Kuva: Shutterstock
Nimbin, Australia

Miten tällainen paikka voi löytyä Australiasta? Yksi hippikylä elää aivan kuin normaalit lait eivät koskisi sitä

Australian Nimbinissä aika tuntuu pysähtyneen rakkauden kesään.

Nimbiniä käydään ihmettelemässä päivän verran

Monet Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa liikkuneet matkailijat ovat saattaneet käydä Nimbinissä tai ainakin kuulla siitä. Pieni hippikylä hätkähdyttää värikkäällä arjellaan, joka tuntuu olevan kuin toisesta maailmasta Australian tyylikkäisiin kaupunkeihin verrattuna.

Nimbin syntyi vuonna 1973 siellä järjestetyn Aquarius-festivaalin jälkimainingeissa. Osa paikan päälle saapuneista vapaa-ajattelijoista päätti jäädä Nimbiniin ja perustaa sinne oman yhteisön. Tänä päivänä Nimbinin kylä kuvailee itse itseään vaihtoehtoisen elämäntyylin pääkaupungiksi.

Noin 1 500 asukkaan kylässä pyritään elämään mahdollisimman luonnonmukaisesti ja omia aatteita noudattaen. Henkiset asiat kiinnostavat monia asukkaita. Päätös muuttaa Nimbiniin tarkoittaa Australiassa tavallisen yhteiskunnan normien unohtamista – kylässä eletään ikään kuin omien sääntöjen mukaan.

Nimbin on suosittu päiväretkikohde erityisesti reppureissaajien ja automatkailijoiden keskuudessa. Eniten Nimbiniin tehdään bussiretkiä Byron Baysta, josta on hippikylään noin 70 kilometrin matka.

Itse Nimbinin kylä on äkkiä nähty. Pääkadulla myydään hippityylisiä vaatteita, kristalleja, hampputuotteita, kirjoja ja koruja. Ravintolat ja kahvilat tarjoilevat erityisesti kasvisannoksia ja lähiruokaa.

Nimbin on tunnettu myös vapaamielisestä suhtautumisestaan kannabikseen, joka ei ole laillinen tuote Australiassa tai Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa. Nimbin tuntuu elävän omassa kuplassaan katuja koristavine kannabissymboleineen, ja kauppaa käydään varsin avoimesti. Onko kannabis siis laillista Nimbinissä? Vastaus on ei.

Yleisen käsityksen mukaan Australian viranomaiset ovat sulkeneet silmänsä Nimbinissä tapahtuvalta epäviralliselta kaupalta, mutta tilanne saattaa muuttua koska tahansa. Nimbinissä ei kannata tuudittautua ajatukseen kylän omasta lainsäädännöstä, sillä sellaista ei ole olemassakaan. Myös matkailijat voivat joutua vaikeuksiin laittomien tuotteiden takia.

Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Nimbinissä järjestetään vaihtoehtofestivaali Mardi Grass, mikä on kylässä vuoden suurin tapahtuma. Tapahtuman tarkoituksena on edistää kannabiksen laillistamista Australiassa.

Useimmille kävijöille Nimbinin näkemiseen riittää yksi päivä tai vain muutama tunti. Kyse on lähinnä kuriositeetista, joka halutaan nähdä omin silmin. Kylän lähiseuduilla on kuitenkin muutakin tekemistä.

Nimbinin parasta antia ovat sitä ympäröivät kansallispuistot, sademetsät ja vesiputoukset. Jos osallistut Nimbinin päiväretkelle, pysähtyy bussi yleensä myös kylän liepeillä sijaitsevilla hienoilla luonnonpaikoilla.

Katso matkailijoiden jakamista kuvista, miltä Nimbin näyttää!

Lue myös: Tiesitkö tämän Australiasta? Lue 10 mielenkiintoista faktaa ja ylläty

Lähde: Visit Nimbin, News.com.au
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Päivitetty: 24.10.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia