Kuva: Flickr / Sandra Vallaure
Borneon sademetsät

Tämä yksinkertainen kikka pitää ötökät loitolla myös sademetsässä – katso video!

Borneon sademetsässä seikkailevat matkailijat voivat suojautua iilimadoilta ja muilta epämiellyttäviltä ötököiltä yksinkertaisen keinon avulla.

Näin suojaudut iilimadoilta

Tiheistä sademetsistä tunnettu eksoottinen Borneon saari tarjoaa matkailijalle ikimuistoisia luontokokemuksia, jotka voivat pahimmillaan olla myös varsin epämiellyttäviä alueella parveilevien iilimatojen vuoksi.

Limaiset iilimadot pysyvät kuitenkin loitolla varsin yksinkertaisella keinolla: iilimatosukilla, jotka estävät verenimijöiden pääsyn kenkiin ja nilkkoihin. Sukkien avulla sademetsässä voikin seikkailla huoletta.

Sademetsäsaarella on erittäin rikas eläin- ja kasvilajisto, minkä lisäksi saarella on monia lajeja, joita ei ole missään muualla maailmassa. Kohteeseen voi tutustua joko suurella tai pienellä vaivalla: esimerkiksi Borneon keskiosassa sijaitseviin koskemattomiin sademetsiin päästäkseen on matkustettava tunteja ensin kuoppaisia teitä ja sen jälkeen vielä veneellä jokivartta pitkin, mutta yhtä lailla mieleenpainuvia maisemia voi ihastella suosituissa kohteissa, joihin pääsee melko helposti.

Borneon saari on jaettu Indonesian, Malesian ja Brunein valtioiden kesken. Malesialle kuuluvan osan itärannikolla sijaitseva Kinapatangan joki on suosittu luontokohde. Joen varrella kasvava lämmin ja eksoottinen sademetsä on matkailijoiden iloksi myös luonnonsuojelualue.

Katso video Borneon sademetsistä ja iilimatosukista!

 

Lähde ja video: ILTV
Kuva: Flickr / Sandra Vallaure

Päivitetty: 2.4.2015

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia