Hyppää sisältöön

Legendaarinen Silja Europa palasi Itämerelle – ehti toimia asuntolaivana Australiassa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 14.03.2016
Asuntolaivana toiminut risteilyalus alkoi taas liikennöidä Helsingistä.

Paluu Australiasta Itämerelle

Täysin uudistettu risteilyalus Silja Europa palasi sunnuntaina Helsinki−Tallinna-reitille. Alus on viettänyt viimeiset puolitoista vuotta Australiassa, jossa se toimi asuntolaivana.

Useita kuukausia kestäneen remontin aikana suuri osa laivan matkustaja-alueista uudistettiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Silja Europa palautettiin asuntolaivasta risteilyalukseksi laajamittaisten uudistusten myötä. Olemme positiivisesti yllättyneitä siitä, kuinka suuri mielenkiinto laivaa kohtaan on ollut, ja kuinka paljon sen paluuta Itämerelle on odotettu, kertoo AS Tallink Gruppin myynti- ja markkinointijohtaja Margus Hunt.

Suurimmat muutostyöt tehtiin kaupoissa, ravintoloissa ja baareissa kansilla 7 ja 8. Sekä Tax Free Superstore että parfyymimyymälä ovat kokeneet täydellisen muodonmuutoksen, mikä vaati myös seinien purkamista.

Ravintoloiden osalta uudistus tehtiin itsepalveluravintola Fast Lanelle sekä entiselle Taurus-ravintolalle, joka muutetaan italialaiseksi Ravintola Tavolàtaksi. Silja Serenadelta ja Silja Symphonylta tuttu Tavolàta avataan 28. maaliskuuta. Myös laivan disco sekä yökerho on uusittu.

Risteilyaluksen hytteihin, joita käytettiin viime vuonna majoitukseen Australiassa, on vaihdettu uudet sängyt ja televisiot. Laivalla on lisäksi esimerkiksi kokouskeskus, sauna ja kauneushoitola.

Silja Europa liikennöi Helsingistä Tallinnaan päivittäin. Maalis- ja huhtikuussa alus korvaa Baltic Queenin tälle tehtävän ennaltasuunnitellun telakoinnin aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuonna 1993 Saksassa rakennettu Silja Europa on yksi maailman suurimmista laivoista hyttimäärällä mitattuna: laivassa on 1 152 hyttiä. Alus on 202 metriä pitkä ja 33 metriä leveä, ja sinne mahtuu yli 3 000 matkustajaa.

Lähde ja kuva: Tallink Silja

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viking Cinderella

Viking Cinderella alkaa risteillä Helsingin ja Tukholman välillä – reitille neljä uutta ravintolaa ja kaksi uutta baaria

Tallinna

Tiesitkö tätä? Tallinnan suosituimman ravintolan takaa paljastuu kummitustarina

Varo yleisiä mokia Tallinnassa

Älä mokaa Tallinnassa – 8 helppoa virhettä, joihin turistit kompastuvat

Tallinnan vanhakaupunki

Kaikki irti Tallinnan vanhastakaupungista! Kymmenen paikkaa lyhyellekin lomalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja