Hyppää sisältöön

Legendaarinen Silja Europa palasi Itämerelle – ehti toimia asuntolaivana Australiassa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 14.03.2016
Asuntolaivana toiminut risteilyalus alkoi taas liikennöidä Helsingistä.

Paluu Australiasta Itämerelle

Täysin uudistettu risteilyalus Silja Europa palasi sunnuntaina Helsinki−Tallinna-reitille. Alus on viettänyt viimeiset puolitoista vuotta Australiassa, jossa se toimi asuntolaivana.

Useita kuukausia kestäneen remontin aikana suuri osa laivan matkustaja-alueista uudistettiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Silja Europa palautettiin asuntolaivasta risteilyalukseksi laajamittaisten uudistusten myötä. Olemme positiivisesti yllättyneitä siitä, kuinka suuri mielenkiinto laivaa kohtaan on ollut, ja kuinka paljon sen paluuta Itämerelle on odotettu, kertoo AS Tallink Gruppin myynti- ja markkinointijohtaja Margus Hunt.

Suurimmat muutostyöt tehtiin kaupoissa, ravintoloissa ja baareissa kansilla 7 ja 8. Sekä Tax Free Superstore että parfyymimyymälä ovat kokeneet täydellisen muodonmuutoksen, mikä vaati myös seinien purkamista.

Ravintoloiden osalta uudistus tehtiin itsepalveluravintola Fast Lanelle sekä entiselle Taurus-ravintolalle, joka muutetaan italialaiseksi Ravintola Tavolàtaksi. Silja Serenadelta ja Silja Symphonylta tuttu Tavolàta avataan 28. maaliskuuta. Myös laivan disco sekä yökerho on uusittu.

Risteilyaluksen hytteihin, joita käytettiin viime vuonna majoitukseen Australiassa, on vaihdettu uudet sängyt ja televisiot. Laivalla on lisäksi esimerkiksi kokouskeskus, sauna ja kauneushoitola.

Silja Europa liikennöi Helsingistä Tallinnaan päivittäin. Maalis- ja huhtikuussa alus korvaa Baltic Queenin tälle tehtävän ennaltasuunnitellun telakoinnin aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuonna 1993 Saksassa rakennettu Silja Europa on yksi maailman suurimmista laivoista hyttimäärällä mitattuna: laivassa on 1 152 hyttiä. Alus on 202 metriä pitkä ja 33 metriä leveä, ja sinne mahtuu yli 3 000 matkustajaa.

Lähde ja kuva: Tallink Silja

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Piritan ranta Tallinnassa

Mihin uimaan Tallinnassa? Pirita on kaupungin suosituin ranta – pääset sinne helposti

Olevisten kirkko Tallinnassa

Tallinnan “kirottuun” näköalapaikkaan liittyy hyytävä kummitustarina – kävitkö jo täällä?

Maiasmokk on Tallinnan vanhin kahvila

Joko tunnet Tallinnan vanhimman kahvilan? Kuuluisinta herkkua myytiin aikoinaan lääkkeenä

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja