Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tämä yksinkertainen kikka pitää ötökät loitolla myös sademetsässä – katso video!

Flickr / Sandra Vallaure artikkelin kuva
Matkailijan terveys
Borneon sademetsässä seikkailevat matkailijat voivat suojautua iilimadoilta ja muilta epämiellyttäviltä ötököiltä yksinkertaisen keinon avulla.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 02.04.2015
facebook   whatsapp

Näin suojaudut iilimadoilta

Tiheistä sademetsistä tunnettu eksoottinen Borneon saari tarjoaa matkailijalle ikimuistoisia luontokokemuksia, jotka voivat pahimmillaan olla myös varsin epämiellyttäviä alueella parveilevien iilimatojen vuoksi.

Limaiset iilimadot pysyvät kuitenkin loitolla varsin yksinkertaisella keinolla: iilimatosukilla, jotka estävät verenimijöiden pääsyn kenkiin ja nilkkoihin. Sukkien avulla sademetsässä voikin seikkailla huoletta.

Sademetsäsaarella on erittäin rikas eläin- ja kasvilajisto, minkä lisäksi saarella on monia lajeja, joita ei ole missään muualla maailmassa. Kohteeseen voi tutustua joko suurella tai pienellä vaivalla: esimerkiksi Borneon keskiosassa sijaitseviin koskemattomiin sademetsiin päästäkseen on matkustettava tunteja ensin kuoppaisia teitä ja sen jälkeen vielä veneellä jokivartta pitkin, mutta yhtä lailla mieleenpainuvia maisemia voi ihastella suosituissa kohteissa, joihin pääsee melko helposti.

Borneon saari on jaettu Indonesian, Malesian ja Brunein valtioiden kesken. Malesialle kuuluvan osan itärannikolla sijaitseva Kinapatangan joki on suosittu luontokohde. Joen varrella kasvava lämmin ja eksoottinen sademetsä on matkailijoiden iloksi myös luonnonsuojelualue.

Katso video Borneon sademetsistä ja iilimatosukista!

 

Lähde ja video: ILTV
Kuva: Flickr / Sandra Vallaure

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.