Hyppää sisältöön

Vietä onnistunut rantaloma Langkawilla – nämä ovat saaren parhaat rannat

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 07.02.2018
Malesian trooppinen paratiisisaari Langkawi on suosittu lomakohde upeiden rantojen vuoksi. Ota kaikki irti rennosta lomasta ja vieraile ainakin näillä kauniilla Langkawin rannoilla!

Langkawilla aurinkoa ei tarvitse etsiä

Malesian lounaisrannikolla sijaitseva Langkawin saari on suosittu rantalomakohde, jonka vaalean hiekan ja vehreiden palmujen värittämiin maisemiin yhä useampi suomalainenkin on viime vuosina löytänyt tiensä.

Langkawin rannat vaihtelevat matkamuistomyyjien ja vilkkaiden baarien reunustamista turistirannoista upean kirkkaisiin ja rauhallisiin snorklausvesiin kaukana kaikesta melusta. Oikein valitsemalla jokaiselle löytyy Langkawin rannoista mieleinen vaihtoehto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Langkawin majoitusvalikoimaan kuuluu lukuisia laadukkaita resortteja omine rantoineen, mutta myös omatoimilomailijan edullisia vaihtoehtoja on runsaasti tarjolla. Luksusresorttien omilla rannoilla on kaikkein hiljaisinta. Todellista laatulomailua arvostava voi majoittua veden ylle rakennetussa bungalowissa, jossa vilvoittavaan veteen pääsee pulahtamaan suoraan omalta terassilta.

Tutustu viiteen upeaan rantaan Langkawilla ja kierrä vaikka kaikki!

1. Pantai Cenang

Langkawin tunnetuin ja vilkkain ranta on Pantai Cenang. Rannalla on mainiot puitteet helppoon lomailuun ja vauhdikkaampaa menoa kaipaavat lomailijat voivat myös harrastaa rannalla vesiurheilua. Rannan läheisyydessä on paljon palveluita, kuten rantaravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Lisäksi Pantai Cenang sopii vilkkaampaa yöelämää etsiville, sillä alueella on myös useita rantabaareja.

Pantai Cenangin ympäristöstä löytyy majoitusta aina luksustason lomakeskuksista edullisempaan hostellimajoitukseen, minkä vuoksi ranta on suosittu omatoimimatkailijoiden ja reppureissaajien keskuudessa. Pantai Cenangilla viihtyvät myös lapsiperheet, sillä rannan läheltä löytyy perheen pienempiä kiinnostavia nähtävyyksiä ja tekemistä.

Riikka KrennLangkawin rannat
Upeat palmujen reunustamat rannat houkuttelevat lomailijoita Langkawille.

2. Pantai Kok

Vehreän viidakon ja vuoristomaisemien reunustama Pantai Kok on rauhallisempi rantakohde, jossa lomailijat pääsevät nauttimaan kirkkaista merivesistä. Yleisen rannan lisäksi Pantai Kokin seudulta löytyy tasokkaita resortteja, joissa viihtyvät häämatkalaiset tai muut luksusta etsivät matkailijat. Lahden maisemia voi ihailla myös nousemalla Gunung Machinchangin korkeuksiin kaapelihissillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Tanjung Rhu

Paratiisimaisesta haaveilevien lomailijoiden kannattaa ottaa Langkawilla suunnaksi Tanjung Rhun ranta, jonka maisemia värittävät vaalea hieno hiekka ja kirkkaansiniset vedet. Saaren pohjoisrannikolla sijaitseva ranta tunnetaan erityisesti auringonlaskuistaan. Tanjung Rhu sijaitsee hieman syrjässä, minkä vuoksi rannalla on yleensä rauhallista. Palveluita rannan lähistöllä ei ole juurikaan lukuunottamatta resortteja.

Langkawin rannat
Tanjung Rhun rannallla on mainiot puitteet rentoon rantapäivään.

4. Pantai Tengah

Pitkä Pantai Tengahin hiekkaranta sijaitsee hieman etelään Pantai Cenangista. Rannan ympäristössä on hyviä ruokapaikkoja ja jonkin verran yöelämää, mutta esimerkiksi ostosmahdollisuuksia on vähemmän kuin Pantai Cenangilla. Majoitusvaihtoehtoja Pantai Tengahin lähellä on monipuolisesti ja alueella viihtyvät erityisesti perheet.

5. Pulau Berash Basah

Berash Basahin saari kuuluu tyypillisesti Langkawin saarihyppelyretkien ohjelmaan ja venematkalla saatat bongata Langkawin kuuluisia ruskeita kotkia. Hienohiekkaista rantaa reunustavat tuulessa hiljaa huojuvat palmut ja tunnelma on sesongista riippuen joko unelias tai hyvinkin vilkas.

Rannan palvelut koostuvat vain muutamasta myyntikojusta, joten jos aiot viettää täällä koko päivän, kannattaa mukaan ottaa omat eväät. Aivan rannan tuntumassa asustaa ihmisistä – tai heidän eväistään – kovasti pitävä apinayhdyskunta, joten ruoan kanssa kannattaa olla tarkkana.

Teksti: Riikka Krenn ja Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto, Riikka Krenn ja Flickr/Jutta M. Jenning

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Malesian luontokohteet Mainos

Ota kaikki irti Aasian monipuolisimmasta matkailumaasta: näin pääset helposti Malesian uusiin luontokohteisiin

Nainen ottamassa kuvaa kännykällä iltahämärässä valaistuneista kahdesta jättitornista.

Malesian nähtävyydet: 10 paikkaa, joita ei kannata missata lomalla

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Vaihtelua rantapäiville Langkawilla – katso kolme kiinnostavaa nähtävyysvinkkiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja