Hyppää sisältöön

Vietä rentouttava kylpyläloma Virossa – lue vinkit ja nauti

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.04.2018
Virolla on pitkät perinteet kylpyläkohteena - Suomenlahden toiselta puolelta löytyykin runsaasti kohtuuhintaisia vaihtoehtoja. Rentoa lomaa voi viettää vaikka koko viikon, mutta myös yhden tai kahden päivän mittaiset irtiotot ovat suosittuja. Poimi parhaat vinkit rentouttavaan lomaan!

Pärnu on kylpyläklassikko

Pärnua kutsutaan Viron kesäpääkaupungiksi, eikä syyttä: pitkät valkoiset hiekkarannat ja vihreät puistot ovat todella vakuuttavia argumentteja. Pärnun hienolla hiekkarannalla voi kuvitella ottavansa aurinkoa ja uivansa jossakin etelän luksuslomakohteessa. Kesäkuukausina tämän kesäpääkaupungin sydän on keskustan kävelykatualue, jonka puutalot ja kukka-asetelmat ovat upea kulissi terasseilla istuskelulle ja putiikeissa kiertelylle.

Pärnun suosituin kohde on Kylpylähotelli Tervise Paradiis, mutta kaupungissa on sen lisäksi rutkasti muita kylpylöitä. Moderni Tervise Paradiis sijaitsee lähellä Pärnun rantaa ja tarjoaa tasokkaat puitteet sekä kylpylä- että kaupunkilomalle. Tervise Paradiis sopii myös perheille, ja sen vesipuistossa voivat pulikoida myös muiden hotellien asukkaat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Haapsalun muta on terveellistä

Lämmin merivesi, terveellinen muta ja raikas meri-ilma ovat tehneet Haapsalusta tunnetun kylpyläpaikan. Tänä päivänä Haapsalu on rauhallinen kohde kylpylälomalle ja ehdottomasti yksi Viron suosituimmista rentoutumispaikoista. Kaupungin ensimmäinen mutakylpylä perustettiin jo 1800-luvulla, ja mainetta paikalle ovat kerryttäneet meren mineraalit ja muta, jota viedään muihinkin Viron kylpylöihin.

Haapsalussa on myös paljon mielenkiintoista nähtävää, kuten Piispanlinnan rauniot, puupitsinen juhlasali ja merenlahtea myötäilevä kävelytie.

Viereisen lahden merimuta on edelleen yksi Haapsalun kylpylöiden hiteistä ja sitä käytetään lähes kaikissa mutahoidoissa.

Inka KhanjiViron kylpylävinkit
Viron kylpylätarjonta on hyvin monipuolinen, mistä syystä hoitoja on tarjolla jokaisen matkailijan tarpeisiin.

Saarenmaa sopii rauhaa rakastaville

Viron suurimmalla saarella Saarenmaalla voi viettää kylpylälomaa leudossa meri-ilmastossa saaristolaisleivästä, oluesta ja kalaherkuista nauttien. Viron ensimmäinen kylpylä perustettiin Saarenmaan pääkaupunkiin Kuressaareen noin kaksisataa vuotta sitten, mistä lähtien kaupunki on houkutellut matkailijoita. Kuressaaren kylpylöistä löytyy tänä päivänä monipuolinen valikoima eri hoitoja ja hoitomuotoja niin kunnostaan, terveydestään kuin kauneudestaankin huolehtiville.

Saarenmaalla kannattaa kierrellä ja tutustua saaren luontoon ja alueelle tunnusomaisiin tuulimyllyihin. Yhdessä on mukava myös tutustua Saarenmaan nähtävyyksiin kuten Kihelkonnan kellotorniin, Loonan kartanoon ja Maasin ritarilinnan raunioihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tallinnan tarjonta on monipuolista

Viron pääkaupunki Tallinna on yksi maan suosituimmista kylpyläkohteista. Tallinnassa voi nauttia paitsi kylpylän hemmotteluhoidoista myös kaupungin muusta tarjonnasta: vanhankaupungin nähtävyydet, ravintolat, ostoskeskukset ja yöelämä on helppo yhdistää kylpylälomaan.

Tallinnan kylpylöissä on valinnan varaa. Tarjolla on suuri valikoima erilaisia kylpylöitä aina perinteisistä vaatimattomista hoitoloista luksustason kylpylöihin ja luomuspa-elämyksiä tarjoaviin yrityksiin. Kylpylässä voi pistäytyä virkistäytymässä tunniksi tai pariksi, ja tarjolla on useita erilaisia hoito- ja kauneuspaketteja.

Kylpylöiden palvelut vaihtelevat runsaasti, ja siinä missä pienimmät kylpylät tarjoavat vain muutamia hoitoja on suurimmissa perinteisten hoitoloiden lisäksi myös esimerkiksi vesipuisto. Kylpylä kannattaakin valita omien tarpeiden ja budjetin mukaisesti, sillä Tallinnassa on palveluja jokaiseen makuun.

ShutterstockViron kylpylät
Kylpylöiden valikoima ja tunnelma vaihtelee merkittävästi paikasta riippuen.

Narva-Jõesuusta löytyy Viron pisin ranta

Itä-Virossa sijaitsevassa Narva-Jõesuussa lomailtiin jo tsaarin aikoina. Viehättävän pienen kylpyläkaupungin ehdoton vetonaula on Viron pisin hiekkaranta, sillä hienohiekkaisella rannalla on mittaa yli seitsemän kilometriä.

Kaupungin vanhat pitsihuvilat, kauniit puistot ja mäntymetsät houkuttelevat kävelyretkille, ja mielenkiintoista nähtävää löytyy esimerkiksi noin 15 kilometrin päässä olevasta Narvan kaupungista.
Itse Narva-Jõesuu on pieni kaupunki, joka tarjoaa mainiot puitteet niin rentoutumiseen kuin liikunnalliselle lomallekin. Sieltä löytyy useita tasokkaita ja moderneja kylpylähotelleja, joista ehkä tunnetuin on Meresuu Spa.

Näiden lisäksi löytyy myös edullisempaa majoitusta esimerkiksi hostelleista ja pensionaateista. Kylpylähotelleissa on tarjolla monipuolisia hoitoja ja liikuntapalveluja, kuten ryhmäliikuntaa ja välineiden vuokrausta.

>> Lue myös: Ensikertalaisen kylpylävinkit Tallinnaan – näin hemmotteluloma onnistuu vaivatta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji ja Marianne Zitting
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Tallinnan vanhin apteekki

Huomasitko Tallinnan yllättävän nähtävyyden? Euroopan vanhimmasta apteekista saa myös vettä väkevämpää

Tallinna

Tiesitkö tätä? Tallinnan suosituimman ravintolan takaa paljastuu kummitustarina

Varo yleisiä mokia Tallinnassa

Älä mokaa Tallinnassa – 8 helppoa virhettä, joihin turistit kompastuvat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja