Hyppää sisältöön

Puolan kylpylöissä pääset hemmoteltavaksi kohtuuhinnalla

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 08.11.2013
Mutakylpyjä ja parantavia vesiä - arjessa kuluneet keho ja mieli paikataan Puolan kylpylöissä.

Hyvinvointimatkailijan paratiisit

Puola on kylpyläkohteena suomalaisille vielä tuntemattomampi, mutta maan tarjonta hyvinvointimatkailijoille nojaa pitkiin perinteisiin. Puolassa kylpylähemmottelusta pääsee nauttimaan kohtuuhinnalla ja lyhyen lentomatkan päässä.

Eteläisessä Puolassa toisistaan reippaan sadan kilometrin päässä sijaitsevat Szczawnican ja Krynica Zdrój’n kaupungit ovat maan tunnetuimpia hyvinvointikeskuksia. Matkallaan väsähtäneelle reissaajalle kaupungit toimivat erinomaisina latautumispaikkoina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sekä Szczawnica että Krynica Zdrój ovat kuvankauniita kaupunkeja Tatra-vuoriston kupeessa. Vakinaisia asukkaita näissä väestökeskittymissä on yhteensäkin vain 20 000, mutta matkailijoiden ansiosta vilinää riittää.

Kaupungit ovat hyvin vieraanvaraisia. Tarjolla on lukuisa eritasoisia yöpymispaikkoja, viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita – sekä luonnollisesti monia kehon ja mielen hyvinvointiin keskittyviä palveluita aina täyden palvelun kylpylähotelleista mutakylpyjä ja muita hemmotteluhoitoja tarjoaviin spa-komplekseihin.

Mineraalivesistä voimaa

Puolassa vannotaan mineraalivesien nimeen. Erityisesti eteläinen Puola on lähteiden luvattua maata: erilaisia lähdevesiä on useita kymmeniä, samoin kuin niitä kauppaavia vesibaarejakin.

Mineraalivedet ovat peräisin lähialueiden lähteistä ja ne ovat sellaisenaan juotavia. Vedet ovat myös luonnostaan miedosti hiilihapollisia ja erittäin mineraalipitoisia. Suolojen ja kivennäisaineiden yhdistelmät vaihtelevat laaduittain – samoin kuin vesien vaikutuksetkin. Yhden sanotaan auttavan munuaisvaivoihin, kun taas toinen tuo helpotusta astmaan.

Matkailijan kannattaa pitää mielessä, että erilaiset vedet on nimetty lähteiden löytäjien mukaan. Älä siis ihmettele, kun edelläsi jonottava pariskunta päätyy tilaamaan yhden Stefanin ja kaksi Josefinaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hyvinvointia monenlaisista hoidoista

Terveysvaikutteisten mineraalivesien ja virkistävän vuoristoilman lisäksi Sczcawnicassa ja Krynica Zdrój’ssa on tarjolla loputon valikoima erilaisia hyvinvointiin ja kauneudenhoitoon keskittyviä hoitoja, joiden lomassa vaipuminen totaalirentoutumisen tilaan käy kuin itsestään.

Valikoima vaihtelee aina perinteisemmistä mutakylvyistä, hieronnoista ja saunoista modernimpiin valo-, vesi- ja ultraäänihoitoihin. Tarjolla on sekä yksittäisiä hoitokertoja että useamman päivän kestäviä, eri hyvinvoinnin teemoihin keskittyviä paketteja.

Krynica Zdrój’ssa laadukkaita hemmottelupaketteja löytyy muun muassa Hotel Prezydentistä ja Hotel Spa Dr. Irena Eris –hotellista, joissa kummassakin on myös mahdollista yöpyä.

Szczawnican parhaimmistoon kuuluvat puolestaan Solar Spa sekä Spa Budowlani, jotka niin ikään toimivat myös hotelleina.

Kalle Jokinen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Berliinin kylpylät

Joko tiesit? Berliinin kylpylät voivat saada suomalaisenkin kainostelemaan – varaudu estottomaan nakuiluun

Gdansk, Puola

Gdanskin 15 parasta nähtävyyttä – tiesitkö, mitä kaikkea kaupungissa voi tehdä?

Puolan nähtävyydet

Puolan parhaat nähtävyydet – 10 paikkaa, jotka tekevät matkasta unohtumattoman

Varsova, Puola

Mikä Puolan kaupungeista sopii sinulle? Vertaa kaupunkilomat Gdanskiin, Krakovaan ja Varsovaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja