandre Roux artikkelin kuva
Uutiset
Australiassa on enemmän myrkyllisiä käärmeitä kuin missään muualla maailmassa, mutta maan vaarallisin eläin ei ole käärme eikä hai.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 15.03.2019
facebook   whatsapp

Vaarallisten eläinten maa

Moni Australiassa lomaileva tai maahan muuttava reissaaja ehtii ennen lähtöä pohtia maan petotilannetta. Australiasta löytyykin enemmän myrkyllisiä käärmelajeja kuin mistään muualta maailmasta.

Yllättäen Australian vaarallisimpana eläimenä ei kuitenkaan pidetä käärmeiden, krokotiilien tai haiden kaltaisia petoja, vaan pohjoisrannikon vesissä vaanivaa kuutiomeduusaa.

Vaarallisimpien eläinten listan laati Sydneyssä sijaitseva Australian Museum, joka otti rankkauksessaan huomioon eläimeen liittyvät riskit sekä sen kohtaamisen todennäköisyyden.

Katso lista Australian vaarallisimmista eläimistä!

1. Kuutiomeduusa (Chironex fleckeri)

Pidä varasi ja seuraa varoituksia pohjoisen Australian rannikolla uidessasi – kuutiomeduusa on nimittäin koko maan vaarallisin eläin. Vedessä liikkuvan pedon lähes näkymättömät lonkerot syytävät ihmisen kohdatessaan erittäin voimakasta myrkkyä, joka voi tappaa uimarin minuuttien sisällä.

2. Mehiläinen (Apis mellifera)

Mitä ihmettä – listan kakkosena nököttää tavallinen mehiläinen? Maassa, josta löytyy krokotiileja, haita ja myrkyllisiä hämähäkkejä, saattaisi helposti odottaa jotain eksoottisempaa. Mehiläisen sijoitus selittyy sillä, että pistosallergiat aiheuttavat Australiassa enemmän kuolemantapauksia kuin petojen hyökkäykset.

3. Irukandji (Carukia barnesi)

Irukandji on toinen myrkyllinen meduusalaji, jota esiintyy erityisesti Australian pohjoisrannikolla. Irukandji-meduusan myrkky on erittäin voimakasta, ja pienen kokonsa takia otusta on vaikea havaita.

4. Härkähai (Carcharhinus leucas)

Haihyökkäyksistä kertovissa uutisissa tuntuvat usein esiintyvän tutummat valkohait, mutta Australian vaarallisimmaksi hailajiksi on listattu härkähai. Isokokoinen härkähai viihtyy matalissa vesissä ja saattaa uida jopa jokia pitkin. Lajin vaarallisuus ihmiselle selittyykin sillä, että härkähait liikkuvat lähellä ranta-alueita.

5. Idänruskokäärme (Pseudonaja Textilis)

Australian vaarallisin käärmelaji on nimeltään idänruskokäärme, jonka myrkkyä pidetään maailman toiseksi voimakkaimpana. Itäisessä Australiassa esiintyvä käärmelaji tunnetaan nopeista liikkeistään, ja se aiheuttaakin vuodessa enemmän kuolemantapauksia kuin yksikään toinen käärmelaji.

Lähde: Australian Geographic
Kuva: Flickr / Alexandre Roux

Lue kommentit (8) Jätä kommentti

  1. Tässä artikkelissa oli mainittu lähinnä pohjoisessa esiintyvät vaaralliset eläimet. Sydneyn seudulla esiintyy funnel web -hämähäkkiä, jonka puremaan saattoi kuolla, jos oli esim. raskaana. Näin kävi yhdelle naiselle Sydneyssä -70-luvulla. Melbournessa esiintyy ei niinkään harvinaista red back spider -hämähäkkiä, joka on vaarallisuudessaan kyyn luokkaa. Saimme yhden sellaiseen kotiimme ja hätistetyksi sen pois.


  2. jatkaakseni kirjoitustani,ihminen tietää jo ollessaan alueella missä on sellaisia eläimiä jotka voivat käydä hyökkäykseen,mutta eläin elää vain elääkseen ja jos häiritset eläintä sen valtakunnassa, niin tottakai se suojelee itseään ja poikuettaan. kuten naarasleijona tekee urosleijonan lähestyessä. uhka sen aiheuttaa, jota hyvin harvoin ihminen sen tajuaa kun astuu eläinten maaperälle.


  3. Kirjoittajan olisi pitänyt tehdä kotiläksyt, koko teksti on täynnä virheitä. Eniten kuolonuhreja käärmelajin puremasta sattuu Intiassa, Australiassa niitä on hyvin vähän. Vaarallisin eläin Australiassa on Hevonen.


  4. Australiaan kun matkustaa ja varsinkin kaupunkioloista pois, täytyy varuillaan olla koko ajan. Pieni hämähäkkikin voi purra ja suomalainen on valmis sairaalaan vietäväksi. Tosiasiat pitää tunnustaa Australia isomaa ja isot ryhmät ihmiselle vaarallisia eläimiä jotka voi tappaa hetkessä. Muuten mukava maa


  5. minusta ihminen toiselle on vaarallisin “eläin” kun se hyökkää ja iskee vaikkapa veitsellä tai muuten tekee pahaa toiselle ja varsinkin jos toinen on syytön. olen saanut kokea mitä väkivalta on.ja kuinka se sattuu ja muistuttaa olemassa olostaan. eläimet jotka elävät luonnossa ne kuuluu luojan luomiin ja ne ei hyökkää muuten kuin jos niitä ahdistetaan tai pidetään vankina . näin on marjat. kiitos että sain kertoa teille tästä. se on tosi jotta ihmiset ovat julmenpia kuin luonno eläimet.


    • Tuota en nyt ihan allekirjoittais… kyllä ihan vapaana ja luonnossa elävä eläin voi ihmisen tai muun eläimen päälle käydä ilman ns. syytä… kyseessä on kuitenkin yksilö


  6. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.