Hyppää sisältöön

Miten tällainen paikka voi löytyä Australiasta? Yksi hippikylä elää aivan kuin normaalit lait eivät koskisi sitä

Elina Venttola Päivitetty: 24.10.2018
Australian Nimbinissä aika tuntuu pysähtyneen rakkauden kesään.

Nimbiniä käydään ihmettelemässä päivän verran

Monet Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa liikkuneet matkailijat ovat saattaneet käydä Nimbinissä tai ainakin kuulla siitä. Pieni hippikylä hätkähdyttää värikkäällä arjellaan, joka tuntuu olevan kuin toisesta maailmasta Australian tyylikkäisiin kaupunkeihin verrattuna.

Nimbin syntyi vuonna 1973 siellä järjestetyn Aquarius-festivaalin jälkimainingeissa. Osa paikan päälle saapuneista vapaa-ajattelijoista päätti jäädä Nimbiniin ja perustaa sinne oman yhteisön. Tänä päivänä Nimbinin kylä kuvailee itse itseään vaihtoehtoisen elämäntyylin pääkaupungiksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Noin 1 500 asukkaan kylässä pyritään elämään mahdollisimman luonnonmukaisesti ja omia aatteita noudattaen. Henkiset asiat kiinnostavat monia asukkaita. Päätös muuttaa Nimbiniin tarkoittaa Australiassa tavallisen yhteiskunnan normien unohtamista – kylässä eletään ikään kuin omien sääntöjen mukaan.

Nimbin on suosittu päiväretkikohde erityisesti reppureissaajien ja automatkailijoiden keskuudessa. Eniten Nimbiniin tehdään bussiretkiä Byron Baysta, josta on hippikylään noin 70 kilometrin matka.

Itse Nimbinin kylä on äkkiä nähty. Pääkadulla myydään hippityylisiä vaatteita, kristalleja, hampputuotteita, kirjoja ja koruja. Ravintolat ja kahvilat tarjoilevat erityisesti kasvisannoksia ja lähiruokaa.

Nimbin on tunnettu myös vapaamielisestä suhtautumisestaan kannabikseen, joka ei ole laillinen tuote Australiassa tai Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa. Nimbin tuntuu elävän omassa kuplassaan katuja koristavine kannabissymboleineen, ja kauppaa käydään varsin avoimesti. Onko kannabis siis laillista Nimbinissä? Vastaus on ei.

Yleisen käsityksen mukaan Australian viranomaiset ovat sulkeneet silmänsä Nimbinissä tapahtuvalta epäviralliselta kaupalta, mutta tilanne saattaa muuttua koska tahansa. Nimbinissä ei kannata tuudittautua ajatukseen kylän omasta lainsäädännöstä, sillä sellaista ei ole olemassakaan. Myös matkailijat voivat joutua vaikeuksiin laittomien tuotteiden takia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Nimbinissä järjestetään vaihtoehtofestivaali Mardi Grass, mikä on kylässä vuoden suurin tapahtuma. Tapahtuman tarkoituksena on edistää kannabiksen laillistamista Australiassa.

Useimmille kävijöille Nimbinin näkemiseen riittää yksi päivä tai vain muutama tunti. Kyse on lähinnä kuriositeetista, joka halutaan nähdä omin silmin. Kylän lähiseuduilla on kuitenkin muutakin tekemistä.

Nimbinin parasta antia ovat sitä ympäröivät kansallispuistot, sademetsät ja vesiputoukset. Jos osallistut Nimbinin päiväretkelle, pysähtyy bussi yleensä myös kylän liepeillä sijaitsevilla hienoilla luonnonpaikoilla.

Katso matkailijoiden jakamista kuvista, miltä Nimbin näyttää!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Tiesitkö tämän Australiasta? Lue 10 mielenkiintoista faktaa ja ylläty

Lähde: Visit Nimbin, News.com.au
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matkat Uuteen-Seelantiin Mainos

Haaveiletko Australiasta tai Uudesta-Seelannista? Suomalaiset asiantuntijat suunnittelevat unelmiesi matkan

Ensikertalaisen Australia

Ensikertalaisen Australia – 10 asiaa, jotka haluat tietää ennen ensimmäistä matkaa

Joulusaari

Joulusaarella on aina joulu – tunnetko jo tämän trooppisen kohteen?

Australian yllättävimmät asiat

Kymmenen asiaa, jotka saattavat yllättää ensikertalaisen Australiassa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja